Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru Su Kaplumbağası Beslenmesi​

Bu makaleyi okuduktan sonra aşağıdaki soruların cevaplarını öğreneceksiniz:
Yavru su kaplumbağası nasıl beslenir ?
Yavru su kaplumbağası günde kaç kere beslenmelidir ?
Yavru su kaplumbağası hangi ortamda yem yemelidir ?
Su kaplumbağası yem yememe sebepleri nelerdir ?
Su kaplumbağası için hangi vitamin verilmelidir ?

Bebeklik, su kaplumbağası için özellikle önemli bir dönemdir. Büyüme ve gelişme için vitaminlere en çok ihtiyaç duydukları zamandır. Yavru su kaplumbağası rahat ve güvenli bir ortamda beslendiğini, böylece yiyip ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almasını sağlamak çok önemlidir.

Yavru su kaplumbağası


1-) Kırmızı yanaklı su kaplumbağası türünü yeme alışkanlıklarını bilin.
Kaplumbağanın türüne bağlı olarak yeme alışkanlıkları değişecektir. Kaplumbağalar genellikle omnivordur, yani diyetleri hem bitkilerden hem de hayvanlardan oluşur, ancak bazı kaplumbağaların yeme alışkanlıkları zamanla değişir.
Birçok su kaplumbağası türü büyüdükçe diyetlerini değiştirir. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası ve yeşil deniz kaplumbağaları gibi çeşitli türler, çoğunlukla etobur olarak başlar ve olgunlaştıkça daha bitki bazlı diyetlere geçer.

Diğer kaplumbağa türleri tüm yaşamları boyunca kesinlikle etobur veya kesinlikle omnivor olarak kalır. Örneğin, kızıl yanaklı su kaplumbağası her zaman öncelikle etçil bir diyete ihtiyaç duyarken, caretta caretta kaplumbağalarının her zaman et ve bitki kombinasyonuna ihtiyacı olacaktır.

Ne tür bir kaplumbağanız olduğunu keşfedin. Örneğin, su kaplumbağası nı kendiniz yumurtadan çıkardıysanız, bu oldukça ayırt edici olabilir. Ancak, bir evcil hayvan dükkanından satın aldıysanız, türler belirtilmemiş olabilir. Tanımlama sürecine yardımcı olması için, yavru su kaplumbağanızı deneyimli bir veterinere götürün.

2-) Yiyecekleri doğru şekilde yönetin.
Yüksek kaliteli bir su kaplumbağası yemi sağlıklı bir diyetin temeli olabilir. Ancak kaplumbağanızın özel ihtiyaçlarına bağlı olarak diğer yiyecekler de seçenekler olabilir. Öyleyse, kaplumbağanızı bu tür besinlerle beslediğinizden emin olun. Kaplumbağalar çeşitli beslenme ihtiyaçları için farklı bir diyet önemlidir.

Purina, belirli kaplumbağa türleri ve benzersiz beslenme ihtiyaçları için farklı hatlara sahip Mazuri şubesi aracılığıyla bir tür kaplumbağa peleti üretir. Rep-Cal ayrıca etoburlara, otoburlara ve omnivorlara hitap eden bir dizi pelet türü sağlar. Diğer pelet markaları arasında ReptoMin, ZooMed, Pretty Pets ve Wardley's Reptile Pellets bulunur. Peletleri evcil hayvan dükkanlarında bulabilir veya çevrimiçi olarak sipariş edebilirsiniz.

Su kaplumbağası bir otobur veya omnivor ise, peletlere ek olarak çeşitli meyve ve sebzeler de sağlamalısınız. Marul, lahana, havuç, kavun ve çilek kaplumbağa dostu yiyeceklerdir. Su mercimeği, su marul ve su sümbülü gibi kaplumbağanın düzenli beslenmesinin bir parçası olacak su bitkilerini düşünün.

Yavru su kaplumbağanızın et bazlı bir diyete ihtiyacı varsa, onu yem kurtları, solucanlar, kerevitler, minnows, salyangozlar, sümüklü böcekler ve balmumu kurtları ile besleyebilirsiniz. Bunlar, kaplumbağalar ve diğer sürüngenler satan evcil hayvan dükkanlarından satın alınabilir. Solucanları kendiniz bulmaya çalışmayın. Solucanların kaplumbağa tüketimi için güvenli olduğunu bilmeniz gerekir.

yavru su kaplumbağası


3-)Yiyecek dostu bir ortam yaratın. Su kaplumbağalarının yem yemek için kendilerini rahat hissetmeleri gerekir. Kaplumbağanızın akvaryumda yemek yemesini sağlamak için gıda dostu bir ortam yaratın. Kaplumbağanıza temiz bir yuva sağlamak için, tipik olarak onu ayrı bir alanda beslemek isteyebilirsiniz. Bu yavru kaplumbağalar için zorunlu değildir. İdeal olmasa da, başka türlü yemeyecekse yavru bir kaplumbağayı normal akvaryumunda beslemeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu durumda tankını daha sık temizlemeniz gerekecektir.

