Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor ve gözleri kapalı

Şelale

SKF Delisi
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
991
Ben birazdan tam su degisimi yapcam Şelale 'yi (kapluşum) nasil temizlerim
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Diğer mesajda yazdığım gibi komple su değişimi uygun değil. Kaplumbağayı temizlemeye gerek yok. Akvaryumda kaç lt su var?
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Tam su değişimini zorunlu haller dışında yapmayın. Su miktarına göre %50'sini boşaltabilirsiniz. Geri koyacağınız suyun dinlenmiş ya da içme suyu olmasına özen gösterin.

Kaplumbağalar eğer hijyenik bir ortamda bakıyorsanız temizliğe ihtiyaç duymazlar. Belki 1 ya da 2 ayda bir kaplumbağaınızın kabuğunu fırçalayabilirsiniz (bebek kaplumbağalardan bahsetmiyorum). Bunun için kaplumbağanızı elinize alın ve en yumuşak uçlu diş fırçası ile (eski fırçalarınızı kullanmayın, yeni alın ve sadece kaplumbağanız için kullanın) bastırmadan üst kabuğunu ve alt kabuğunu yavaşça fırçalayın. Yumuşak derinin bulunduğu bölgeyi fırçalamayın. Cildini tahriş edebilirsiniz.
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Bu sefer ibiraz fazla su koydum kablumbagam geldigiden beri 2 haftadan fazla odu yem yemiyor ve sadece isiktayken o da bazen gözlerini açıyor su anda ışığın önünde duruyor ampul 15 watt veterineri ışığa ihtiyaci oldugunu soyledi. baska ne yapabilirim Şelalem icn


Simdi de isiktan kaciyor ne yapmaliyim


Kablumbagam daha bebek bu arada


Peki suyumu degistirmem konusunda yardim edermisiniz
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Bu iki konuyu okumanızı öneririm. Eksikleriniz neler ise ona göre fikir edinirsiniz.
Bakım
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Beslenme
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html


Bazı kaplumbağalar ortama adapte olana kadar yemden uzak durur. Ancak sizin ortam koşullarınız tammı onuda değerlendirmek gerekiyor. Eğer uygun şartlar yoksa hastalık ve iştahsızlık meydana gelir. Bize detaylı bilgi verirseniz daha rahat yorum yaparız.
1- Akvaryum hacminiz kaç lt? Yada en,boy,yükseklik verirseniz hesaplarız. Tabi akvaryum yüksekliği yanında suyun yüksekliğini de vermelisiniz. Böylece ne kadarı kullanılıyor, ne kadarı daha kullanılabilir değerlendirebiliriz.
2- Su temizlemek için filtre var mı?
3- Su ısıtıcınız kaç dereceye ayarlı? Yani su ısınızı ölçtünüz mü? Uygun değerde mi?
4- Kuru alanınız var sanırım. Buraya tuttuğunuz lamba 15 w olarak çok yetersiz. 40-60 w soft ampul almalısınız ki uygun ısıyı elde edin. Uygun ısı 31-33 derecedir. Ampul uva içerikli olanlardan olursa daha uygun.
5- Verdiğiniz yemler hangileri ve miktar nedir? Günde kaç sefer yem veriyorsunuz?

Bunları cevaplarsanız daha net sonuca ulaşabilriz. Ayrıca siz başka konuda gözlerinden bahsetmiştiniz sanırım. Gözler şiş ve kapalı mı?
İki haftadır yem yemiyorsa vitamin takviyesi gerekir. Elinizde Sera reptilin var mı?
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Peki benim Şelalem neden yem yemiyor :(


Gözleri cok sis degil ama gozlerini acinca belli oldu sis yani ve kapali ama petshopçu hasta olmadigini ve 15 woltuk lambanin yeterli olacağını soyledi.


petshopçu sadece karides verdi bana ve zaten yem yemiyor :(
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

İlave olarak sorularım oldu. Bunları değerlendirmek gerekiyor. Özellikle hasta ise yemden kesilmesi en büyük olasılık.
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Isi 27 derece ve akvaryumum kare


