Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

veteriner ziyaretimizi yaptık

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
açılan önceki konu

Evet arkadaşlar bugün emre abi ile sağolsun çok yardımcı oldu gerçekten hakkı ödenmez emre abinin önerdiği vildan hanıma gittik dinledikten sonra miyavliyan bir kaplumbağanız var dedi tabi haliyle güldük :) Ciğerlerinde problem varmış fakat enfeksiyon düzeyinde değilmiş daha erken farketmişiz üşütme vs olabilir antibiyotik verdi 5 gün sonra tekrar getir bakarız dedi 5 gün sonra kontrole götürücem. Cem abi ayağındaki şişlik eğer böbreklerle alakalı ise ölümcül olabilirmiş :( fakat düşme vs falan ise geçermiş. Buradan özellikle emre abi ve diğer tüm arkadaşlarımıza çok çok teşekkürlerimi sunuyorum sağolsun emre abi metrobüsden aldı veterinere kadar eşlik etti hakkı ödenmez ,gerçi cem abi ve sizin herkesin hakkı ödenmez güzel insanların olduğu bir siteye üye olduğum için çok şanslı ve mutluyum.5 gün sonra sonuçarı tekrar bildireceğim. Burcu,abicim özel mesaj atamıyorum yetkim yok eğer bişey olmazsa bide ona baktırırım olmadı veteriner veteriner gezeriz ama vildan hanımı zaten emre abi öneriyor işin ehli biri inşallah düzelir antibiyotikle :)

Gecmis olsun kisa sure de atlatacaktir insallah iyi ki hemen goturmussun ilerlememis hastaligi

Ben ciğerlerle ilgili birsey olduğundan suphelenmistim ki doğruymuş umarım düzelecek aytekin. Bilinçli ve duyarlı davranışından ötürü seni kutlarım. Tekrardan geçmiş olsun

Önemli değil Aytekin. Erken teşhis önemli. Bakalım beş güne toparlar inşallah.

Hastalık şüphesi durumlarında özellikle bilgisine emin olduğumuz veteriner hekimlerin olduğu şehirlerde vakit kaybetmeden hayvanları kontrol ettirmeli.

Cvp: veteriner ziyaretimizi yaptık

neyse durum iyi. dediğim gibi hırıltı duymamıştım. enfeksiyona çevirmeden önüne geçmiş oldun.

böbrek işine gelirsek pek sanmıyorum. darbeye bağlı gibi gözüküyor. yine de takip et. böbrekte sıkıntı varsa antibiyotik zorlar. bu süreçte bakacağın noktalar şişlik bacağa ve bacağın olduğu taraftaki kabuk içi çukura sirayet edip etmeyeceği. eğer olursa bunun sonrasında şişlik olan bölgelerde pembeleşme görülür. pembe şişlikler böbrekte son safhadır. vitamini haftada bir yap böbrekleri zorlamayalım. mineral varsa o yemi ver damlaya gerek yok. geçmiş olsun.

Bu arada bende ilk defa hırıltı duydum yakından. Yazık cikliyordu minik.

abi hala yapıyor ama biraz daha az yalnız abi antibiytik ağzına girince bir çırpınmaya başlıyor böyle kafa daire çiziyor sürekli

emre abi vildan hanım kumdan olabilir dedi ya kafama takıldı benim kum silis kum ama vitasand marka değil yani böyle altın sarısı renginde değil biraz daha koyu vede içinde böyle nasıl tarif edim çok çok minik beyaz taş gibi şeyler var ama aldığım ilanda 0.7 mm silis kum yazıyordu

abi deniz kumu olurya öyle işte

resmini çekiyom

Sevmez demişya demekki hiç sevmedi. Bazen kalitesiz kumlar daha ince ile karışık olabiliyor. İçin rahat değilse değiştir. O birçok yönden bakıyor. Büyük ihtimal eski bakım koşullarına bağlı üşütme ama diğer ihtimalleri de değerlendirdi.

antibiyotik acı lanet birşey biz bile sevmiyoruz hayvan ne yapsın. gerçi tesbitlerim acı bitkileri sevdikleri yönünde o zaman aldığım kırmızı marul yenmeyecek kadar acıydı. normal maruldan daha fazla sevdiler. ya kırmızılığına heveslendiler ya da ağız tatları yok.

Emre abi şırınga gene tutukluluk yaptı tek seferde iki göz hayvanın yüzüne aktı. Ağzı kapalıydı gözüne falanda değdi bende hemen suya koydum bu şırıngalardan nefret ediyorum. Şuan çizgi 5 de

yem yiyor ise yeme sık sonra yutacağı kadar küçüklükte verip hemen yutmasını sağla. şırıngayı iki elle ayarlamak gerek. bir elde kaplumbağa diğer elde şırınga olunca zor ayar oluyor.

Şırıngaya gereken miktar kadar koysan oluyor mu? Komple doldurdun mu? Sistem öyle miydi?

abi zaten hepsini çekti öyle verdi işte günde 1 çizgi ver dedi

yarın veterineri arıyıp sorim yeme damlatıp öyle verimmi diye

ama abi acı olduğundan yiyeceğini hiç sanmıyorm

elimle ağzını okşuyrum belki açarda veririm diye çenesini sıkıyor

Yemle yer ben kulak enfeksiyonu zamanı o şekilde vermiştim

iyi haberi vermek istiyorum daha götürmedim fakat antibiyotiği verdiğim ilk günün akşamından beri ses azaldı. Ertesi gün baktığımda duyamamıştım. Bugün tekrar baktım ses çıkarmıyor 3 gün daha devam edicem antibiyotiğe umarım geçmiştir tuzum düzelir :) 3 gün sonra tekrar kontrole gidicez

Antibiyotik etki etti demek ki adını söylemiş miydi antibiyotiğin ?

Şişlik ne durumda

adını söylemedi abi şişlik durumuna bakmadım yarın bakarım ama abi o güne göre azalma var

resim çeker atarım bakarsın

Çok iyi. Hayvan kuvvetli ki çabuk cevap veriyor. Bekletmeden hızlı hareket etmekte iyi oldu. Bende kullandığı ile aynıysa hızlı etki eden bir ürün gerçekten. Ki muhtemelende öyledir.

şişte azalma varsa böbrekle alakalı değil o halde. çift yönlü iyileşme var. bu sevindirici.

Geri