Su Kaplumbağası doğal ortamlarında nasıl yediğini araştırın ve bunu kafeste taklit etmeye çalışın. Örneğin, su kaplumbağanız bir etobursa, avını kendi kendine yakalamayı tercih edebilir, bu nedenle küçük bir su havuzunda minnows bırakmak ideal olabilir.

Kaplumbağanız tatlı su kaplumbağası mı yoksa kara kaplumbağası mı? Tatlı su kaplumbağaları yemek yerken suya batırmayı tercih ederler, bu nedenle onu beslediğiniz tankta küçük bir su havuzu bulundurun.
Kaplumbağanızı canlı yemle besliyorsanız yemleri karaya koyun. Yemler suya girerse, sudaki amonyak seviyesini artırabilirler. Bu, kırmızı yanaklı su kaplumbağanızın derisi ve kabuğu için kötü olur.

su kaplumbağası beslenmesi

Yavru Su Kaplumbağası Beslenmesi​


1-) Su kaplumbağanızı ne kadar besleyeceğinize karar verin.
Kaplumbağa sahiplerine ve uzmanlara yavru kaplumbağaların ne kadar ve ne sıklıkla yem vereceği konusunda sık sorular yöneltilmektedir. Bununla birlikte, yavru kaplumbağaların büyüdükleri ve ekstra vitamin ve minerallere ihtiyaç duydukları için sık sık beslenmesi önerilir.
Yavru kaplumbağalar her gün beslenmelidir. Öğleden sonraları ve sabahları ideal beslenme zamanlarıdır; tipik olarak o zaman en aktiftirler ve sağlanan yiyecekleri yemeleri daha olasıdır.

İnsanlar genellikle bebeklerin her gün beslenmesi gerektiği konusunda hemfikir olsalar da, ne kadar yiyeceğe ihtiyaçları olduğu tartışılmaktadır. Bazı insanlar bebekleri yedikleri kadar beslemeyi tavsiye ederken, diğerleri beslenme sürelerinin 15 ila 20 dakikalık bir süre ile sınırlandırılmasını tavsiye ediyor. Yavru su kaplumbağası hakkında veterinerinizle konuşun ve ondan beslenme konusunda tavsiye isteyin.


2-) Yavru su kaplumbağanızı doğru besleyin.
Kaplumbağanızı elle beslemekten kaçının. Bunu yaparsanız, yiyecekleri ellerinizle ilişkilendirecek ve ısırmaya meyilli hale gelecektir. Yavru su kaplumbağası için yem hazırlarken özel dikkat gösterilmesi gerekir.
Yeterli beslenmelerini sağlamak için genç kaplumbağalara bazen vitamin ve kalsiyum takviyeleri önerilir.

3-) Beslenme problemleriyle başa çıkın.
Yavru su kaplumbağası, özellikle bir akvaryumla ilk tanıştıklarında bazen yem yemekte tereddüt ederler. Bu normaldir, ancak düzeltilmesi gerekir. Bu tür durumlarla başa çıkmak için birkaç yaklaşım vardır.

Su sıcaklığını kontrol edin. Su çok soğuk veya sıcaksa yavru su kaplumbağaları bazen yemekten kaçınırlar. Doğru su sıcaklığı cinse bağlıdır, ancak genellikle yaklaşık 28 derecedir.
Bazen hareket yemek yemeyi teşvik edebilir. Yavru kaplumbağalar peletlere ilgi duymuyorsa, canlı yemleri veya yem kurtları iştahlarını artırabilir.
Sorun birkaç günden fazla devam ederse, herhangi bir sağlık sorununu ortadan kaldırmak için veteriner hekime başvurun.

su kaplumbağası

Su Kaplumbağanızın Geleceğinin Planlanması​

1-) Yeni yiyecek türlerine ve porsiyonlarına geçiş.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası uzun ömrülüdür, yani uzun süreli evcil hayvanlardır. Bebekliğinizden çok sonra da kaplumbağanıza bakmaya hazır olmalısınız. Unutmayın, yiyecek türleri ve miktarları yaşla birlikte değişir.

