Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Vitamin

Foruma Hoşgeldiniz,
Kaplumbağanız kaç yaşında?
Kabuk boyu kaç cm?
Herhangi bir sağlık sorunu var mı?
Hangi yemlerden ne kadar besliyorsunuz?
Vitamin takviyesine ihtiyacı olup olmadığı bu soruların yanıtlarına göre belirlenir.

Merhaba kablumbağam yaklaşık bir yaşında kabuk boyu 5-6 cm herhangi bi sağlık sorunu yok kuru karidesle besliyordum şuan raffy p yeme alıştırmaya çalışıyorum

İştahı yerindeyse, sağlığında da bir sorun yoksa vitamine de şimdilik gerek yoktur. Yalnız bir yaşında 5-6cm boyunda ise biraz küçük kalmış demektir.
Akvaryumunuzda kaç litre su var?
Su ısıtıcı, kuru alan, halojen ısıtma lambası var mı?

5 Litre su var ısıtıcı vardı havalar ısındığı için çıkardım kullanmaya devam etmelimiyim kuru alanda var güneş gördüğü için ısıtma lambası kullanmıyordum

Öncelikle 5 litre su olmaz. Yavru hayvanlar için en az 30 litre su gerekir. Hayvan büyümeye başladığında su ihtiyacı da artar. Genel kural olarak kabuk boyunun her santimetresi için en az 10 litre su olmasını isteriz. Sizin ufaklık için de en az 50-60 litre su gerekiyor. Yeterince büyüyememiş olmasının bir sebebi bu.

Diğer sebep ise ısıtma, suyun her zaman 28C, kuru alanın ise 32C sabit sıcaklıkta olması gerekir. Termometreniz yoksa bir termometre alın, sıcaklıklarınızı kontrol edin.

Akvaryumun doğrudan güneş alan bir yerde bulunması da iyi değil. Güneşten gelen ısıyı kontrol edemediğimiz için sıcaklık konusunda güneşe bel bağlarsanız ya fazla sıcak olur ya fazla soğuk. Bu da kaplumbağayı uzun vadede hasta eder. Ayrıca yazın güneş fazla gelir de ortam fazla sıcak olursa kaplumbağa kaçacak yer bulamaz, Allah korusun beyin kanamasına kadar varan hastalıklarla karşılaşırsınız.

Kuru alanda sabit 32C sıcaklık sağlamak için halojen ısıtma lambası kullanıyoruz. Aşağıdaki konuda ısıtma lambası hakkında bilgiler var:

Akvaryumunuzun birkaç resmini atarsanız başka bir sorun olup olmadığına bakarız.

Aldığı yemlerdeki vitaminler yeterli gelir. 6 cm kabuk boyu itibariyle mineral ağırlıklı yemlere geçeriz. Sera carnivor yada tropical biorept W yemi.

Tek yönlü yem olmaz. Sera yeme mırın kırın ediyorsa 1 defalığına tropical axolotl yemi alın. Dajana insect super food da olur.

Geri