Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yellow belly slider arayanların dikkatine!

banyoterligi

Bordo Bereli
Merhabalar, farklı tür kaplumbağalara ilgim olduğundan devamlı yeni tür arayışındaydım. Şuan bir tane res, bir tane çizgili dere kaplumbağam 2 tane de yellow belly sliderim var..

Herneyse, türkiyede yellow belly bulunmadığından bu türü getirenlerle bir şekilde iletilşime geçtim. Eğer forumdan talep gördüğüm vakit bu cinsi sizlere kargo ile belli bir ücret karşılığı yollamak istiyorum.

Lakin satış sözleşmesi nasıl yaparız bilmiyorum ama bir şekilde yolda ölmeleri durumunda gerekenler konuşulacaktır. Şuan kafamda böyle bir fikir var, konu güncel ve alıcılar kesin olursa üstlenebilirim böyle birşeyi.

Cvp: Yellow belly slider arayanların dikkatine!

hocam sadece yellow belly mi getirebiliyorlarmış?

Mert, eğer İstanbul' da alacak olan olursa ben burada teslim edebilirim. Tabi elden bizzat alabileceklerse. Sanırım İstanbul' da Alper bir ara bu kaplumbağadan arıyordu.

Evet sadece yellow belly var. Bence bunada şükretmek lazım :smile:

Emre abi ile telefonda görüştük eğer alıcılar kesinleşirse istanbul yellow belly part ını Emre abi aracılığıyla elden teslim etmeyi düşündük.

Diğer iller için yurtdışındaki kargolama sistemi ile ya otobüs firması veyahut kargo firmasıyla göndermeyi düşünüyorum. Eğer almak isteyenler kesinleşirse o şekilde sipariş verip getirteceğim.

Mert, bu konuda sana önerim şu. Şehir dışına gidecekler için sadece hayvanları alıp anında kutula ve otobüse ver. Tabi kutu ve otobüs konularını önceden çözmen gerekir. Bundan sonraki konularda sorumluluk alma. Zaten kimsede itiraz edemez. Sonuçta sen sadece hayvanın ilk görsel durumunu kontrol edeceksin. Yani hayvanın başına yolda bir sorun gelir yada teslim alındıktan sonra bir sebeple ölüm, hastalık olursa alıcının sorumluluğundadır. Bu sebeple İstanbul olursa ben aynı gün elden vereceğim.

Hayvan ücretlerini ve diğer masrafları önceden almalısın. Sonra cayan olursa zor durumda kalma. Sen pet shop yada ithalatçı değilsin. Para kazanmak için yapmıyorsun. Bu sebeple sana tam güvenilmesi gerekir. Yarısı önce yarısı sonra yada ben bir kaç güne hallederim diyen olursa kabul etme. Böylece sen sadece oraya gelemeyenlere aracılık etmiş olacaksın. Bu şartları uygun bulmayan zaten ya almaz yada bizzat kendisi oraya giderek alır.

Aynen arkadaslar Emre abinin bahsettıgı kurallar geçerli.

Ben ''sağlıklı yavrular'' için ciddi alıcıyım. fiyat hakkına bilgi var mı şuan?. istanbul'da elden de alabilirim.

Sağlıklı yavrular? Ben akciğer enfeksiyonlu gözleri kapalı yavruları türkiyeye yayma peşindeyim hocam :)

Fiyat konusunda birşey söyleyemem. Eğer herşey kesinleşirse yukarıda Emre abinin de yazdığı kurallar doğrultusunda elinize ulaştırabilirim.

Yolda başına gelicek sorumluluklardan vs veya 2 gün sonra ölümünden sorumlu değilim . Ticari amaçlı bir firma değilim, yellow belly isteyenlere ulaştırabilirim sadece.

Ha derseniz sağlıklı yavru icin ciddi alıcıyım. Buyrun gelin ÇANAKKALEYE alın.

daha önce önce aynı şekilde nadir tür balık ithalatı yapan arkadaşlarım oldu. yurt dışından en kalitesiz balıkları yolladılar. adeta elellerinde kalan balıkları itelediler. böyle bir durumu kimse istemez heralde. kastım buydu. bu tip şeyler olabiliyor. bu yüzden ithal edilecek firmanın geçmişi çok önemli. neyse ben zaten vazgeçtim. kendim bulmaya çalışacağım.

mert tahmini kaplumbağa ve nakliye ücretini belirtirsen isteyenler miktarları daha rahat belirtebilir ve vazgeçme olayı fiyatları bildikleri için indirgenir diye düşünüyorum otobüsle yollama 20 tl gibi bir ücret biliyorum ama tekrar sormak lazım isteyenlere ulaşması dileğiyle

Öncelikle alcak olanlar bir şekilde iletişime geçilip bana paraları yatırmaları gerekiyor. O şekilde ben ithalatını yapacağım. Yukarıda Emre abi maddeleri belirtmişti o maddeler geçerli.

Bu arada fiyatı 15-20 tl den olabillr arkadaşlar. Otobüs firması veya kargo ile gönderim olucaktır.

mert bence o işe hiç girme. hani bulunduğun yerde hazır olsa neysede ithal edecem diyorsun. zaiyat fazla olacaktır. benim arkadaşım bir zamanlar almanyadan kendi ürettiği tarantulaları getirip satardı. siparişin iki katı getirirdi yarısı giderdi oda uçakla geldiği halde. hem sana patlar hem alacak olana. isteyen petshoplara düşerse veya birisi bırakmak isterse isteyen alır.

Pek ilgilenen çıkmadığı için böyle bişey düşünmüyorum artık.

Çanakkaledekilerin fiyatı nedir acaba?

yellow belly sliderim ne kadarasatıyosun

banyoterligi' Alıntı:
Pek ilgilenen çıkmadığı için böyle bişey düşünmüyorum artık.

hocam yeni bir sistem kurma düşüncem var, emre abiye gönderecektin diye hatırlıyorum, eğer hala böyle birşey varsa 1 tane almak isterim.

Bir ara getirip herkesin bu güzelliğe sahip olmasını istedim. arz-talep çıkmadı.

Forumdan bir çok arkadaş ve abi kazandım. Özellikle ithalatçı firmayla onlar için konuştum.

Emre abi için burdaki part bitince 2 adet getiricem, hatta o istanbuldan isteyen arkadaşlar içinde götürebilcek yanında. Ama belli bir sayı ve getirilmesi karşısında ücreti olması lazım.

Şimdilik sadece Emre abiye getiricem. Anarxia, Emre abi ile konuşursun. İstanbuldaydın. 1 adette sana yollayabilirim ama şuan biraz yoğunum pek ilgilenemiyorum bu tür şeylerle.

Ben 1 tane istiyorum, para konusunda problem olmaz, size havale ile yollarım, emre abi getirmeyi kabul ederse ona da istediği miktarı kapluşu teslim alırken elden veririm, sanırım tek problem emre abinin kabul etmesi :)

Geri