Su kaplumbağaları en az 7 yaşına gelene kadar yetişkin olarak kabul edilmez. Bununla birlikte, üç yıl sonra iştahları doğal olarak azalacaktır. Kaplumbağanızın daha az yediğini fark ettiğinizde, yeni bir diyete geçmeye hazır olduğunun bir işareti olabilir. Ancak, beslenme sıklığını değiştirmeye başladığınızda önce veterinerinizle konuşun.

Yetişkin kaplumbağaların yalnızca iki günde bir beslenmesi gerekir ve bazı türlerin yalnızca üç günde bir yiyeceğe ihtiyacı vardır. Yetişkin kaplumbağaların cinse bağlı olarak farklı beslenme ihtiyaçları olabilir. Kaplumbağanız yaşlandıkça et veya bitki bazlı bir diyete geçmeniz gerekip gerekmediğini belirleyin.

2-) Kaplumbağanızın sağlık durumunu izleyin.
Yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler sağlık sorunları anlamına gelebilir. Kaplumbağanız yem yemeyi bırakırsa, diğer yaygın kaplumbağa sorunlarına dikkat edin.

Kabuk problemlerine dikkat edin. Bir kaplumbağa kabuğu, sağlık ve zindeliğin bir göstergesidir. Kabuktaki değişiklikler yetersiz beslenmeyi, özellikle de diyetinde çok az kalsiyum bulunduğunu gösterebilir. Çürüyen bir kabuk gibi şekil bozuklukları fark ederseniz, kaplumbağanız uygun beslenmeyi almıyor olabilir. Derhal veterinerinizle konuşun.

Parazitlere karşı tetikte olun. Nadir olmakla birlikte, kaplumbağa yemi ve pelletleri bazı parazitlerle kontamine olabilir. Bir kaplumbağanın iştahı, enerjisi ve ağırlığındaki değişim bir paraziti gösterebilir.
Solunum yolu enfeksiyonlarına A vitamini eksikliği neden olabilir. Burun akıntısı veya sarkık göz kapakları bir eksikliğe işaret edebilir. Ciddi enfeksiyonlar, ağızdan nefes alma, ağızda mukus veya hırıltı ile işaretlenir.

3-) Uzun vadeli sağlık için doğru beslenme planı uygulayın.
Doğru bakılırsa kaplumbağanız çok uzun süre yaşayabilir. Erken yaşta uzun vadeli sağlığı düşünmeye başlayın. Pek çok sağlık sorunu yanlış beslenmeden kaynaklanabilir, bu nedenle kaplumbağanızı uzun vadeli refahına göz önünde bulundurarak besleme konusunda kararlar vermelisiniz.

Saygın şirketlerden yem satın alın ve markasız, ucuz yemlerden kaçının. Online olarak yem incelemelerine bakın ve kaplumbağa mamasıyla ilgili herhangi bir geri çağırma konusunda güncel kalmak için veterinerinizle görüşün.
Kaplumbağanızı beslediğiniz tüm ürünlerin taze olduğundan emin olun. Ayrıca kaplumbağanızı besleyeceğiniz yemi beslemeden önce yıkayın. Unutmayın, insanlara zararlı herhangi bir böcek ilacı veya bakteri kaplumbağanız için de zararlı olabilir. Kaplumbağanızı beslediğiniz herhangi bir ürünü kendiniz için hazırladığınız gibi hazırlayın.

4-) Vitmain takviyelerini inceleyin.
Birçok kaplumbağa sağlık sorunundan vitamin eksiklikleri sorumlu olduğundan, kaplumbağanızın ihtiyaç duyduğu besinleri aldığından emin olmak için veterinerinizle sağlık takviyeleri hakkında konuşun. Kalsiyum, kaplumbağalar için özellikle önemli bir besindir. Kaplumbağalar için kalsiyum takviyeleri evcil hayvan dükkanından satın alınabilir. Haftada iki veya üç kez yiyeceklerin üzerine kalsiyumu tozla dökülebilir.

su kaplumbağası


İlginizi çekebilir: Su Kaplumbağası Bakımı Hakkında Bilgiler, Bir Kaplumbağanın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır

Kaynak: Vet. Pippa Elliott
Çeviri: Ahmet KArakurt
 
Geri
Üst