Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardım lütfen

Akvaryum kapağını açın kuru ve temiz havaya ihtiyacı var.

Kuru alan yüksek kaçma ihtimali var.

Kapağı açıp kuru alanı biraz aşağı indirin.

Yalnız o kuru alan olmaz kullandığınız slikon sıcak slikon ise suya salınım yapar.

Filtre tamamen su içinde olcak. Yoksa motoru yanar.

O led ampul olmaz kuru alana çıkıp ısınması için 52Watt normal halojen ampul kullanıyoruz.

Bütün taş çakıl ve kabukları çıkartın. Kum da kalın duruyor.
0.5 mm ince silis kum alın.
Vitasand pro 78 kum olur.

İsteğe özel kuru alan yapılır. Istenilen ölçülerde.

Ömürlüktür üstünden araba geçse bile kırılmaz.

Suya salınım yapmaz.

Kuru alandan kaçma derdi yoktur.

Fiyat 1000TL
Kullandığım silikon sıcak silikon değil akvaryum silikonu. Kapağı çıkardım, ampulü çok fazla elektrikçiye sordum en sonunda sadece aşağıda fotoğrafını eklediğimi bulabildim ama 100 W olduğu için çok cesaret edemedim açıkçası. Sizin attığınızdan alacağım. Silis kum da aslında aldığım yerdeki en ince kum, kapluşum da kumla bayağı haşır neşir oluyor yiyor herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Çakılları temizliyorum onlar önceden kalma maalesef.
Öncelikle kendi yaptığım kuru alana vantuzları silikonlamayı düşünüyorum. Yine tutmazsa hazır alacağım. Şu anki endişem şu; hayvan sürekli suda olduğu için herhangi bir zararı olur mu ona? Gün içerisinde birkaç kez kuru alana çıkarıyorum onu biraz bekletip tekrar akvaryuma atıyorum ama gece boyu suda. Zaten suda uyuyordu ama endişe de ettim açıkçası. Kuru alanı çözene kadar nasıl bir yol izleyebilirim? Kaplumbağamın fotoğraflarını da ekliyorum aşağıya, sizce herhangi bir sıkıntısı var mı?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_7051.jpeg
    IMG_7051.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_7053.jpeg
    IMG_7053.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 6
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Hayvan kaç yaşında?
Şuanki akvaryum ölçüleri nedir?

Şuanlık su yuzeyine yakın tutunup nefes alabileceği birşey yapın. Cama vantuzla kuş tüneği yapıştırabilirsiniz.

100Watt fazla hayvanı yakarsınız. 42 veya 52Watt olanını alın. 20-24cm mesafe arasında konumlandırın.

Akvaryumdaki taş çakıl kum ne varsa çıkartın.
Taşlar ve çakıllar uygun değil.
Kum olarak sadece 0.5mm olur.

Yaptığınız kuru alanı yapıştırırsanız cama leke bulaştırırsınız.
Daha sonra hazir kuru alan alırsanız o leke orda kalır.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Hayvan kaç yaşında?
Şuanki akvaryum ölçüleri nedir?

Şuanlık su yuzeyine yakın tutunup nefes alabileceği birşey yapın. Cama vantuzla kuş tüneği yapıştırabilirsiniz.

100Watt fazla hayvanı yakarsınız. 42 veya 52Watt olanını alın. 20-24cm mesafe arasında konumlandırın.

Akvaryumdaki taş çakıl kum ne varsa çıkartın.
Taşlar ve çakıllar uygun değil.
Kum olarak sadece 0.5mm olur.

Yaptığınız kuru alanı yapıştırırsanız cama leke bulaştırırsınız.
Daha sonra hazir kuru alan alırsanız o leke orda kalır.
7 cm kabuk boyu. Daha önce maalesef ilk aldığımda birkaç ay boyunca bilmediğim için ölüm kabı dediğimiz kapta beslemiştim. Sonra hazır olarak satılan su kaplumbağası akvaryumundan aldım ama orada yüzecek çok alanı olmadığı için bu akvaryuma geçiş yaptım. Bu akvaryuma geçince hızla büyüdü.
2023 şubat ayında aldığımızda 1-2 aylık demişlerdi. Şu an bir buçuk yaşında.
Akvaryum 50x18x30h boyutlarında.

7 cm kabuk boyu. Daha önce maalesef ilk aldığımda birkaç ay boyunca bilmediğim için ölüm kabı dediğimiz kapta beslemiştim. Sonra hazır olarak satılan su kaplumbağası akvaryumundan aldım ama orada yüzecek çok alanı olmadığı için bu akvaryuma geçiş yaptım. Bu akvaryuma geçince hızla büyüdü.
2023 şubat ayında aldığımızda 1-2 aylık demişlerdi. Şu an bir buçuk yaşında.
Akvaryum 50x18x30h boyutlarında.
2024 şubat ayı özür dilerim

Akvaryum ufak hayvanda ufak kalmış. 80x50x50 akvaryum alın. Bütçeniz varsa 120x60x60 da olur.

