Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Başlangıç Önerileri

melihaltunisikk

Yeni Üye
Daha önce hiç kaplumbağa beslememiş birisi olarak elime sahiplendirme yoluyla 2 aylık bir su kaplumbağası geldi,fakat akvaryumu çok küçük ve kuru alanı neredeyse yok denecek kadar az,maliyetleri minimumda tutup hayvanın gelececeğini ve gelişimi çok önemsediğim için düzgün bir habitat içerisinde yaşamasını ve elimden geldiğince doğal bir şekilde büyümesini istiyorum.
Bu konu hakkında her türlü önerinizi bekliyorum.
Yavrumuz henüz bozuk para büyülüğünde.
Mevcut habitatı çok küçük ve şuanlık 50-75 litrelik bir akvaryum düşünüyorum.Kendim yaptırmayı ve bütçeyi minimalize etmeyi hedefliyorum durumum pek yeterli değil şuanlık.
Kahverengi talaş gibi olan başlangıç yemlerinden kullanıyorum şuanlık bir problem yok.
İç filtrem var onu temin ettim.
Akvaryumu yaptıktan sonra bir adacık/rampa ve üstüne uv ampulu olacak şeklinde devam edeceğim.
Şuanlık geçici olarak herhangi bir öneriniz varsa açığım.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-05-06 saat 01.16.12_3d917bf4.jpg
    * Görsel 2025-05-06 saat 01.16.12_3d917bf4.jpg
    443.6 KB · Görüntüleme: 17
  • * Görsel 2025-05-06 saat 23.08.52_96e523ca.jpg
    * Görsel 2025-05-06 saat 23.08.52_96e523ca.jpg
    637 KB · Görüntüleme: 17
Akvaryumdaki bütün taş kabuk ve çakılları çıkarın o kavanozu da çıkarın sadece 1 tane büyük taş dursun hayvan tutunup nefes alır daha sonra onu da çıkaracaksınız adam akıllı bir kuru alanı olması gerekiyor.

Kaplumbağa için 3 şart ekipman vardır Geniş yüzme alanı, Su ısıtıcı, Isıtma lambası.

Minimum bütçe ile en iyi yuvayi yapmak istiyorsanız gıda kabı alın. Bu konuda bilgi verdim.

Kullandığınız bütün yem ve takviyelerin fotoğrafını atın.

merhaba kaplumbağama Adana sıcağında yine de ısıtıcı ampul kullanmalı mıyım?
Isıtma lambası ısıtma dışında kabukta mantar oluşumunu engeller. Ev ortamı sıcak olsa bile esinti oluşacağı için hayvanın esintiden çarpılmasını engeller.

Yazın 40 derece olduğunda su ısıtıcısını çıkarırız. Geceleri su 26 derecenin altına düşmüyorsa su ısıtıcıya gerek yoktur.

Yazın bir alt güçte ampul kullanabilirsiniz örneğin 42 Watt yerine 28 Watt gibi.

Kışın mutlaka su ısıtıcı ve ısıtma lambası olması gerekir.

Bu hayvanlar soğuk kanlı canlılardır kendi vücut sıcaklığını insan gibi yükseltemez hararet yaşamaz esintiye, soğuğa veya fazla sıcağa gelemez.

Akvaryumdaki bütün taş kabuk ve çakılları çıkarın o kavanozu da çıkarın sadece 1 tane büyük taş dursun hayvan tutunup nefes alır daha sonra onu da çıkaracaksınız adam akıllı bir kuru alanı olması gerekiyor.

Kaplumbağa için 3 şart ekipman vardır Geniş yüzme alanı, Su ısıtıcı, Isıtma lambası.

Minimum bütçe ile en iyi yuvayi yapmak istiyorsanız gıda kabı alın. Bu konuda bilgi verdim.

Kullandığınız bütün yem ve takviyelerin fotoğrafını atın.
Hocam dediğin ve açtığın konu başlığı ve önerilerin çok kıymetli,ben endişem plastiğin herhangi bir şekilde zararlı olup olmayacağı.
Tabii ki gelişimini sağlayacak kadar ve büyüyene kadar bu ortam yeterli olur fakat uzun vadede herhangi bir zararı olur mu?
İleride büyük akvaryumlara geçiş yapma planım var.

