Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaz Planı

akinci23

Gümüş 5 Üye
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
135
Yaz geldi, güneş kendini göstermeye başladı. Ben de yazı kapluşlarımın için çok güzel bir fırsat olarak görüyorum. Bir leğene atıcam balkona her gün su dolduracam kabuklarını 3-4 cm geçene kadar. Üçünün de rahatlıkla çıkabilecekleri bir taş da koyacam. her gün bu şekilde 2 saat filan güneşlendirecem miniklerimi. Ben de başlarında kitap filan okurum heralde. Ama şimdi çıkarırsam hasta olmalarından korkuyorum. Havalar biraz daha ısınsın. Bir de evimiz şehrin kalabalığından uzakta hani arabalar filan da çok olmadığı için kirlilik filan da pek yok. Acaba yapacağım şeylerde bir yanlışlık veya eksiklik var mı ? Önerilerinizi bekliyorum.
 
Güneşelenecekleri alanda kuru alanları olduktan sonra su içinde çıkarmanız sorun olmaz, yani kuru bir bölgede güneşlenmelerine dikkat edin. Bir de öğlen vaktinde değil de sabah, öğleden önce ve öğleden sonra zamanları tercih edin güneşlendirmek için. Tamamen de güneşin altında değil de çok bunaldıklarında kaçabilcekleri gölgelik yer olan bir alanda güneşlendirin. Bunların dışında bir husus yok zaten dikkat edilcek. Çok yararlı bir program olur düzenli olarak uyguladığınızda. Faydasını mutlaka görürsünüz.
 
Güzel fikir edinmissiniz fakat hergün balkona koyup tekrar içeri almak bir ise yaramaz. Geceleri hava abartili sogumuyorsa tüm yaz boyu balkonda kalabilirler tabi kaçamayacaklari bir ortam düzenlerseniz. Cihan beyinde dedigi gibi gölgelik bir yer olsun yeter. Tüm yaz boyu hem açik havada yüzlerler hemde istedikleri an güneslenirler iyi olur onlar için.
 
Zaten öylece güneşin altına koymayacam bırakacağım alanın bir kısmının da gölge olmasına dikkat edecem. Akvaryumu dışarı çıkarmaya pek sıcak bakmıyorum açıkçası. Her gün çıkarıp içeri götürmek zor oluyor. Sürekli dışarıda da tutamam. Çünkü evimiz dubleks 2. kattaki balkona koyacam ama oraya da birkaç defa kedilerin çıktığını gördüm. Çocuklara zarar vermesinler.
 
Ayrıca geceleri hava soğuyorsa bulunduğunuz yerde rüzgar falan da varsa sorun olabilir sürekli dışarda durması.
 
RE: Yaz Planı

Surekli disari cikarip iceri almak cok stress verici ve balkona ciktiklarinda panikten saklanacak yer ararlar yani hic bir ise yaramaz. Akvaryumu disari cikarmaniz gerekmez derin ve genis saklama kabini disari koyun etrafini kacamayacak kadar birseyle kaplayin. Bu daha iyi olur ben bir ara oyle yapiyim dedim hayvan kacacak yer aradi. Guvenli bir alan olusturduktan sonra yaz boyu disarida kalmalarinin bir sakincasi olmaz yeterki suya isitici koymaya kalkmayin :D
 
Kaplumbağayı leğene koysanız bile su varsa o kayaya çıkmazlar. Sürekli dışarı tırmanmaya çalışırlar emin olun. Ya leğeni boş bırakacak başında bekleyeceksiniz ya da cam aksam bir şeyin içinde güneşlendireceksiniz. Hayvan dışarıyı görmeyince panik oluyor
 
Camın içinde güneşlendirmenin pek bir faydası olmayacaktır cam uv ışınların %80inini soğurur. Balkona temiz bir örtü falan serip onun üstüne koyabilirsiniz leğende rahat etmezlerse ancak kaçmamalarına çok dikkat etmek gerek.
 
RE: Yaz Planı

Buranin havasi oradan daha soguk ve bizim millet kaplumbagalarini disari cikarmaya basladi bile, geceleri soguk olmasina ragmen son bahara kadar disaridalar. Size birazdan balkonda havuz nasil yapilir bir resim koyuyumda bir ornek olarak bakin bakalim hosunuza giderse degistirip yaparsiniz.
 
