Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yem yemiyor

ravza@

Yeni Üye
Yemi bitti bende yeni yem aldım ama eskisiyle aynı değil o yüzden yemiyor 3 hafta oldu ve kabuğunda baya bir yumuşama var eski yemi kırmızılı yeşili iğren kokulu bir şeydi birde bu kaplumbağa tek yaşıyor yanına arkadaş almalımıyım

Yemi bitti bende yeni yem aldım ama eskisiyle aynı değil o yüzden yemiyor 3 hafta oldu ve kabuğunda baya bir yumuşama var eski yemi kırmızılı yeşili iğren kokulu bir şeydi birde bu kaplumbağa tek yaşıyor yanına arkadaş almalımıyım
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Bunlar var mı? Yoksa almalısınız. Şart ekipmandır ikiside olmalı.

Yem yemiyorsa büyük ihtimalle üşütmüştür.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası olmasan hayvan iyileşmez.

Bu iki ekipman haricinde haşlanmış tuzsuz kıyma parçası veya kılçıksız hamsi deneyin.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Bu iki ekipman haricinde haşlanmış tuzsuz kıyma parçası veya kılçıksız hamsi deneyin.
Abi su ısıtıcısı yok ta adana da üşürmüki

Akvaryum ölçüleri nedir?

Kabuk yumuşaması için ne yapmam gerek

Yem olarak
Sera Raffy-P
Sera Raffy-mineral
Sera Raffy-ı,)ya da kurutulmuş gammarus)

Bu üç yemi de alabilir siniz,sabah sera Raffy-p akşam Sera Raffy- verirsiniz çarşamba sabah Sera Raffy-p yerine Sera Raffy-mineral ve pazar akşamı sera raffy-I yerine Sera Raffy-mineral varirsiniz.

Ama ısıtıcı ve ısıtıcı lamba olmadan yem yiyeceğini sanmıyorum,Adana'da akşam ve sabah sıcaklığı eşit olmadığı için hayvanın metebolozması zorlanır ve hastalığa açık hale gelir,ve suyun hep 27-28 derecede durması gerekir,bunun için ısıtıcı şarttır,kuru alanın hayvan sudan çıktığında üşütüp ak ciğer enfeksiyonu olmaması için 31-32 derece olması gerekir,bunun için ısıtma lambası da şarttır.

Kabuk ne derecede yumuşak yavru, kaplumbağanın bir yere çarptığında darbeyi apsorde etmek için kabuğu biraz yumuşak olur.ama çok yumuşak ise bu bir sorun olduğunu gösterir.

Yem olarak
Sera Raffy-P
Sera Raffy-mineral
Sera Raffy-ı,)ya da kurutulmuş gammarus)

Bu üç yemi de alabilir siniz,sabah sera Raffy-p akşam Sera Raffy- verirsiniz çarşamba sabah Sera Raffy-p yerine Sera Raffy-mineral ve pazar akşamı sera raffy-I yerine Sera Raffy-mineral varirsiniz.

Ama ısıtıcı ve ısıtıcı lamba olmadan yem yiyeceğini sanmıyorum,Adana'da akşam ve sabah sıcaklığı eşit olmadığı için hayvanın metebolozması zorlanır ve hastalığa açık hale gelir,ve suyun hep 27-28 derecede durması gerekir,bunun için ısıtıcı şarttır,kuru alanın hayvan sudan çıktığında üşütüp ak ciğer enfeksiyonu olmaması için 31-32 derece olması gerekir,bunun için ısıtma lambası da şarttır.

Kabuk ne derecede yumuşak yavru, kaplumbağanın bir yere çarptığında darbeyi apsorde etmek için kabuğu biraz yumuşak olur.ama çok yumuşak ise bu bir sorun olduğunu gösterir.
Kabuk kenarları ve özelikle arka kuyruk kısmı yıkarken sanki içine çöküyor ayrıca bir kaçtan kabuk üstündeki beşkenler içine çökmüş gibi aynı

Arka kuyruk benim kaplumbağa da da yumuşak dediğim gibi yavruların kabuğu yumuşak olur ama kabuk üstündeki beşkenler(plaklar) ı bilmiyorum. @cem abi daha iyi bilir.

Foruma hoşgeldin.

Hayvan 4,5 cm olduğuna göre tropical axolotl yem ile sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Akvaryum kaç litre?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan ve filtre olacak.

Kaç gündür yemiyor?

Halsizlik kuru alanda aşırı dinlenme ihtiyacı var mı?

Hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Yarın haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası dene. Sorun yem kaynaklı mı görelim.

Geri