Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

veteriner ziyaretimizi yaptık

Cvp: veteriner ziyaretimizi yaptık

yarın götürmeyi düşünüyorum abi 1 doz kaldı onuda verip götüreceğim

nisan yağmurları başladı aytekin hava soğuk olursa önlemini al.

abi zaten çekindiğim o yağmursuz bir günümü beklesem dün yağdı bugünde yağdı yarın yağarsa götüremem zaten

Aynen hava ne guzeldi simdi bu yagmurlar nereden cikti
Hayvan gotururken hasta olmasin birde uygun havayi bekle bence

Soğuk yok ama yağmurda ıslanmamalı. Yarın havaya bakıp hareket et Aytekin.

İlacın adını söylermi bilmiyorum sorarım ama etik dışı bir durum falan değildir dimi ne bilim

Arkadaşımın bulunduğu şehirde kaplumbağadan anlayan veteriner hekim yokmuş. Birine gitmiş eve gönderip sıcak suda tutun demiş. Aynı belirtileri var. İlacın ismi ne ise söyleyin ona ileteyim orada hekimden alsın. Hayvan 4.5 cm imiş uygun dozaj ne olur söylerseniz sevinirim de.

Durum zaruri ise koyduğun kutuda havlu arasına hayvanı koyup soğuktan. Kutuyu kokusuz poşet içine koyarak da yağmurdan korursun
yağmurdan korursun

evet veterinere yarın götüreceğim bugün 2gün geciktim ama zaten dün tatildi önceki günde derslerim vardı zor olurdu. Yarın inşallah bi götürüp göstereyim

cem abi tamam sorarım 5 gn boyunca şırınga var ince uzun ondan günde 1 çizgi veriyordum

Bana kulak enfeksiyonunda güçlü bir antibiyotik vermişti. Sanırım köpekler için olandan. Suyuna iki damla demişti. Hayvan su içmediği için günlük bir damla yeme damlattım düzeldi hayvan. Bana da ismini söylemedi.

8 cm kabuk boyu vardı hayvanın o dönem, ufak değildi

Son durumu merak ediyorum bende. Şişlik azaldı mı?

eveet bugün veterinere gittik. İyi haberim durumu tamamen düzelmiş. Gayet sağlıklı olmuş tosunum. Ama bide kötü haberim var. İlacın ismini söylemek istemedi. Ben dedim işte bir arkadaşın bulunduğu bölgede veteriner yokmuş sruyor diye. Dediki ilacın adını verip yanlış yönlendirip bundan sorumlu olmak istemem. Zaten bulundugu bölgede veteriner yok ise ilacı temin edemez dedi

veteriner hekim varda kaplumbağalardan anlamıyor deseydin. arkadaşlarda eczanede satılan antibiyotiklerden öneride bulunuyorlar. neyse ilacı söylemiyorlar. bu anlaşılmış oldu.

iyi geçmiş olsun aytekin kurtardı hayvan yakayı.

Vildan hanım ilaç isimlerinin ortada uluorta geçmesinide hoş bulmuyor. Enfeksiyonun durumu, hayvanın boyu ve genel durumuna göre birçok noktadan bakıp dozaj belirlediği için bizim burada tedavi önermemizi çok çok riskli buluyor. Bu konuda hak veriyorum. En azından veterinere gidip aratılması daha mantıklı.

Geçmiş olsun Aytekin. Hızlıca iyileşmesi çok iyi oldu. Erken müdahale bunda en önemli etken. Sanırım şişlikte geçti.

emre abi şişlikte yapılabilecek birşey yok şuan zaten inik biraz. Eğer böbrek ile ilgili ise vildan hanım yapılacak bir şey yok demişti sende oradaydın ölümcülmüş. Ama incinme durumuysa zamanla geçer inşallah

cem abi keşke varda anlamıyoru baştan deseydin belki o zaman söylerdi ben hç yok sandım sende mesajında öyle yazmıştın

antibiyotik kesilince böbrekse eğer toparlamaya başlar. antibiyotik böbreği yıpratır.

Cvp: RE: veteriner ziyaretimizi yaptık

AEK' Alıntı:
Vildan hanım ilaç isimlerinin ortada uluorta geçmesinide hoş bulmuyor. Enfeksiyonun durumu, hayvanın boyu ve genel durumuna göre birçok noktadan bakıp dozaj belirlediği için bizim burada tedavi önermemizi çok çok riskli buluyor. Bu konuda hak veriyorum. En azından veterinere gidip aratılması daha mantıklı.

Herzaman aynisini soyluyorum biliyorsun abi

Cok gecmis olsun aytekin, erken teshisin onemi

Kaplumbağamın, yaklaşık iki gün önce akciğer enfeksiyonu hastalığına yakalandığını düşünüyorum. Aytekin Bey ilk mesajda "emre abinin önerdiği vildan hanıma gittik" yazmışsınz. Doktor Vildan Hanım' ın adresini verebilir misiniz, ayrıca Kadıköy de oturuyorum yakınlarda bu hastalık hakkında bilgisine ve tecrübesine güvendiğiniz doktorlar var mıdır? bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Geri