Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yan yüzme

Iyice bilincsiz gibi az o ce bi yüzdü bqtgi cikti ama batmada zorlandigini fark ettim ve kuru alanda kaka vardir dun biraz kiyma yemisti ilk hasya olan bugun karides yedi normal yüzüyo fakat ondan sonra hasta olan cok donuk bakıyo elime aliyorum hangi yarafa yatirirsam kafasi oraya yatiyo kabuk boyu neredeyse 6 cm kusmasi var dun yedigini gördüm ama bugun hali hic hosuma gitmeti gentagut ve deep fix reptiviti kullaniyoriz sabah 3 damla gentagut öglen vitamin aksam yine gentagut ama diğeri cabucak toparlarken bu kötüye giyo gini elimden baska ne gelebilir ne yapabilirim suyun isinini 32 ye cikardim kuru alanon isini 32 34 arasi
Nefes alma hareketini yaparken burnunda baloncuklar olusuyo köpürme gibi patlamiyolar orda kalıyolar

Allah şifa versin. Admin bazen geceleri de giriş yapıyor foruma. Biraz daha bekleyin isterseniz, bir çaresi varsa Cem bey bilir.

Allah şifa versin. Admin bazen geceleri de giriş yapıyor foruma. Biraz daha bekleyin isterseniz, bir çaresi varsa Cem bey bilir.
Teşekkür ederim Ben geceleri uyumuyorum zaten gelip sık sık cevapları kontrol ediyorum kuru alana dışkılama ile ilgili bir bilginiz var mı acaba 3 defa dıskıladı ama bir parça kıyma yemişti sadece dün gece

Teşekkür ederim Ben geceleri uyumuyorum zaten gelip sık sık cevapları kontrol ediyorum kuru alana dışkılama ile ilgili bir bilginiz var mı acaba 3 defa dıskıladı ama bir parça kıyma yemişti sadece dün gece
Maalesef bilmiyorum. Kısa zamanda iyileşir İnşallah.

Sigara dumanı, hava kirliliği, suda tahta gibi bakteri tutacak şeyler olmaması lazım.

Bunlar akciğer enfeksiyonun iyileşmesini zorlaştırır ve bağışıklığı düşürür.

Mesela 6 aydır hastaydım iyileşemiyordum 2 gundur sigara icmiyorum hemen iyileştim. Kendimi cok güçlü ve sağlıklı hissediyorum.

Kafasını ileri geri yapıyorsa enfeksiyonu cikarmaya veya mukus cikarmaya çalışıyor olabilir.

Hayvan ısıdan mayışmış ya da hastalığa bağlı halsizlik varsa suya inemeden akvaryuma dışkılar.

Bu hayvana da 1 hafta boyunca sabah akşam üçer damla verin.

Boğazına yada ciğerlerine balgam takıldıysa bu boğulma hissi verir. Öksüremedikleri için kusar yollu çıkarmaya çalışırlar.

merhabalar, kuru alanınız çok güzel. nasıl yaptınız acaba?

Sigara dumanı, hava kirliliği, suda tahta gibi bakteri tutacak şeyler olmaması lazım.

Bunlar akciğer enfeksiyonun iyileşmesini zorlaştırır ve bağışıklığı düşürür.

Mesela 6 aydır hastaydım iyileşemiyordum 2 gundur sigara icmiyorum hemen iyileştim. Kendimi cok güçlü ve sağlıklı hissediyorum.

Kafasını ileri geri yapıyorsa enfeksiyonu cikarmaya veya mukus cikarmaya çalışıyor olabilir.
Sigarayı arkadaş uyardı balkonda iciyorum genelde bazi geceler cama cıkıyodum şimdi onuda kestim kuru alanda bambu kullandim ilk aylarda tertemizdi son zamanlarda küf oluşumu başladı bu beni cok rahatsiz ettigi ivin 2 gu de 1 cikarip yıkamaya başladim kaynar suda beklettim bakteri fln varsa diye bi avm de cim halı gördüm geçen gün cimler kısa alt kisim soyah yumuşak bir malzemeden 1 2 gune onunla yeni bi kuru alan yapıcam uygun mudur bilemedim ama

Hayvan ısıdan mayışmış ya da hastalığa bağlı halsizlik varsa suya inemeden akvaryuma dışkılar.

Bu hayvana da 1 hafta boyunca sabah akşam üçer damla verin.

Boğazına yada ciğerlerine balgam takıldıysa bu boğulma hissi verir. Öksüremedikleri için kusar yollu çıkarmaya çalışırlar.

