Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem kusma

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
İyi akşamlar herkese . Az önce kaplumbağalarımdan birisi yem kustu . Ama yaklaşık 5-6 saat önce verildi yem ve kustuğu sırada yemler taze ilk halindeki gibi çıktı . Bu kaplumbağanın dışkı sorunu vardı zaten . Tam olarak dışkı yapamıyor . Sadece sık olarak vital yediği zaman normal dışkı yapıyor . Ve kilolu bir kaplumbağa . Obez düzeyi değil . Ama diğerine göre kilolu kalıyor . Neden kustuğu hakkında görüş alayım dedim . Birde nasıl teşhis ve tedavi yapabiliriz ? Oturduğum şehirde bırakın kaplumbağayı kedi köpekten düzgün anlayan veteriner yok .

Çok geçmiş olsun ilk defa duydum ama sizinde dediğiniz gibi sindirim sorunu var demekki.. Bence bir süre vitalle beslenmeli eğer onda sorun yaşamıyorsa birde akvaryumda silis kum var mı?

Tedavi olarak bir bilgim yok malesef.. aç günü var mı kaplumbağanızın?

Cvp: Yem kusma

Bunu hangi yem uzerine yapti yapmadan once bizde olan gibi hareketler oldu mu gegirme vs. alisilmadik seyler ?

Bilmiyorum ki . Yedikleri yemler standart zaten . Bugün raffy p verdim

Evet aç gün var

Bozulmus marulda bu sorunla karsilasmistim bu yuzden sordum kusma nedenleri dedigim gibi bozulma hayvanin bogazina takilmasi falan olabiliyor acaba karada yutmaya calistida bogazina mi takildi

Sindirim sistemi açısından sormuştum hani belki metabolizması diğerlerine göre yavaştır

o sıra boğazına bir şey takıldıysa çıkarmak için veya yem parçalanmamışsa rahatlamak için kusabilir. şimdi uyumuyor ise bir tane devit damlatılmış yem ver. bu biraz rahatlatır.

genelde kusma çok yem yiyip. karnı şiştiğinde görülür.

Normalde parçalaması gerekir yerken bende öyle oluyor ama yem 2 ye bölünüpte verilebilir

Tane biçiminde çıktığına göre direk hazımsızlık çektiğinden 5-6 saat önce verdim demiştin bu sürede parçalayamadığına göre kusarak atmaya çalışmış. Bu durumda başka bir sıkıntı yok.

Hayri dede var bu problem.Hekim yemin dokunması üzerine olduğunu söyledi.Raffy bize çok dokunur örneğim.

Geçmiş olsun...

Benim "kusma" konum malesef uctu,site eski haline donunce. Oyuzden burdan yaziyorum.

Kaplumbagam,16 yildir ilk kez kusmustu. Forum kapaliyken,3 hafta sonra bir kez daha oldu.Ve ikisinin ortak noktasini dusundugumde; ikisinde de bir gun once Jbl Calcil yemisti. 3.kez Calcili denedim ancak bu sefer 10tane verdim.Sadece bir gun halsizlikle atlatti.Yani kesin yemden.

Yemld hicbir sorun yok. İyi bir akvaryumcudan aldim ve kendim actim jelatini.Temiz,kokusu,rengi,goruntusu vs diri.Ama nedense benim kaplusa yaramadi. Simdi bu konuyu gorunce durumu benzettim.

İlk kez iyi diye Calcil vermistim ben de.Bu Calcil kaplusuna dokunan baska biri daha var mi?Veya baska yem¿

Calcil her hayvanın sevdiği bir yem değil. Mesela benim erkekler eskiden yerdi şimdi koklayıp çekiliyorlar. Seninki muhtemelen bir anda yiyip tam yutamadan yemek borusuna yapışıp şişti ise kusarak çıkarmaya çalışmış olabilir. %90 hazımsızlığa bağlı kusma görülür.

Hergun o sekilde saldirarak yiyor ama demek ki Calcili hazmedemiyor ki ertesi gun ne yese cikartiyor.

Aslinda verip sonrq ac birakacaktim ama daha denemem artik,hayvani feci yipratti.Kusmasa da olu gibi oluyor,gozleri kayiyor vs

rahatsız ediyorsa verme. kalsiyumu mineral yemden alır.

Geri