Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ben bunları yazmıştım adım adım. Keşke boşuna aramasaydın Üretici firma getirmeyecekmiş görüştüm adamlarla.zencefil' Alıntı:Arkadaşlar ben uvb aramaktan yoruldum.
Bugün kızılay,bahçeli,emek ve ulusta ki birçok petshop, akvaryumcu ve elektrikçiyi dolaştım.Petshopların durumu çok fena uvb yi geçtim uv lamba bile yok bazılarında bazıları uvb diyince öyle birşey yok dediler.Bazısı ben firmadan getirtirim ama 400 TL ye mal olur tarzı alaycı şekilde yaklaştılar.Bazıları neden aradığımı öğrendikten sonra elime kabuk sertleştirici tutuşturdu.
Sadece bir akvaryumcu eskiden elinde olduğunu ama artık Türkiye'ye bu tip lambaların gelmediğini söyledi.
Galiba uv lamba alıp onu kullanmaya başlıcam.Çünkü bakılabilecek heryere baktım bugün.
Amazon' dan alışveriş yapmayı deneyen bir kaç kişiyle görüştüm ama ürün tesliminde sorunlar yaşandığını anlattılar.
Yurtdışından toplu bir şekilde firmadan almak gibi bir şansımız olursa ancak o şekilde sağlıklı olarak bu lambalardan edinebileceğiz anladım kadarıyla.
Eğer her hangi bir şehirde bu lambalardan bulan olursa lütfen burada paylaşsın.
Bu uvb lamba değil.kenan38' Alıntı:bu iş görmez mi peki ? Bir bilgisi olan var mı ?
http://www.hepsiburada.com/Liste/exo-terra-sun-glo-halogen-lamba-35w/ProductDetails.aspx?productId=ptm702pt2180&categoryId=24001720#Gorseller
tuncomunco' Alıntı:Arkadaşlar iyi haberlerim var Aradığımız UVB yi buldum.
Sylvania Reptistar Minilynx %6 UV - 23 Watt
mailto:/img17/7766/jpm007707l.jpg
Terraryumda yaşayan iguana,yılan,kertenkele,kaplumbağa gibi sürüngenlerin sağlıklı gelişmeleri için ihtiyaç duydukları UV - B ışınını sağlayan 23 watt gücünde ampul.
Açıklama:
4000 saat kullanım ömürlüdür.(Ampulün kullanım ömrü,100 saatlik UVB veriminin %50'si olarak hesaplanmaktadır)
Şebeke gerilimi ile balasta ihtiyaç göstermeden çalışmaktadır.
Yüksek miktarda UVB ışını yaymaktadır.
UVB tavan yoğunluğu @100 mm 160 w/cm.
Bazı endüstriyel kullanım imkanları söz konusudur.
Özellikleri:
1-)E27 duy genişliği,
2-)23 watt,
3-)220-240 volt,
4-)190 mA akım,
5-)16,6 uzunluk,
6-)5,7 cm genişlik,
7-)6500 Kelvin,
600 ışık verimi,
9-)Renk geriverim endekse 1 b,
10-)Spektral UVA gücü 610,
11-)Spektral UVB gücü 160.
*EN 60968 güvenlik şartlarına, EN60969 performans şartlarına ve CE şartnamelerine uymaktadır
*Ev içi aydınlatma için uygun değildir.
*Uv ışın verdiğinden cildinize ve gözlerine temas ettirmeyiniz.
Ancak nerede satıldığıyla ilgili birşey bulamadım
En azından buda bir ilerleme
pelerinlikedi' Alıntı:tuncomunco' Alıntı:Arkadaşlar iyi haberlerim var Aradığımız UVB yi buldum.
Sylvania Reptistar Minilynx %6 UV - 23 Watt
mailto:/img17/7766/jpm007707l.jpg
Terraryumda yaşayan iguana,yılan,kertenkele,kaplumbağa gibi sürüngenlerin sağlıklı gelişmeleri için ihtiyaç duydukları UV - B ışınını sağlayan 23 watt gücünde ampul.
Açıklama:
4000 saat kullanım ömürlüdür.(Ampulün kullanım ömrü,100 saatlik UVB veriminin %50'si olarak hesaplanmaktadır)
Şebeke gerilimi ile balasta ihtiyaç göstermeden çalışmaktadır.
Yüksek miktarda UVB ışını yaymaktadır.
UVB tavan yoğunluğu @100 mm 160 w/cm.
Bazı endüstriyel kullanım imkanları söz konusudur.
Özellikleri:
1-)E27 duy genişliği,
2-)23 watt,
3-)220-240 volt,
4-)190 mA akım,
5-)16,6 uzunluk,
6-)5,7 cm genişlik,
7-)6500 Kelvin,
600 ışık verimi,
9-)Renk geriverim endekse 1 b,
10-)Spektral UVA gücü 610,
11-)Spektral UVB gücü 160.
*EN 60968 güvenlik şartlarına, EN60969 performans şartlarına ve CE şartnamelerine uymaktadır
*Ev içi aydınlatma için uygun değildir.
*Uv ışın verdiğinden cildinize ve gözlerine temas ettirmeyiniz.
Ancak nerede satıldığıyla ilgili birşey bulamadım
En azından buda bir ilerleme
Slyvania' nın türkiye distribütörü Me-Fa Elektrik. Toptancılar ama, hobicilere de yardımcı oluyorlar. Geçen ay bitkiler için floresanlar aldım oradan, uvb lambanın olduğunu söylediler, ama depodan getirmeyi unutmuştu, ben de sonra alırım dedim. Yarın gene uğrayacağım. Şişhane' de, belediyenin arkasında...