Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yan yüzme

kiyotoaki

Bronz 5 Üye
Merhabalat 4 kapluşumdan 1 tanesinin bugun yana yatık yüzdüğünü ve yukari bakıp ağızını acıp kapattığını fark ettim yüzme konusunda isteksiz yemek yiyor gozlerde şişme yok alt kabukda pembemsi ve morumsu lekeler yok akciğer enfeksiyonundan şüphelendim şuan ısı lambasının altına gidiyo su isiticimida mevcuttur hangi yolu izlemeliyim şimdiden teşekkürler

Akvaryum ölçüleri nedir?
Hayvanlar kaç yaşında? Kabuk boyları kaç cm?

Su sıcaklığı kaç derece?

Kullandığınız bütün ekipmanların görselini atın ve özelliklerini yazın.

Akvaryumun bir resmini atın.

Kullandığınız yem, takviye, su düzenleyici ne varsa hepsini yazın.

Eczaneden genta veya gentagut alın.

Sorulan tüm soruları eksiksiz cevaplayın.
İlacı aldığınızda haber edin kullanımını yazalım.

Akvaryum ölçüleri nedir?
Hayvanlar kaç yaşında? Kabuk boyları kaç cm?

Su sıcaklığı kaç derece?

Kullandığınız bütün ekipmanların görselini atın ve özelliklerini yazın.

Akvaryumun bir resmini atın.

Kullandığınız yem, takviye, su düzenleyici ne varsa hepsini yazın.
Akvaryumum şimdilik 50 litrelik bi akvaryum yaş hakkinda bir bilgim yok aldigim yere sordugumda bilgileri yoktu kabuk boyları max 5 cm su sicakligim 28 29 derece görseller konusunda size yardimci olamicam kusuea bakmayin arka kameram bozuk ön kamerada net çekmiyor malesef su isitici isi lambasi kuru alan filitre var akvaryumda kullandığım yem tetra reptomin ve jbl in gammarusunu kullanıyorum talviye kullanmıyorum su duzenleyicide mevcut degil bu ikisi icin marka önerirseniz cok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 20250408_032137.jpg
    20250408_032137.jpg
    837.5 KB · Görüntüleme: 10
  • 20250408_032127.jpg
    20250408_032127.jpg
    858.4 KB · Görüntüleme: 10
Kuru alandan kaçma payı biraz az. Kaçmamalarına dikkat edin veya duvarları yükseltin.

Lamba ne kullanıyorsunuz? Ampulün bir fotoğrafı var mı kaç Watt güçte? Lamba ile kuru alan arası kaç cm?

Hayvanı 45 derece açıyla tutup sabah akşam ağzına 2 damla damlatın.

DeepFix reptivit alın. Öğlende bundan ağzına 1 damla damlatın.

Kuru alan sıcaklığının, su sıcaklığından 4-5C fazla olması öneriliyor ama daha tecrübeli arkadaşlar en net bilgiyi vereceklerdir.
Derece ile alakası yok Yazın 32 derece ama yinede lamba olmak zorunda. Ortam sıcaklığına bağlı olarak belli lamba gücü, lamba tipi, lamba uzaklığı değerleri var. Bunlara uygun olmalı. Yoksa derece ile infrared ısı ölçümü zaten yapılmaz.

Kuru alanı 32 dereceye getiremeyen ama hayvanı yakan lambalarda var.

Kuru alandan kaçma payı biraz az. Kaçmamalarına dikkat edin veya duvarları yükseltin.

Lamba ne kullanıyorsunuz? Ampulün bir fotoğrafı var mı kaç Watt güçte? Lamba ile kuru alan arası kaç cm?

Hayvanı 45 derece açıyla tutup sabah akşam ağzına 2 damla damlatın.

