Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yardım lütfen

İltihap yoğun. Sağlam gözüne de 1 damla damlatın

İyi forumlar,
Son durumu paylaşıyorum
Süsleri kaldırdım, kum ekledim, ampulu daha yukarı çektim
Platformu ekledim keyifli şekilde üstünde takılıyorlar
4 çeşit yeme geçtim
Akvaryumu hafta da bir komple boşaltıp süngerle silip yeniden dolduruyorum 2 günde bir de su azaltıp su ekliyorum

Kum ekleyince nasıl yapıcam orası biraz soru işareti oldu

Gözü hasta olan halen iyileşmedi. Onunda son durumu ekte.

Eksik birşeyim varsa bilgilendirirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

• 20250601_150554.jpg
    20250601_150554.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 27
  • 20250601_150601.jpg
    20250601_150601.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 27
  • 20250531_200751.jpg
    20250531_200751.jpg
    813.3 KB · Görüntüleme: 24
  • 20250530_231731.jpg
    20250530_231731.jpg
    966.7 KB · Görüntüleme: 27
Elinizi iyice yıkayıp parmağınızla gözünü aralamaya çalışın öyle damlatın damla içine işlemeli.

Kuru alandan kaçabilirler. Kuru alandan itibaren kaçma payı en az 30cm olmalı. Biraz büyüdüklerinde oradan rahatlıkla kaçarlar.

Akvaryum suyunu nasıl boşaltıyorsunuz? Akvaryumu mu taşıyorsunuz yoksa dip sifonu ile mi?

Bugün kaçtı bir tanesi, 30 dk bütün evi aradım 🤷🤣

Akvaryumu önce el pompalı dip sifonla çekiyorum az bir miktar kalınca küvette komple döküp temizliyorum,

Ama kum olayını nasıl çözücem onu hala bulamadım

Atlayan hayvanı gozlemleyin. İç kanama geçirebilir. Kuru alan kaçma payını yükseltin. Kaçmasına engel olacak birşey koyup camı uzatın.

Atlayan hayvanın dışkısında kan var mı veya bordo renk? Halsizlik dibe çökme gibi bir durum var mı?

Büyük ihtimal ile ısıtıcıya basarak kaçmış. Ama filtre ve kuru alan çevresi de fazla yüksek değil. Hayvanlar 1-2 cm sonra oralardan da kaçacaktır. Cam kenarlarına mukavva kartondan çerçeve yapıp yükseltin biraz daha.

Kiri alırken dip sifonunu kuma 1 cm mesafeden tutarak çekin. Az biraz kum gidecektir. Kovadaki suyu döküp temiz su ile çalkalayıp kumdan ayrıştırın. Kumu tekrar akvaryuma dökün. Kova kimyasal değmemiş akvaryuma ait olsun.

2 günde bir yaptığınız kısmi su değişimini sadece olası kiri alırken azalan suyu tamamlamak için yapın.

Bu arada lamba çanagı plastik mi?

Hangi siteden aldınız?
plastik evet , şimdilik sıkıntı yaratmadı

atlayan hayvan dipte takılıyor son zamanlarda aynı zamanda tek göz olan bu. Diğer ikisine göre küçük gelmeye başladı gözüme. Diğerleri büyüdü de bu aynı kaldı gibi. Kumlarda eşelenip duruyor. Gözü artık iltihaptan mı yoksa komple çıkık mı anlayamadım. Göz kapağı oynuyor ama gözünün üstü kabuk gibi oldu

gentagut uygulamaya devam ediyorum acaba teramisin kreme mi geçsem tereddütte kaldım. bir çözümde geçici olarak küçük kabına alıp orda diğerleri buna bulaşmadan tek başına mı beslesem

* Image 2025-06-03 at 12.21.04.jpeg

plastik evet , şimdilik sıkıntı yaratmadı

atlayan hayvan dipte takılıyor son zamanlarda aynı zamanda tek göz olan bu. Diğer ikisine göre küçük gelmeye başladı gözüme. Diğerleri büyüdü de bu aynı kaldı gibi. Kumlarda eşelenip duruyor. Gözü artık iltihaptan mı yoksa komple çıkık mı anlayamadım. Göz kapağı oynuyor ama gözünün üstü kabuk gibi oldu

gentagut uygulamaya devam ediyorum acaba teramisin kreme mi geçsem tereddütte kaldım. bir çözümde geçici olarak küçük kabına alıp orda diğerleri buna bulaşmadan tek başına mı beslesem

Ekli dosyayı görüntüle 12505
Kaçma işine mutlaka çözüm bulun. Genta uygulamaya devam edin. İki gözü de kapandı mı?

Tobrex isimli bir damla daha var bunu öneren veteriner ve eczacılar oldu fakat denemedim. Merhem olmaz bu sudaki pislikleri toplar.

Genta göz enfeksiyonunda %90 etkili benim hayvanlarım ve diğer forumdaki kullanıclarda göz enfeksiyonu iyileşen çok oldu.