Akvaryum 26 santimetredir


Filtrr yok


Şelale ne yaparam iyilesir peki
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Öncelikle akvaryum çok ufak. Burada gelişmesi, büyümesi zor. Akvaryum ısısı uygun. Size iki konu hakkındaki sebebi direk yazayım.
Akvaryumda filtre olmadığı için göz enfeksiyonu olmuştur. Siz tedaviyi yapsanız dahi bu şartlarda ya sonuç alamazsınız yada tekrar olur. Hemen bir filtre almakta fayda var. Ayrıca teşhis ve tedavi için veteriner kontrolü gerekir. İstanbul' da iseniz veteriner önerebilirim.
Ayrıca adaptasyonla birlikte yem yememesinin sebeplerinden biri kuru alanın yeterli ısıda olamayışı. Buradaki ısı metabolizmaları için önemlidir. Yani sindirim ve iştah için bahsettiğim güçteki uva içerikli lambalardan edinmeniz gerekiyor. Tabi buranın uygun ısıda olmamasıda hastalık sebebidir. Şu anki hastalığa ek olarak yakın zamanda akciğer enfeksiyonuda olma ihtimali var. Belkide başlangıcında. Gene bu ekipman olmadan beslenme için sonuç almanız zor. Siz genede bahsettiğim vitamini alıp ağzına direk damlatın. En azından bu esnada kısmen gücünü toparlasın.


Ayrıca sık ve komple su değişimi adaptasyonla mücadele etmesine sebep olur. Hem sık sık akvaryumdan çıkrak stres yaşıyor, hemde ani değişen su değerleri ile mücadele ediyor.
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Istanbul dayim veteriner onerirseniz cok mutlu olacagim
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

http://petospher.com/index.html

Burası kaplumbağalar konusunda tavsiye edeceğim yer.
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Ben de yıllar önce (2007 - 2008) eşimle (o dönem kız arkadaşımdı) İstanbul Kozyatağı - Altunizade civarında bir veterinere gitmiştik. Hekim bayan kaplumbağalar ile son derece ilgili ve bilgiliydi. Maalefes ilgilendiği eşimin kaplumbağası hem bebek hem de ileri derece mantar olduğu (kabukda ve cilt üzerinde açık yaralar şeklinde) için kaybettik ama 1 aylık tedavi süresince hep ilgiliydi. Gelip gitmemiz zor olduğu ve muayene ücretini öğrenci harçlığıyla karşılamamız zor olacağı için bizden 3 günde bir rapor ve fotoğraflar istiyordu. Buna göre neler yapmamız gerektiğini mail ile anlatıyordu.

Bilgilerini aradım fakat bulamadım. Bir ihtimal akşam kartvizitlere bakacağım. Bulursam buradan yazacağım.
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Simdi isigi 30 watt bu yeterlimidir
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Bir ihtimal yetebilir. Oda ısısı ve uzaklık önemli etken. Bu sebeple bir derece ile kuru alan ısısını kontrol edin.
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Kaplumbagam duzelebilirmi?
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Tabiki iyileşir ve yem yemeye başlar. Ama zaman kaybetmeden ekipmanlar tamamlanmalı. Veteriner kontrolüde önemli.
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

iyileşmeyecek diye birşeyde olamaz zaten tabiki düzelecektir :)


tabi gerekli ilgiyi gösterirsen :)
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Ilgi ve dua.. Arkadaşlar DUA yi da unutmayalim ben her gün dua ediyorum ve ALLAH in izniyle Şelale iyileşecektir. Ama size de çok teşekkürler..


Ben onu 2 gundur akvaryumundan cikartip 1-2 saat lambanin onude tutuyorum ( altinda buyuk poset var) ve gozlerini biraz olsun açiyor buna devam ediyimmi?


Ve birde lamba cok sicak oluyr benimkisi Akvaryumun bir psrcasi gibi yukarisinda bulunuyor ben oraya ampulu takinca cok isiniyor ama 15 wolt lukta olmuyor smdi ben hangisini takmaliyim


Ama galiba Şelale 30 wattlığı cok sevdi çünkü hareketliydi ve kuru alanda kafasini sonuna kadar aciyor ayaklari dahil


Ama hala gozlerini acmadi ve yem yemedi :(
 
RE: İlk Güneşlenme Kanıtı

Biz 40 ve 60 w olanları kullanıyoruz. Bence çok ısıtmaz. Odada derece yok mu? Bir derece ile ölçün. Kuru alana zorla koymayın. O kendisi çıkacaktır. Bu tarz müdahaleler aşırı stres sebebi olduğu gibi ona zarar verir.
Bahsettiğim gibi yarın hem ekipman hemde veteriner konusunu çözmeye bakın. Kaybedilen zaman hastalığın ilerlemesine, tedavinin uzamasına, başka hastalıkların ortaya çıkmasına ve ölüme sebep olabilir.
Hayvan iki haftadır aç. Hemen vitamin takviyesi yapın. Yem vermeyi günde 3-4 kez deneyin. Yemediklerini 20 dk içinde sudan alın.
 
Cvp: İlk Güneşlenme Kanıtı

Canim benim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20130403_184306.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 70
Geri
Üst