DeepFix reptivit alın. Öğlende bundan ağzına 1 damla damlatın.
Evet kuru alandan kacip yandaki metal rafida merdiven olarak kullanip asagi iniyolar ara sıra ben bulup yerine geri koyuyorum bi sıra daha pambu geçicem orlara Cem abinin önerdigi gibi bi ampul aldım eski tip isi yayanlardan kaç watt oldugu şuan aklimda değil odaya gidince bakım yazim onu şuan kuru alandalar isigin altinda ben gitince suya atlıyolar lamba ile kuru alan arasi kabuk boyuyla 15 cm ama mandalli masa lambasi oldugu icin isiya gore yukari asagi oynamalar oluyo gentaguta başladim dun akşam deepfixi yarin alıcam

Derece ile alakası yok Yazın 32 derece ama yinede lamba olmak zorunda. Ortam sıcaklığına bağlı olarak belli lamba gücü, lamba tipi, lamba uzaklığı değerleri var. Bunlara uygun olmalı. Yoksa derece ile infrared ısı ölçümü zaten yapılmaz.

Kuru alanı 32 dereceye getiremeyen ama hayvanı yakan lambalarda var.
Seranın dijital termometresini kullanıyorum kabuk boyunda bi taş koyup yarim saatlik ölcümde 30 32 yi görene kadar asagi yukari oynuyorum lamba konusunda pek emin olamasamda Cem Abinin önerdiği gibi seçmeye çalıştım şuan Doni isi lambasinin altinda yemede bir problemimiz yok sadece yan yüzüp kuru alanın sulu kısımında yulari bakip agzini aciyo ve ses cikariyo akciger enfeksiyonu dimi

Seranın dijital termometresini kullanıyorum kabuk boyunda bi taş koyup yarim saatlik ölcümde 30 32 yi görene kadar asagi yukari oynuyorum lamba konusunda pek emin olamasamda Cem Abinin önerdiği gibi seçmeye çalıştım şuan Doni isi lambasinin altinda yemede bir problemimiz yok sadece yan yüzüp kuru alanın sulu kısımında yulari bakip agzini aciyo ve ses cikariyo akciger enfeksiyonu dimi
Tamam da hangisi fotoğraf atıp güç değerini yazın.

Hangi tip lambalar bunlar? UVB mi ?

UVB lamba veya ısı lambası Watt/m² cinsinden veya uW/cm² cinsinden ölçülür.

Uvb lambada sadece enerji yoğunluğu değeri önemliyken, ısı lambasında hem optik enerji yoğunluğu hemde ortam sıcaklığı onemlidir.

Derece ile ölçülmez. Bu ölçümleri yapacak alette kolay kolay kimsede yoktur. Profesyonel uv metre aletleri 100.000TL den başlıyor.

Siz bana sorun ve sorduğum bilgileri verin. Size uygun lambayı oneririm.

Bilgisizlikten lamba ile hayvana ciddi zarar veren hatta öldüren çok kişi var.

uvb diye oje kurutma lambası kullanan, dezenfekte ampulu takan, reflektör ampul kullanıp hayvanı kızartıp öldüren kişileri de gördük bu forumda.

UVB lamba veya ısı lambası Watt/m² cinsinden veya uW/cm² cinsinden ölçülür.

Uvb lambada sadece enerji yoğunluğu değeri önemliyken, ısı lambasında hem optik enerji yoğunluğu hemde ortam sıcaklığı onemlidir.

Derece ile ölçülmez. Bu ölçümleri yapacak alette kolay kolay kimsede yoktur. Profesyonel uv metre aletleri 100.000TL den başlıyor.

Siz bana sorun ve sorduğum bilgileri verin. Size uygun lambayı oneririm.

Bilgisizlikten lamba ile hayvana ciddi zarar veren hatta öldüren çok kişi var.

uvb diye oje kurutma lambası kullanan, dezenfekte ampulu takan, reflektör ampul kullanıp hayvanı kızartıp öldüren kişileri de gördük bu forumda.
UVB lambam yok zaten 40w klasik akkor ampul kullanıyorum. Kaplumbağa lambanın altında dinlenirken kabuğunun sıcaklığını ölçtüğümde 31-32C çıkıyor. Lambanın kuru alanın tabanından şu anki yüksekliği 23cm ama iki hafta önce hava birkaç derece daha soğuktu bu yüzden lamba 19-20cm yükseklikte duruyordu. Başka ne yapmak gerekiyor?

Geri