Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uzuv ısırma

buse's

Gümüş 1 Üye
Merhaba ben bir haftadır il dışındaydim eşim bakıyordu sanırım erkek dişinin sağ ayağıni ısırdı üst üste ayağı bu durumda ne yapabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_20250713_143036.jpg
    IMG_20250713_143036.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 24
Baticon sürüp 30 dakika kuru yerde bekletin.

Aktardan sarı kantaron yağı alın aynı şekilde sürün. Bunun suya salınımı zararlı değil. Hatta kokusu erkek bir daha yaklaşırsa engelleyici olabilir.

Bundan sonra sıkıntılı günler başlıyor, erkeğin tacizleri her gün artacak.

Dişi ile yüzyüze gelmeye cesaret edemeyeceği için arkadan ve tepeden saldırma durumları olacak. Boynunu da zaman zaman kontrol edin. Dişi tepki gösterecek özgüvene sahip olursa erkek kolay kolay yanaşamaz.

Tırnak kökleri duruyor ama tırnak iliklerine kadar kopmuş. Tekrar bu vaziyette uzayabilir mi emin değilim.

Yara kapanana kadar rampadan çıkarken bir süre canı acıyabilir. Yüzme açısından bir sıkıntı olmaz.

Onun derdi başka. Ya asgari düzeyde bir sistem kurun. Dişi biraz ferahlayıp toparlasın. Yada sahiplendirin. Ama alacak kişinin başka bir hayvanı olmamalı ona da saldıracaktır.

Onun derdi başka. Ya asgari düzeyde bir sistem kurun. Dişi biraz ferahlayıp toparlasın. Yada sahiplendirin. Ama alacak kişinin başka bir hayvanı olmamalı ona da saldıracaktır.
25 w lik bı ısıtıcı ve 35*20 lik bı seffaf gıda kabında idareten şuan

Dişi normalde bu saattlerde hep ayakta olurdu tetikte olurdu hayvan ne kadar tedirgin oluyorsa şuan ayrilar ve gayet rahat uyuyor

Büyük bir kap alın. O ölçülerle o kap ancak karantina akvuryumu gibi birşey olur.

Büyük bir kap alın. O ölçülerle o kap ancak karantina akvuryumu gibi birşey olur.
Yeni bir kaba aldım ama erkeği burnunda böyle bir şey var sanırım mini bir kanama benim tahminim içindeki filtreye çarptığı yeni olduğu için alanı sanırım gece uyurken çarpti bı bakabilir misiniz

Ekli dosyalar

• IMG_20250722_185404.jpg
    IMG_20250722_185404.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20250722_185359.jpg
    IMG_20250722_185359.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20250722_185347.jpg
    IMG_20250722_185347.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 10
Isırma izi yok. Hayvan paniklediğinde hızlı hareket eder. Kuru alandan hızlı indiyse karşı cama vurmuştur. Genelde burun bölgesi yaralanmaları bundan kaynaklıdır.

Geri