Turta’nın Annesi
Bronz 5 Üye
Kullandığım silikon sıcak silikon değil akvaryum silikonu. Kapağı çıkardım, ampulü çok fazla elektrikçiye sordum en sonunda sadece aşağıda fotoğrafını eklediğimi bulabildim ama 100 W olduğu için çok cesaret edemedim açıkçası. Sizin attığınızdan alacağım. Silis kum da aslında aldığım yerdeki en ince kum, kapluşum da kumla bayağı haşır neşir oluyor yiyor herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Çakılları temizliyorum onlar önceden kalma maalesef.Akvaryum kapağını açın kuru ve temiz havaya ihtiyacı var.
Kuru alan yüksek kaçma ihtimali var.
Kapağı açıp kuru alanı biraz aşağı indirin.
Yalnız o kuru alan olmaz kullandığınız slikon sıcak slikon ise suya salınım yapar.
Filtre tamamen su içinde olcak. Yoksa motoru yanar.
O led ampul olmaz kuru alana çıkıp ısınması için 52Watt normal halojen ampul kullanıyoruz.
Bütün taş çakıl ve kabukları çıkartın. Kum da kalın duruyor.
0.5 mm ince silis kum alın.
Vitasand pro 78 kum olur.
İsteğe özel kuru alan yapılır. Istenilen ölçülerde.
Ömürlüktür üstünden araba geçse bile kırılmaz.
Suya salınım yapmaz.
Kuru alandan kaçma derdi yoktur.
Fiyat 1000TL
Öncelikle kendi yaptığım kuru alana vantuzları silikonlamayı düşünüyorum. Yine tutmazsa hazır alacağım. Şu anki endişem şu; hayvan sürekli suda olduğu için herhangi bir zararı olur mu ona? Gün içerisinde birkaç kez kuru alana çıkarıyorum onu biraz bekletip tekrar akvaryuma atıyorum ama gece boyu suda. Zaten suda uyuyordu ama endişe de ettim açıkçası. Kuru alanı çözene kadar nasıl bir yol izleyebilirim? Kaplumbağamın fotoğraflarını da ekliyorum aşağıya, sizce herhangi bir sıkıntısı var mı?