Iste bahsettigim resim. (Schildpadnet.nlden alintidir)

mailto:/albums/ww123/Forumcu/p1100122_.gif
 
Güzel bir çalışma olmuş fakat burda her yerde bunu uygulayabilmek zor. Hollanda da ılıman deniz iklimi hakim genelde denizin etkisinden dolayı gece de fazla bir soğuma olmasa da burda geceleri yazın bile 9-10 dereceye düşen yerler var. Ancak deniz kenarı sıcak iklimi olan illerde denenebilir. Fikir vermesi açısından güzel bir çalışma.
 
Ya bizim burada karasal iklim olduğu için bir de bahsettiğim gibi belli oluyo yaramaz kedilere bu yüzden başka birşey düşünücem bakalım ne gelecek aklıma zaten şimdi olmaz mesela bugün bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Hava 30 - 32 derece arasında sabahları ama biraz daha ısınsın havalar bir de bahar havası hasta etmesin miniklerimi benim bile bahar alerjim yine azdı doktora gitmeliyim.
 
Burda ben bile hasta oldum havalardan dolayı 4 gündür yatıyorum kışın hiç üşütmedim mayısın ortasında yatıyorum şimdi. İnsanı bile hasta edebiliyor burda havalar baharda özellikle çok değişken olduğu için. Geçmiş olsun size de. Evet kediler de ayrıca bir tehlike tabi. Bulunduğunuz yer sıcaksa yavaş yavaş çıkarmaya başlayabilirsiniz minikleri güneşe. Ama değilse bir süre daha bekleyin ne olur ne olmaz.
 
aragorn' Alıntı:
Burda ben bile hasta oldum havalardan dolayı 4 gündür yatıyorum kışın hiç üşütmedim mayısın ortasında yatıyorum şimdi. İnsanı bile hasta edebiliyor burda havalar baharda özellikle çok değişken olduğu için. Geçmiş olsun size de. Evet kediler de ayrıca bir tehlike tabi. Bulunduğunuz yer sıcaksa yavaş yavaş çıkarmaya başlayabilirsiniz minikleri güneşe. Ama değilse bir süre daha bekleyin ne olur ne olmaz.

Çoook geçmiş olsun bol bol dinlenin siz :D
 
Çok teşekkürler :) Çok ters zamana denk geldi ya sınavlar falan bayağ sıkışığım şu aralar evdeyim zaten derse gidecek halim bile yok. Umarım toplarım kısa zamanda kendimi biraz daha. Tekrar teşekkürler.
 
aragorn' Alıntı:
Çok teşekkürler :) Çok ters zamana denk geldi ya sınavlar falan bayağ sıkışığım şu aralar evdeyim zaten derse gidecek halim bile yok. Umarım toplarım kısa zamanda kendimi biraz daha. Tekrar teşekkürler.

Aynı durumudayım bizim dersler bitti zaten sadece sınavlar kaldı ama hiiiç çaılışacak halim yok vizeler de kötü hadi bakalım hayırlısı :D
 
Valla bundan bukadar emin olmayin burasida çok soguyor. Ayrica ben yazmistim eger abartili sogumuyorsa geceleri diye. Birde o kenarlarina yaptiklari teli üst tarafada yapabilirsiniz. Bunun sayesinde kedilerde bir zarar veremez.
 
ben lise 2 deyim bizim de bisürü yazılı kaldı hiç giresim yok rapor alıcam gitmiycem son 2 hafta :)

bi de akvaryumum hazır. silikonun kurumasını beklycem 1 gün. daha sonra da 1 gün suda bekleticem sonra da o suyu seğiştirip kaplumbağaları koyucam. sizce daha fazla bekletmem gerekir mi akvaryumu yoksa yeterli mi?
 
Benim üniversite de dersler falan ağır olunca onun da rahatlığını yaşayamıyoruz. Liseyi özler hale geliyor insan :)

Daha lise 2 den alışma bence rapor olayına sonra zor olur :)

Akvaryum silikonu kullanmışsanız normalde bir kaç saat bile bekletmeniz yeterli olur silikon kuruduktan sonra ama normal silikonsa ya da en azından garanti olsun diyosanız 2gün bekletin bence.
 
Geri
Üst