Dediginiz gibi sabah aksam 3 er damla kullaniyorum oğlende vitamin veriyorum ilk hasta olan şuan normale döndü bu sabah önüne attigim yemleri yedi beni görünce hareklenip yuzmeye başladı yamuk yüzmeden eser kalmamış ben ne olur ne olmaz die 2 3 gun daha gentagut kullanmayı düsünüyorum sizin öneriniz nedir

merhabalar, kuru alanınız çok güzel. nasıl yaptınız acaba?
Bana mı sordunuz bilemedim ama ben kuru alan icin orta boy sakalama kabinin uzun olan kısımını kestim ve tam akvaryumun kisa kenarina denk geldi daha buyuk bir kabın kenarini daha kısa keserek akvaruma otutturabilirsiniz uzeri ve rampası icin bambu servisligi yine ölcü alarak kestim ve arta kalan parcalari kenar boylara yerlestirdim rampanin duz durmasi icinde plastik kabın kesilen ve akvaryuma uzatilan uzantısına sag ve sol olmak uzere iki adet agda cubugunu ortasina kadar yarip plastige gecirdim fakat ilk aylarda her sey normal olsada son zamanlarda küf problemim var suda tahda yada bambu malesef olmuyo onun icin aynı mantıkla cim halı gibi bir seyi olcüp kesip yapmak cok daha mantikli foto ekluyorum şimdi ama dedigim gibi bambu servislik yerine cim halı ve ağda cubukları yerinede pilastik çubuk kullanılırsa daha uzun önürlü olur gibi ama lütfen çim halı mı yoksa başka bir sey mi onu bi Cem beye sorun benden daha iyi bilir

Son düzenleme:
Bana mı sordunuz bilemedim ama ben kuru alan icin orta boy sakalama kabinin uzun olan kısımını kestim ve tam akvaryumun kisa kenarina denk geldi daha buyuk bir kabın kenarini daha kısa keserek akvaruma otutturabilirsiniz uzeri ve rampası icin bambu servisligi yine ölcü alarak kestim ve arta kalan parcalari kenar boylara yerlestirdim rampanin duz durmasi icinde plastik kabın kesilen ve akvaryuma uzatilan uzantısına sag ve sol olmak uzere iki adet agda cubugunu ortasina kadar yarip plastige gecirdim fakat ilk aylarda her sey normal olsada son zamanlarda küf problemim var suda tahda yada bambu malesef olmuyo onun icin aynı mantıkla cim halı gibi bir seyi olcüp kesip yapmak cok daha mantikli

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250614-004401_Gallery.jpg
    Screenshot_20250614-004401_Gallery.jpg
    745.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20250614-004026_Gallery.jpg
    Screenshot_20250614-004026_Gallery.jpg
    1,012.5 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20250614-004005_Gallery.jpg
    Screenshot_20250614-004005_Gallery.jpg
    423.1 KB · Görüntüleme: 10
Sigarayı arkadaş uyardı balkonda iciyorum genelde bazi geceler cama cıkıyodum şimdi onuda kestim kuru alanda bambu kullandim ilk aylarda tertemizdi son zamanlarda küf oluşumu başladı bu beni cok rahatsiz ettigi ivin 2 gu de 1 cikarip yıkamaya başladim kaynar suda beklettim bakteri fln varsa diye bi avm de cim halı gördüm geçen gün cimler kısa alt kisim soyah yumuşak bir malzemeden 1 2 gune onunla yeni bi kuru alan yapıcam uygun mudur bilemedim ama
Çim halıyı ısırıyorlarmış. Delikli PVC paspas daha iyi. Yapı marketlerde ve sanayide kauçuk malzeme satan yerlerde bulunuyor.

çok teşekkür ederim, bende camdan yaptırıcaktım fakat çok maliyetli ve camcıya koca akvaryumu taşımam gerekiyordu, bu fikir harika oldu. ben kuru alanlarına altıgen paspas koydum cem bey yönlendirmişti benide. sizinle şimdi resmini paylaşacağım. en iyisi o heralde. yapı marketlerde daha pahalı oluyor, aldım ordan biliyorum 😂😂

Ekli dosyalar

• IMG_2145.png
    IMG_2145.png
    2.3 MB · Görüntüleme: 8
çok teşekkür ederim, bende camdan yaptırıcaktım fakat çok maliyetli ve camcıya koca akvaryumu taşımam gerekiyordu, bu fikir harika oldu. ben kuru alanlarına altıgen paspas koydum cem bey yönlendirmişti benide. sizinle şimdi resmini paylaşacağım. en iyisi o heralde. yapı marketlerde daha pahalı oluyor, aldım ordan biliyorum 😂😂
Hayvanın kuru alandan kaçamayacagı sekilde yapın kaçarsa kabuk kırılır yada iç kanama geçirir.

Kuru alan ve lamba.jpg

Benim konuştuğum camcılar kuru alanla uğraşmak istemediler. Ben de plastik ızgaradan yaptım. Şimdilik gayet memnunum. Daha sonra yan duvarlarını pencere şeklinde açıp içine şeffaf pleksi takmayı düşünüyorum.

Geri