Aldığınız akvaryuma uygun kuru alan satıyorum. İstediğiniz ölçülerde 1. kalite.

Şuanlık su yüzeyine yakın tutunup nefes alabileceği birşey yapın.

Lamba işinide kuru alan hallolunca halletmeniz lazım.

Daha önce kuru alan olarak lav taşı vardı. Onu çıkardım kendim kuru alan yapmaya çalıştım. Malzemeleri aldım vs akvaryum silikonuyla aşağıdaki fotoğraftaki gibi ayaklı bir rampa yaptım. Ama su değişiminde ayaklar rampadan ayrıldı zaten çok sağlam olmamıştı. Şu an akvaryumda kuru alan yok, iki gündür kapluşumu ara ara bir kaba çıkarıyorum kuru alan gibi durması için ancak bir an önce çözmem lazım bu meseleyi. Son fotoğraftaki gibi vantuzları rampaya iple bağlayıp silikonlamayı düşünüyorum. Farklı bir öneriniz var mı acaba? 50x18x30h ölçülerinde akvaryum.
Akvaryum silikonu cam yüzeylere çok iyi tutunsa da plastik yüzeylere pek tutunamıyor. Kalıcı bir çözüm bulana kadar idare etsin diyorsanız silikonlayacağınız yüzeyleri kaba bir zımparayla pürüzlü hale getirip tekrar yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Öncekine göre daha iyi tutunur.

Gentaguttan randıman almadıysanız tobrex deneyin. Uzun süre aynı ilaç kullanıldığında bakteriler bağışıklık kazanıyor. Yalnız tobrex oral yolla uygulanmıyor sadece göze.

İltihap içinde taşlamış. Çıkarabilse göz temizlenir.

Akvaryum ufak hayvanda ufak kalmış. 80x50x50 akvaryum alın. Bütçeniz varsa 120x60x60 da olur.

Aldığınız akvaryuma uygun kuru alan satıyorum. İstediğiniz ölçülerde 1. kalite.

Şuanlık su yüzeyine yakın tutunup nefes alabileceği birşey yapın.

Lamba işinide kuru alan hallolunca halletmeniz lazım.
Şu anda daha büyük akvaryuma geçmem yer açısından da maddi açıdan da mümkün değil maalesef. Dediğim gibi vantuzları iple bağlayıp silikonladım ancak neden bilmiyorum vantuzlar yapışmadı. Bir an önce kuru alanı halletmem lazım. Sizin kuru alan örneğinizi görmem mümkün mü? DM’den de atabilirsiniz.

Şu anda daha büyük akvaryuma geçmem yer açısından da maddi açıdan da mümkün değil maalesef. Dediğim gibi vantuzları iple bağlayıp silikonladım ancak neden bilmiyorum vantuzlar yapışmadı. Bir an önce kuru alanı halletmem lazım. Sizin kuru alan örneğinizi görmem mümkün mü? DM’den de atabilirsiniz.
[email protected] buraya mail atın lütfen örnekleri göndereyim.

Sonunda kurtardı gibi. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim 🙏

Ekli dosyalar

• 20250606_205253.jpg
    20250606_205253.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • 20250606_205249.jpg
    20250606_205249.jpg
    1,015.8 KB · Görüntüleme: 9
@Samas Bu süreçte sadece genta mı kullandınız yoksa tobrex mi?

Birde aldığınız masa lambası nalburcum sitesinden mi aldınız?

Knitexin o modeli metal çanaklı ama satıcı plastik yollamış olabilir.

@Samas Bu süreçte sadece genta mı kullandınız yoksa tobrex mi?

Birde aldığınız masa lambası nalburcum sitesinden mi aldınız?

Knitexin o modeli metal çanaklı ama satıcı plastik yollamış olabilir.
Sadece genta kullandım, ama çok uzun sürdü yaklaşık 20 gün civarı. Cem beyin söylediği gibi sanırım taşlaşma oldu enfeksiyonda kendisi ara ara gözünü ovalıyordu öyle çıkardı heralde.

Lambayaı hepsiburadan aldım, plastik yazıyormuş dikkat etmemişim

Tırnağını takıp kendi çıkarmış olabilir. Ön kısımdaki kızarıklık bundan kaynaklı olabilir. Daha evvel bir hayvan daha bu şekilde iltihabı çıkarmıştı.

1 hafta daha devam edin ilaca sonra bırakın.

Yoğun göz enfeksiyonlarının iyileşmesi 1 aya kadar sürebiliyor. Süre normal.

Bu hayvana yiyebilirse 1 fazla yem verin hazır iştahı yerindeyken güçlensin.

Geçmiş olsun.

Geri