Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeme propolis damlatmak doğru mu

Dilaasil

Yeni Üye
Katılım
14 Ağu 2021
Mesajlar
16
Ben hayvanıma onlar için satılan karides yeminin üstüne birkaç damla doğal propolis damlatıyorum.onun üstüne de su kaplumbağaları için satılan kalsiyum vitamin tozları var, birazcık ondan serpip, propolis ve tozu karıstırıp veriyorum, doğru mu?
 
Propolisi vermeyin, ağızda oluşabilecek aft yara gibi durumlarda propolis kullanılabilir ama sürekli kullanmak iyi değil. Her canlıda farklı bir etki yapabilir. Allerjik reaksiyon oluşabilir. Sonuçta değişik bitkilerin özünden oluşan bir madde.

Kalsiyum vitamin tozu dediğiniz nedir?

Yem olarak bir tek gammarus mu var? Yoksa başka yemler var mı?

Kabuk boyu kaç cm?
 
Kırmızı kapaklı olan protein magnezyum vs destek tozu.
Gammarusun ise karidesini yiyor.
Yesıl kapaklı olan dıger stick hıcbır yemi yemek istemiyor
 

Ekli dosyalar

  • 16310464611238705607390218459947.jpg
    16310464611238705607390218459947.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 7
Vitamini azı kadar çok yüklemekte zararlı. Hayvan küçükse kalsiyum yüklemesi iyi olmaz. Yavru hayvanlarda kabuğun esnek yapıda olması gerekir. Bu sertleşmiş kabukta organların sıkışmasını önlerken yapısal deformasyonun önüne geçer. Aynı zamanda olası darbeleri absorbe eder.

Sera raffy P 'yi mutlaka alın.

Yem harici verilen ürünler hayvanı yemden uzaklaştırır. Hayvan belli boya gelmişse aç bırakarak yeme yönlendiririz.

Kabuk boyu kaç cm?
 
Gammarus ufak kalır. Bitince sera royal, jbl energil yada tropical reptiles carnivore'den birini alırsınız. Energil ve royal balık karides karışımı, energilde biraz daha iricedir. Tropical cırcırböceği ve kan kurdu içerir, bunun daha ufak kutuları var. Ve diğerlerine göre nispeten hesaplı. Diğerleri sadece büyük kutuda satılıyor.

O halde raffy P yerine sera carnivor alın. Tetra reptominin 100'lük dediğimiz ufak kutusu ile başlayın. Bir de jbl agil alın bu kemik gelişimini sağlayan lizin amino asidi içerir.

O toz vitamini haftada bir 2 stick yeme bulayıp verin.

Tavuk vermeyin. Haşlanmış yumurta akı verebilirsiniz.

Haftada bir kabuğu oranında yemden uzak saatte bir marul yaprağı verin. Yemezse yarım saat sonra alın.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğüne düşüyoruz. Tek öğüne geçin. Akvaryumda tabana silis kum alın, vitasand marka sarı silis. Hayvan eşelenip oyalansın, vakit geçirsin.

Bu yemleri alın, yemedikleri üzerinden aç bırakarak zorlayıp alıştıracağız. Tek yönlü beslenme sağlıklı değildir. Sürekli protein gut hastalığı yapar değişik gıdalarla beslenmeli.

Yemleri aldığınızda program yaparız.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst