Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem önerisi

yunusemreshn12

Gümüş 5 Üye
Selam 2 tane 10-12 cm kabuk boylarındaki kaplumbağalarıma ana yemek olarak gammarus yani kurutulmuş karides veriyorum.Severek yiyiyorlar fakat başka yemler de vermek istiyorum öneriniz var mıdır? Ekstra olarak da bazen kendi tuttugum balığı(istavrit) evde güzelce temizleyerek etinden küçük parçalar veriyorum 2 haftada bir.Herhangi bir zararı olur mu? Bazende havuç,marul ve yumurta sarısı veriyorum bunları da severek yiyiyorlar herhangi bir sorun olur mu?

Merhaba,
Benzer kabuk boylarında olan kaplumbağam için uyguladığım plan tablodaki gibi. Cumartesi günü yazan 2 tür yemi 1 hafta biri, 1 hafta biri olacak şekilde veriyorum. Ödül yemi gibi düşünebilirsiniz. Tablodaki yemlerin hepsi A kalitedir, alacağınız yemlerin kapalı ambalaj olmasına dikkat edin, açık satılan ürünleri almayın. Ben tabloda adet belirtmişim ancak kafa hacmini geçmeyecek şekilde vermek gerekiyor, yemlerin boyutları değiştiği için tahmini bir şeyler yazmıştım.

Taze et türü balık, kıyma, vb. vereceğiniz ürünü mutlaka önce haşlayın, biraz soğuduktan sonra verin. Havuç, marul veriliyor sorun olmaz. Yumurtayı da çok küçük ve sık olmayacak şekilde vermek daha sağlıklı olacaktır. Bir de sarı yerine beyazı

Yem AdetSaat
PazartesiSera Raffy P20 adet ( tek öğün )11:00
SalıSera Raffy VitalSabah 10 - Akşam 1010:00 - 19:00
ÇarşambaTropical Biorept W20 adet ( tek öğün )11:00
PerşembeSera Raffy Carnivor15 adet ( tek öğün )11:00
CumaTetra Reptomin15 adet ( tek öğün )11:00
CumartesiDried Fish - Meal Worm10 adet ( tek öğün )11:00
PazarSera Raffy Vital20 adet ( tek öğün )14:00

Sürekli protein ile beslemek sağlıklı bir yöntem değil. Gammarus ise o boydaki hayvanlar için artık ufak kalır.

Yem olarak tetra reptomine omega one adult turtle sticks bunlar ana yem

Kurutumuşta tropical dried fish yada tropical meal worms.

Kurutulmuş yemin stick formunda olanları dajana gammarus sticks yada dajana insect super food yemlerinden biri olabilir.

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın

Balığı kaynamış suya atıp birkaç dakika bekletin mikrobu varsa gitsin, et mühürlensin fazla tuz ayrışsın.

Geri