Genta ile hiç ilerleme yoksa veteriner ve eczacıya danışarak farklı bir göz damlası kullanabilirsiniz.

İyi forumlar,
Son durumu paylaşıyorum
Süsleri kaldırdım, kum ekledim, ampulu daha yukarı çektim
Platformu ekledim keyifli şekilde üstünde takılıyorlar
4 çeşit yeme geçtim
Akvaryumu hafta da bir komple boşaltıp süngerle silip yeniden dolduruyorum 2 günde bir de su azaltıp su ekliyorum

Kum ekleyince nasıl yapıcam orası biraz soru işareti oldu

Gözü hasta olan halen iyileşmedi. Onunda son durumu ekte.

Eksik birşeyim varsa bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba, kuru alanın linkini paylaşmanız mümkün mü acaba?

Merhaba, kuru alanın linkini paylaşmanız mümkün mü acaba?

temu dan aldım , fakat uzun sürüyor gelmesi

ve evet kaçış problemi var, suyu azaltmam lazım kaçmamaları için o zamanda yüzme alanları daralcak diye akvaryumun etrafına karton yapıştıracağım

O kuru alan uygun değil hayvan kaçıyor.

Akvaryum ölçüleri nedir? Yarımcı olayım.
Daha önce kuru alan olarak lav taşı vardı. Onu çıkardım kendim kuru alan yapmaya çalıştım. Malzemeleri aldım vs akvaryum silikonuyla aşağıdaki fotoğraftaki gibi ayaklı bir rampa yaptım. Ama su değişiminde ayaklar rampadan ayrıldı zaten çok sağlam olmamıştı. Şu an akvaryumda kuru alan yok, iki gündür kapluşumu ara ara bir kaba çıkarıyorum kuru alan gibi durması için ancak bir an önce çözmem lazım bu meseleyi. Son fotoğraftaki gibi vantuzları rampaya iple bağlayıp silikonlamayı düşünüyorum. Farklı bir öneriniz var mı acaba? 50x18x30h ölçülerinde akvaryum.

Ekli dosyalar

• IMG_7108.jpeg
    IMG_7108.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_7107.jpeg
    IMG_7107.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 8
  • C7E35947-8A2C-4762-9B0D-38F1CA51B3C0.jpeg
    C7E35947-8A2C-4762-9B0D-38F1CA51B3C0.jpeg
    833.7 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_6111.jpeg
    IMG_6111.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_7106.jpeg
    IMG_7106.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 11
Güzel olmuş ama zemine sabitlemek için o 4 ayağı birlestirseniz altı kare olacak şekilde öyle zemine oturur bide sanırım o kuru alan yeşil şey yerine PVC paspas var onu kullanabilirsiniz kuru alan boruları PVC su borusuyla yaptın bide silikon hangisi akvaryum silikonumu normal silikon zehirler bide kaçış payı olack 20-30cm kuru alan örneklerine bı bakın

Güzel olmuş ama zemine sabitlemek için o 4 ayağı birlestirseniz altı kare olacak şekilde öyle zemine oturur bide sanırım o kuru alan yeşil şey yerine PVC paspas var onu kullanabilirsiniz kuru alan boruları PVC su borusuyla yaptın bide silikon hangisi akvaryum silikonumu normal silikon zehirler bide kaçış payı olack 20-30cm kuru alan örneklerine bı bakın
Zemine oturmasında sıkıntı yoktu aslında, kuma sokmuştum vantuzlar da çok sağlam tutuyor ama kirlendiği için yıkamak istedim, çıkarırken ayaklar rampadan ayrıldı. Akvaryum silikonuyla yapıştırmıştım rampanın iki parçasını da aynı silikonla yapıştırdım ama ayaklar çok sağlam olmadığı için ayrıldı sanırım tuttuğu yer inceydi fotoğrafını da ekledim şimdi. Vantuzları direkt yaptığım rampaya silikonlasam olur mu acaba?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 5
Böyle bu şekil olmaz düzgün PVC su borulariyla yap sağlam olur hemi uğraşma bunla yada akvaryuma cam kestirip yapabilirsin

Lütfen sus artık

Akvaryum kapağını açın kuru ve temiz havaya ihtiyacı var.

Kuru alan yüksek kaçma ihtimali var.

Kapağı açıp kuru alanı biraz aşağı indirin.

Yalnız o kuru alan olmaz kullandığınız slikon sıcak slikon ise suya salınım yapar.

Filtre tamamen su içinde olcak. Yoksa motoru yanar.

O led ampul olmaz kuru alana çıkıp ısınması için 52Watt normal halojen ampul kullanıyoruz.

Bütün taş çakıl ve kabukları çıkartın. Kum da kalın duruyor.
0.5 mm ince silis kum alın.
Vitasand pro 78 kum olur.

İsteğe özel kuru alan yapılır. Istenilen ölçülerde.

Ömürlüktür üstünden araba geçse bile kırılmaz.

Suya salınım yapmaz.

Kuru alandan kaçma derdi yoktur.

Fiyat 1000TL

Son düzenleme:
Geri