Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbağam için akvaryum

pst

Yeni Üye
merhaba dün yavru bir kaplumbağa sahiplendim bunu satın almak istiyorum sizce uygun mudur

Ekli dosyalar

• IMG_3291.png
    IMG_3291.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 16
Hayır uygun değil.

En az 50 litre olacak şekilde 80 100 150 ne kadar büyük alirsaniz o kadar uzun gider.

Camcıya akvaryum yaptıracaksınız yada gıda kabı alacaksınız. Hazır kaplumbağa akvaryumu yok. Hazır olanlar ufacık 1 sene götürmez.
Kuru alanı akvaryum ise camcıya yaptırın gıda kabı ise kendiniz yapın.

Uvb ye şuan gerek yok. 52Watt normal halojen ampulü metal çanaklı masa lambası ile 22cm mesafeden konumlandırın.

Almanız gerekenler akvaryum veya gıda kabı, su ısıtıcı, 42-52Watt halojen ampul, masa lambası veya lamba tutucu.

Hayır uygun değil.

En az 50 litre olacak şekilde 80 100 150 ne kadar büyük alirsaniz o kadar uzun gider.

Camcıya akvaryum yaptıracaksınız yada gıda kabı alacaksınız. Hazır kaplumbağa akvaryumu yok. Hazır olanlar ufacık 1 sene götürmez.

Uvb ye şuan gerek yok. 52Watt normal halojen ampulü metal çanaklı masa lambası ile 22cm mesafeden konumlandırın.

Almanız gerekenler akvaryum veya gıda kabı, su ısıtıcı, 42-52Watt halojen ampul, masa lambası veya lamba tutucu.
cevabınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Hayır uygun değil.

bi de halojen ampul için link atabilir misiniz

cevabınız için teşekkür ederim
Hayır uygun değil.

bunlar işimi görür mü

Ekli dosyalar

• IMG_3294.png
    IMG_3294.png
    443.4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_3295.png
    IMG_3295.png
    781.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3296.png
    IMG_3296.png
    785.2 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_3297.png
    IMG_3297.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
bunlar işimi görür mü
Masa lambası ve ampul doğrudur.

Su ısıtıcı olarak atlantik önermem. Rs electric, smart marka varsa onlara bakabilirsiniz uygun fiyatlı olarak. Bütçe sorun değilse bu ısıtıcıyı öneririm. Bu ısıtıcı su içine tam batabilir ve yatay konumlandırılabilir.

Derece olarak yapışkanlı değil vantuzlu cam derece alın yapışkanlı olanlar doğru sonucu tam göstermiyor.

Su ısıtıcı olarak atlantik önermem. Rs electric, smart marka varsa onlara bakabilirsiniz uygun fiyatlı olarak. Bütçe sorun değilse bu ısıtıcıyı öneririm. Bu ısıtıcı su içine tam batabilir ve yatay konumlandırılabilir.

Derece olarak yapışkanlı değil vantuzlu cam derece alın yapışkanlı olanlar doğru sonucu tam göstermiyorsttığ

Derece olarak yapışkanlı değil vantuzlu cam derece alın yapışkanlı olanlar doğru sonucu tam göstermiyor.
bu ısıtıcı biraz pahalı olabilir benim için bunu önerir misiniz bi de şu an elimde petshopun verdiği bi yem var (profish) onu kullanmak istemiyorum siz ne önerirsiniz

Ekli dosyalar

• IMG_3298.png
    IMG_3298.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
bu ısıtıcı biraz pahalı olabilir benim için bunu önerir misiniz bi de şu an elimde petshopun verdiği bi yem var (profish) onu kullanmak istemiyorum siz ne önerirsiniz
Bu ısıtıcı olur bundan bir arkadaşıma hediye aldım sorun yaşamadı. Yalnız tam batan model değil üst plastiği su dışında olsun.

Hayvan ufak olduğu için şu yemleri önerebilirim:
Omega one juvenile, Gammarus, Sera raffy p.

Vitamin olarak DeepFix reptivit alın 10 günde bir yemine 2 damla damlatıp yemi suya atın.
Önce vitaminli yemi yedirin sonra diğer yemleri verin.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

ş
Bu ısıtıcı olur bundan bir arkadaşıma hediye aldım sorun yaşamadı. Yalnız tam batan model değil üst plastiği su dışında olsun.

Vitamin olarak DeepFix reptivit alın 10 günde bir yemine 2 damla damlatıp yemi suya atın.

3.5

Atlantik markadan uzak durun. Aynı şekilde smart markadan da.

Akvaryumu almayın. Kullanabileceğiniz en fazla 6 ay olur sonra ufak kalacaktır. Bu hayvanlar hastalanmazsa ayda 0.5-1 cm boy atarlar. Buna paralel olarak akvaryumda büyütülmelidir. Ama sürekli akvaryum yenileme yerine belli bir büyüklükte alırsanız maliyet azalacaktır.

Akvaryum düz dikdörtgen olma kaydıyla 30 litre üstü birşey alın.

Akvaryum ölçüsünü netleştirin su ısıtıcı ve filtre ona göre olacak. 100 litre üstü almayacağınızı düşünürsek tetra ht 100 watt alın. Cam kalın, emniyet koruması var.

RS electrical markanın çelik ısıtıcısı hala satılıyorsa o da olabilir ama camları standart tip cam. Darbeye ve çalışırken hava temasına gelmiyor patlıyorlar.

Derecede stickerlar net veri vermiyor. Sera precision cam çubuk derece alın. Bu evladiyelik gider. Daha kıranı duymadım. Cam tüp şeklinde olan modelleri büyüdüklerinde kabuklarını vurup kırıyorlar.

Atlantik markadan uzak durun. Aynı şekilde smart markadan da.

Akvaryumu almayın. Kullanabileceğiniz en fazla 6 ay olur sonra ufak kalacaktır. Bu hayvanlar hastalanmazsa ayda 0.5-1 cm boy atarlar. Buna paralel olarak akvaryumda büyütülmelidir. Ama sürekli akvaryum yenileme yerine belli bir büyüklükte alırsanız maliyet azalacaktır.

Akvaryum düz dikdörtgen olma kaydıyla 30 litre üstü birşey alın.

Akvaryum ölçüsünü netleştirin su ısıtıcı ve filtre ona göre olacak. 100 litre üstü almayacağınızı düşünürsek tetra ht 100 watt alın. Cam kalın, emniyet koruması var.

RS electrical markanın çelik ısıtıcısı hala satılıyorsa o da olabilir ama camları standart tip cam. Darbeye ve çalışırken hava temasına gelmiyor patlıyorlar.

Derecede stickerlar net veri vermiyor. Sera precision cam çubuk derece alın. Bu evladiyelik gider. Daha kıranı duymadım. Cam tüp şeklinde olan modelleri büyüdüklerinde kabuklarını vurup kırıyorlar.
maalesef söylediğiniz ısıtıcıyı alacak maddi gücüm yok şu an üstte eklediğim ısıtıcıyı almayı düşünüyorum teşekkür ediyorum cevabınız için

8cm kabuk boyuna kadar günde 2 öğün besleyin sabah 3 4 stick akşam 6 gammarus şeklinde. 8cm kabuk boyundan sonra yeni yemler alınmalı öğün sayısını 1 e düşürüp yem miktarını arttırırsınız.

Geri