Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yememe ve kabuk yumuşaması

secilina

Yeni Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
4
Merhaba herkese,benimde kaplumbağalarım var artık arkadaşım ilgilenemediği için onları evlat edindim.2 taneler Michelangelo hareketli yemlerini yiyor ama diğeri Leonarda hiçbirşey yemiyor , zorla ağzına götürüyorum ağzını bile açmıyor hiç hareket etmiyor hep uyuyor ve kabuğu yumuşamaya başladı ,petshoptaki görevli bana bir krem verdi parlatıcı ve kabuk sertleştiriciymiş onu kullanıyorum 2 gündür ...ısıtıcım otomatik 25 dereceye ayarlı, Michelangelo'yu başka bir kaba aldım ,birbirlerinden etkilenip hasta olduklarını duydum bari o kurtulsun dedim... ama sanırım Leonardo depresyonda( ama neden? ne olucak onun sonu?...çok üzücü, yemek yemediği için bu durumda olduğunu düşünüyorum, nasıl yedirebilirim ona yemleri zorla? karides ve yesil kaplumbaga yemlerinden kullaniyorum Leonardo ikisinide yemiyor Michelangelo hepsini yiyor, onları ayırdığım halde durum değişmedi, bana yardım edebilir misiniz? Teşekkürler


Az önce Kabuk sertleştirici hakkındaki gerçekleri okudum onun yerine UVB almalıydım!
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

Kaplumbağaları nerede bakıyorsunuz ?
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

Kabuk sertleştirici sakın kullanma çok zararlı
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

UVB lambayı daha sonra alırsın şöyle akvaryumunu bi özetlermisin kaç litre?derecen varmı?filtren varmı?kuru alan varmı?varsa ısıtıcı lambası varmı bunları anlatırsan daha iyi yardımcı oluruz.
 
RE: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

Devi3 al eczaneden yeme damlatarak yedir kabuğuna iyi geli
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

sabit bir yiyecek üzerinde durma sukaplumbağaları hem etcil hem otculdur hayvanlardır yapman gereken farklı besinler demnemek karides olabilir yada marul ben kullanıyorum
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

1-2 litre su var isitici sabit 25 derece kuru alan var ama hiç lambam yok ... filtremde yok ama suyu haftada bir değiştiriyorum ..her akşam onları yürüsünler diye çıkarıyorum Michelangelo geziyor odada ama Leonarda kıpırdamıyor bile, yemlerini yemiyor agzini zorla mı açmalıyım? ...

Öneriler için Teşekkürler
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

ne 1-2litremi!!! şakamı yapıosun 1-2 litrelik bir akvaryuma ısıtıcı sığmaz benim bildiğim.önce şunu söyleyim kesinlikle ağızını zorla açmaya kalkma zorla yem vermeye hiç kalkma şu anda 1-2saat forumdaki yazıların en önemli olanlarını okuman gerekiyordu.Kaplumbağalarını akvaryumdan kesinlikle çıkarma halıda ve evde bağışıklığı olmayan birüsü bakteri vardır.bu hasta olmasının sebeplerinden baş etkenlerden biri olabilir Michelangeloyuda yakında hasta edersin anlamıyorum ya bi hayvanın canı bukadarmı değersiz.
 
Cvp: Leonardo'yu Kurtarmama yardım edin lütfen :(

aa aslında benim masa lambam var sari isik E14 onu isitici lamba olarak kullanabilir miyim? ısınan bir lamba
 
Cvp: Yem yememe ve kabuk yumuşaması

alicanın belirttiği gibi o kadar su çok az. ısıtıcının hava teması patlamasına sebep olur. kalitesiz ise elektrik çarpması da olası. kuru alanı yükseltip suyu artır. bu kadar su azlığı haftada iki defa su değişimi gerektirir. o suyu içtikleri gibi, idrar ve dışkı da yapıyorlar. öte yandan sürekli su değişimi de ısı farkından dolayı hayvanların üşütüp hastalanmasına yol açar. suyu yükselttiğinde filtre alırsın filtre su değişme zaman aralığını yükseltir.

