Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaşam alanı kaplama

Kürşad

Bronz 5 Üye
Merhaba.
Poliüretan köpükten şöyle bir tasarım yaptım atına da su pompası gizlenecek şekilde yer yaptım. Soru şu bunu şu bazlı akrilik boya ile bayayıp dağ görünümü verdikten sonra suya salınım yapmaması için nasıl bir kaplama yapmam gerek. Su bazlı sprey vernik geldi ama sizlerin fikrini almak istedim daha önceden yapan varsa diye. (Hazır birşey almak istemeyip uğraşmak istediğimden yapıyorum boş cam ve kum hoşuma gitmiyor)

Ekli dosyalar

• IMG_4F4B20DB-C104-49D0-92EF-388399145467.jpeg
    IMG_4F4B20DB-C104-49D0-92EF-388399145467.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 13
Hayvanın kabuk boyu kaç cm idi? 7 cm kabuk boyu itibariyle ısırıp parçalama, yeme ihtimali var.

Bunlar suya temas edince eriyor diye biliyorum.

Her türlü boya salınım yapar.

Kabuk boyu 2 cm den küçük salınım yaptığı için kaplamak istiyorum akrilik vernik yada epoksi

Epoksi olabilir. Yalnız bunun iki çeşidi var biri sanayide kullanılan. Suya dayanımlı mı, salınım yapıyor mu bir fikrim yok.

Diğeri kabuğu kırık olan kaplumbağalarının kabuğunu yapıştırdıkları bir tür epoksi reçine, bu olabilir ama ismini bilmiyorum.

Geri