Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yavru kaplumbagam yemiyor

talent

Yeni Üye
yeni aldigim yavru su kaplumbagam yemek yemiyor bocek tarzi biliyosun cok kucuk mamasi var ilk aldigim gun mamayi elime aldigimda suda gezdiriyodum mamanin pesinde kosturup yemisti ama bu 3. gunumuz dun 1 tane yedu sadece 1 tane bocegin bile yarisini bugun daha hic yemedi ve pet shopcu gunde 2 tane yemesi lazim demisti bi oneriniz var mi

yeni aldigim yavru su kaplumbagam yemek yemiyor bocek tarzi biliyosun cok kucuk mamasi var ilk aldigim gun mamayi elime aldigimda suda gezdiriyodum mamanin pesinde kosturup yemisti ama bu 3. gunumuz dun 1 tane yedu sadece 1 tane bocegin bile yarisini bugun daha hic yemedi ve pet shopcu gunde 2 tane yemesi lazim demisti bi oneriniz var mi
Evde kedi vs varsa strese girmiş olabilir
Akvaryum temin edin ısıtıcı filtre ve ısıtıcı lamba almanız gerekiyor plastik kapta bakıyorsanız o çok zararlı

Evde kedi vs varsa strese girmiş olabilir
Akvaryum temin edin ısıtıcı filtre ve ısıtıcı lamba almanız gerekiyor plastik kapta bakıyorsanız o çok zararlı
cok yakin zamanda degistiricen evde baska bir hayvan mevcut degil bana lazim olsan seyler neler akvaryum karada duracagi bi engel filtre isitici lazim birde uvb isigi lazim mi yavrular icin

8cm Kabuk boyuna kadar şart değil. Fakat çok az miktarda uvb sağlanabilir. UVB 2.0 15Watt kaplumbağa için kullanılır.
Kaplumbağanın bulunduğu uzaklıktaki UVB 9µW/cm² Olmalıdır.
Çinli üreticilerden uvb alırsanız onlar yüksek oranlıdır. Exo terra 15.0 = Çin5.0 ile aynı UV ye sahiptir.

Exo terra 5.0 13Watt 35Cm, Exo terra 5.0 25Watt 45Cm, UVB 2.0 27CM, ÇİN 5.0 13Watt 80cm;

1745341579256.png

Öncelikli olan ısıtma lambasıdır 52Watt halojen ampul 25cm mesafeden kullanın.

Yem ne marka? Açık mı kapalı kutu mu?

Açık yem kullanmıyoruz bunlar bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Bunda güvenilir olarak sera raffy I, tetra yada dajana markalar. Bir arkadaşımız ahm markada sinek böceklere denk gelmiş onu önermiyorum artık.

Netten daha ucuza alırsınız. Atakan petshop yada alışveriş siteleri üstünden alın. Güvenli olur. Bunda da dolandırıcı firmalar çıkmış.

Önce cimri.com ve akakçe üzerinden bakın.

Geri