ısıtıcı lamba şart deveboynu veya kıskaçlı lamba alman lazım. şu an lamba kullanmıyorsan su ısısı uygun dış havaya çıktıklarında üşümelerini bir parçada olsa engeller, dengeye getirir. lambayı kullanmaya başladığında kuru alan 30-31 derece olacak şekilde tutulmalı ve su ısısı 26-28 derece olmalıdır. bu şekilde devam etmek hayvanın sürekli suda kalmasına; kabuğunu kurutamamasına ve hastalık harici mantar oluşmasına neden olur.

masa lambam var demişsin. E14 buji ampuldür. lambayı yakıp elini 10 cm mesafeden bir süre tut elini yakacak kadar ısı algılıyorsan işe yarar olmuyorsa marketlerden ısı veren cinsinden bir ampul alman lazım. genelde ısı verenler E27 geniş duylu ampullerdir. ona göre lambada alıcaksın. o süre zarfında pencere önünde güneş almaları iyi olur yalnız ısıtıcıyı söndür. yukarda anlattığım sebepten. sadece kuru alan güneş alsın.

hayvanları dışarı çıkarma lüzumlu haller hariç yoksa ortamdan dolayı hasta olurlar. hayvanı yemesi için zorlama bir sebepten dolayı bunu istemiyor. eğer hasta değilse gerekli ekipmanları sağladığında keyfi yerine gelecektir. vitamin takviyesi de iyi olur.
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Bu konuyu okumanızı öneririm. Uygun şartlar olmadan hasta olmaları ve hayata küsmeleri çok normal. Bunları sağlamadan normale dönmeside çok zor.

Bu arada yapılması gereken hayvana normal bir ortam saplayıp onu rahat bırakmak. Hayvanları akvaryumdan çıkarmak doğru değil. Korku içinde yaşıyorlar. Hareketli dediğiniz hayvanda sadece şaşkın bir şekilde dolanıyordur.
Kabuk yumuşaması için kalsiyum ve d vitamini gerekir. Uvb lamba alana kadar yada olsa dahi kuru alanı kullanana kadar devit 3 verin. Bu normalde yem ile ağızdan verilir. Ancak yem yemiyorsa akvaryumdan çıkartıp sadece kabuğuna kuruladıklan sonra sürün. Deriye temas etmesin. Kuru bir kapta ısıtma lambası altında 15 dk bekletin. Daha sonra tekrar kabuğu kurulayıp hayvanı akvaryuma koyun. Azda olsa kabuktan emilim yapar. Bunu 15 gün süre ile uygulayın. Akşam yapmanız iyi olur. Gündüz rahat bırakmak daha uygun.
Yem yemesi için sabah yemi suya atıp uzaklaşın, yarım saat sonra gidip yemediği tüm yemi alın. Yem yiyene kadar 2 saat arayla bunu günde 4-5 kez tekrarlayın. Yemlere kaplumbağa vitaminide damlatın. Böylece daha cezbedici olur. Yersede daha çabuk toparlar.
Su değişimi, akvaryum ve kuru alan ısısı ile akvaryumun yetersiz hacimde oluşunu arkadaşlar yazmış. Isı değerlerini cam derece ile ölçmeyi unutmayın.


Geçmiş olsun. Bir an önce eski günlere dönmesini ümit ediyorum.


Kalsiyum için mürekkep balığı kemiği alarak toz haline getirin. Islak yada vitaminli yeme bulayıp verebilirsiniz. Jbl calcil yemide bunun için ideal bir ürün. Gerçi bunu yem yemeye başlayınca yapabileceksiniz.


Kalsiyum için mürekkep balığı kemiği alarak toz haline getirin. Islak yada vitaminli yeme bulayıp verebilirsiniz. Jbl calcil yemide bunun için ideal bir ürün. Gerçi bunu yem yemeye başlayınca yapabileceksiniz.
 
Geri
Üst