Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uyku

buseygt

Bronz 5 Üye
Merhaba ,
Kaplumbağam şuan 6 cm geçkin biraz normalde gün içinde hiç uyumaz ama bugün genel olarak uyku halinde sürekli gözleri kapaniyo geri aciliyo esniyo şimdide uyuyor ama gün içinde uyumalaeda herhangi bir sorun yok değil mi

Merhaba ,
Kaplumbağam şuan 6 cm geçkin biraz normalde gün içinde hiç uyumaz ama bugün genel olarak uyku halinde sürekli gözleri kapaniyo geri aciliyo esniyo şimdide uyuyor ama gün içinde uyumalaeda herhangi bir sorun yok değil mi
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı? Su sıcaklığı kaç derece?

Su sıcaklığını cam termometre ile kontrol edin. Normalde 28 hastayken 30 derece olmalı.

Ortam ısısı yeterli ise birşey olmaz. Esnemesi normal bir durum.

Su 28 derece olacak. Kuru alan 32 derece.

Hayvan gece uyumadıysa gündüz uyur.

Lamba ısısı keyif vermiş olabilir.

Hava kapalı ve hayvan pencereyi görüyorsa kış uykusu hissiyatı uyku eğilimine girmesine neden olmuş olabilir.

1000021526.jpg

Ben uyuyor olarak dusundum ama aralıklı böyle kapatıyor

1000021530.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250105_132637.jpg
    IMG_20250105_132637.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250105_132638.jpg
    IMG_20250105_132638.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250105_132635.jpg
    IMG_20250105_132635.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
Gözleri kapalı olunca ben uyuyor diye düşündüm çünkü esniyordu bugün aralıklı olarak böyle kapatiyor bu iltihap mi sorun var mi ben de zaten teşhis koyamayip bilmediğim için buraya yazıyorum

Suyunu kir bırakmayın sararma başladığı an temizleyin. Iç filtre var mi? Ic filtre haznesini duzenli olarak temizleyin bakteri uremesin.

Gözünde biraz iltihap gözüküyor.
Gözlerine 2 damla genta damlatip kuru ve sıcak bir yerde 15dk bekletin.

Isıtma lambası kaç watt? Lamba mesafesi kaç cm?

Son düzenleme:
40 watt halojen ampul aslında şuan evde değilim tam görsel iletemiyorum ama tepeden vuruyor iç filtresi var ama küçük mü geliyor en küçükler den filtre yani suyu neredeyse gün aşırı sararıyor sürekli değişmeye çalışıyorum genta göz damlası dimi eczaneler de olan

Su hacmi kaç litre? Hayvan kaç yaşında? Hemen sararıyorsa yuva hayvana küçük geliyor. Bu şekilde tedavi edilse bile tekrar göz iltihabı oluşur.

Eylülden itibaren benimle şuan 6 cm i biraz geçkin boyu 2 adet var orta boy bı akvaryumları var 30 cm civarında 15 cm kadar su var içinde yarısına kadar ortalama

Göz enfeksiyonu başlangıcı var. Gentagut alıp sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Suyunu mümkün olduğunca temiz tutun.

Metilen mavisi alın. Kaç litre su var?

Geri