Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor halsiz ve surekli ses cikariyor

simge657

Yeni Üye
Kaplumbagam yaklasik 2 haftadir yem yemiyor onun disinda karides vs hic bir sey yemiyor kuru alanda duruyor cogunlukla suya girdiginde suya kafasini daldirip burnundan baloncuk cikariyor kafasini kaldirip bagirir gibi ses cikariyor birde kabugunun bazi yerlerinde beyazlasma var cevremde anlayan bir veteriner bulamadim yardimci olun lutfen

Başta akvaryumun ve yemlerin fotosunu atın ve kaplumbaginin fotosunu atın

Normalde akvaryumda orda gunes gormedigi icin bu kaba koyup guneslendiriyorum yem kutusunu attigim icin onu hatirlamiyorum ne oldugunu

Ekli dosyalar

• 20250603_193855.jpg
    20250603_193855.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • 17560319834535404580732069966379.jpg
    17560319834535404580732069966379.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 14
O kuru alan nasıl bişey hazirmi bilmiyorum onu kuru alandaki süs çıkarın ve suda varsada çıkarın

Guneslendirmeye çıkarmayın bu zararlı güneş ısısı dengesiz olduğu için

Kuru alan ısıtma lambası lazim 53watt holajen lamba bunuda 30dk olcumde 32-33 derece gibi gelecek

Akvaryuma su ısıtıcı lazım suda 27-28 derece olacak

Büyük ihtimal ekipmanlar olmadığı için gentagut uygulanır cem abi yazar

O kuru alan nasıl bişey hazirmi bilmiyorum onu kuru alandaki süs çıkarın ve suda varsada çıkarın

Guneslendirmeye çıkarmayın bu zararlı güneş ısısı dengesiz olduğu için

Kuru alan ısıtma lambası lazim 53watt holajen lamba bunuda 30dk olcumde 32-33 derece gibi gelecek

Akvaryuma su ısıtıcı lazım suda 27-28 derece olacak

Büyük ihtimal ekipmanlar olmadığı için gentagut uygulanır cem abi yazar
Isitici kullanmaya korkuyorum daha once suyun icinde patladi ve balik akvaryumuydu baliklarin hepsi oldu onerdiginiz bir marka var mi

Ekipman olmazsa olmaz su ısıtıcı dandiktir sicakken havayla temas ettiyse patlar

Su ısıtıcı olarak eheim jager thermocontrol 100 w yada tetra ht 100

Holajen lamba elektirikcilerde olur 20lira gibi bişey

Isıtma lambası lazim kabukta oluşacak biyolojik olayları önler kabuk çürümesini önler kuru alana dinlenmeye çıktıklarında üşümez

Ekipman olmazsa olmaz su ısıtıcı dandiktir sicakken havayla temas ettiyse patlar

Su ısıtıcı olarak eheim jager thermocontrol 100 w yada tetra ht 100

Holajen lamba elektirikcilerde olur 20lira gibi bişey

Isıtma lambası lazim kabukta oluşacak biyolojik olayları önler kabuk çürümesini önler kuru alana dinlenmeye çıktıklarında üşümez
Bu ikisi disinda yem olarak var mi onereceginiz birsey

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan üşütmüş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına üçer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. 1 hafta sonra bakalım.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını acilen tedarik edin artık eylüle giriyoruz bunlar şart.

Hayvanlar cereyanda ve varsa klima olan odada durmasın.

Alandaki bitkiyi çıkarın. Tabana sarı silis kum alın. 3 cm kadar yükseklik olsun. En*boy*3/1000= gereken kg miktarı.

Yemde omega one juvenile turtle sticks, kurutulmuş yemde gammarus alın. Sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu tercih sebebi. Sabah stick akşam gammarusu verin.

Sera carnivor yemi de alın. Bu 6 cm kabuk boyu itibariyle verilecek. Netten alın daha taze ve ucuza gelir.

Öncelikle atakanpetshop.com sitesine bakın.

Kabuk üstünde eski plaka aşınmış bir miktar kireçte var bu sorun değil.

Geri