Ve şuanlık bu yemi kullanıyorum,günde 2 kez şeklide fakat 2. verdiğimi yarım bırakıp yemiyor,çok da iştahı açık aslında :D
Takviye olarak elimde herhangi birşey yok şuanda.
Ne önerirsiniz yavrumuz için?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-05-07 saat 13.38.35_be4417b1.jpg
    * Görsel 2025-05-07 saat 13.38.35_be4417b1.jpg
    902.5 KB · Görüntüleme: 8
Foruma hoşgeldiniz.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler, stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bir de gammarus jelatini açılmamış kutuda olacak. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da verebilirsiniz.

Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Ama minimum düzeyde camcıya yaptırayım derseniz düz dikdörtgen 50*25*40h ve 6 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırabilirsiniz. Alt kısma içerden 3 cm genişliğinde kuşak atılacak bu tabanda silikon yüzeyin geniş olup tam sağlam tutması için. Akvaryum silikonu alın. Salınım yapmaz.

Cam kenarlarını zımpara yapsın. Hayvan temas edip derisini kestirebilir.

Foruma hoşgeldiniz.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler, stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bir de gammarus jelatini açılmamış kutuda olacak. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da verebilirsiniz.

Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider.

Ama minimum düzeyde camcıya yaptırayım derseniz düz dikdörtgen 50*25*40h ve 6 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptırabilirsiniz. Alt kısma içerden 3 cm genişliğinde kuşak atılacak bu tabanda silikon yüzeyin geniş olup tam sağlam tutması için. Akvaryum silikonu alın. Salınım yapmaz.

Cam kenarlarını zımpara yapsın. Hayvan temas edip derisini kestirebilir.
Bu şekilde strafor tavan köpüğü kullanarak bir kuru alan oluşturdum mastik silikon ile tutturdum,sizce bir problem yaratır mı? ne dersiniz?
25lt şuanlık daha sonra büyüteceğim.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-05-07 saat 16.07.47_f9c0d0a4.jpg
    * Görsel 2025-05-07 saat 16.07.47_f9c0d0a4.jpg
    585.1 KB · Görüntüleme: 8
  • * Görsel 2025-05-07 saat 16.23.51_ba5d3374.jpg
    * Görsel 2025-05-07 saat 16.23.51_ba5d3374.jpg
    421 KB · Görüntüleme: 8
Şuan ki mevcut habitatı bu çıkardım o köpükleri bu şekilde daha iyi,köşelerde duruyor genelde çok yüzmüyor.
Kaseleri koydum biraz büyüdükten sonra daha düzgün bir kuru alan yapacağım kaseleri kullanabiliyor şimdilik.
Su seviyesi çok yüksek değil kendi boyutundan biraz fazla.
Benim merakım şuanlık karides vermek zararlı mıdır yoksa verebilir miyim?

Ve bu alanda iç filtre kullanımına gerek var mı?

Isıtıcının acelesi var mı sıkıntı olur mu?

Ve köşelerde hareketsiz durmasının sebebi nedir?

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-05-07 saat 21.50.12_b0f46a28.jpg
    * Görsel 2025-05-07 saat 21.50.12_b0f46a28.jpg
    803.8 KB · Görüntüleme: 7
Şuan ki mevcut habitatı bu çıkardım o köpükleri bu şekilde daha iyi,köşelerde duruyor genelde çok yüzmüyor.
Kaseleri koydum biraz büyüdükten sonra daha düzgün bir kuru alan yapacağım kaseleri kullanabiliyor şimdilik.
Su seviyesi çok yüksek değil kendi boyutundan biraz fazla.
Benim merakım şuanlık karides vermek zararlı mıdır yoksa verebilir miyim?

Ve bu alanda iç filtre kullanımına gerek var mı?

Isıtıcının acelesi var mı sıkıntı olur mu?

Ve köşelerde hareketsiz durmasının sebebi nedir?
O ufak taşların hepsini çıkartın!

Karides yer sorun olmaz. O yemi vermeyin. Omega one junveile yemini alın.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası her zaman şart en kısa sürede alın ustteki konuda bilgi verdim aklınıza takilanı sorun.

Az bir süre bu yuva idare eder sonra daha büyük kaba alırsınız veya büyük akvaryuma.
Bunlar gıda kabı sağlığa zararlı değildir.
Hazır aldığınız yiyecekler bile bu kapların içinde yapılıyor.

Mastik silikon gibi dayanımlı değil.

Hayvan 6 cm ve üstü ise alg yosun bağladığında kokusunu alıp yemeye çalışacaktır.

Geri