Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Hepsini yiyorlar ama bazen yemleri ısıtıcının arkasına kaçırıyorlar. Yemler bekledikçe yumuşuyor; benimkiler ise sadece taze yem yer, beklemiş ve ıslanmış yemleri yemiyorlar. Beklemiş ve ıslanmış yemler zamanla dibe çöküyor ve kötü kokuya sebep oluyor. Günde bir kez daha yem veriyorum. Takvimim bu, Cem Bey onay vermişti, zaten böyle devam ediyorum.
1000024241.png

Yemler ise bunlar.
1000022588.jpg

Dediğim gibi hepsini yiyorlar bazen ısıtıcının arkasına kaçıyor zamanla dibe çöküyor

Reptomin stick yemini 7 tane yapın 10 12 tane çok fazladır. Bu yem yenilendi. Yeni versiyonu 3 kat daha büyük.

1749575764927.png

Reptomini 7 ye çekin ve günde 1 öğün verin. Ekstra öğün vermeyin.

Reptomin stick yemini 7 tane yapın 10 12 tane çok fazladır. Bu yem yenilendi. Yeni versiyonu 3 kat daha büyük.

Ekli dosyayı görüntüle 12582

Reptomini 7 ye çekin ve günde 1 öğün verin. Ekstra öğün vermeyin.
bir öğün veriyorum zaten : )
Kafasından fazla vermek geriyor bu da 10-12'ye denk geliyor ennnn sevdikleri yem reptoMin sticks bir tanesi bile ziyan olmuyor

Yemleri tek tek atın.

Erkek biraz hızlı büyümüş ama cinsel gelişim sonrası dişi daha hızlı büyüyecek. Seneye 1,5 katına çıkabilir. Onun yemi erkeğe göre biraz daha artacak.

Yemleri tek tek atın.

Erkek biraz hızlı büyümüş ama cinsel gelişim sonrası dişi daha hızlı büyüyecek. Seneye 1,5 katına çıkabilir. Onun yemi erkeğe göre biraz daha artacak.
Dişi kaplumbağamın şu anda yavaş büyümesi normal yani değil mi

Hayırdır? Bu hayvanlara birebir ben bakıyorum, bugüne kadar hiçbir ciddi hastalık yaşamadılar. Hazımsızlık gibi en ufak sorunları bile olmadı. Günde ortalama 10 adet yem veriyorum. Ne sorun olmuş olabilir? Ölürse benden.
Ne diyorsun?

Yenmeyen yem kalması normal değil.

Benim kaplumbağam senin kaplumbağanı yer ama o bile 7 tane ile tıka basa doyuyor.

12 tane verirsin yer ama sonrasında hayvan bunalır şiser patlar kusar.

Yemin fazlası da zararlı.

Sana bunu güzel bir dille söyledim. Neden atarlanıyorsun ne alaka yani derdin ne?

12 tane reptomin 30 tane stick yem eder bunu da 20cm kabuk boyundaki hayvan anca yer.

Benim kaplumbağam 14cm fakat 7 tane reptomin veya 18 tane biorept W yiyor.

Yani reptomini fazla veriyorsun.
7 adede düş kişi başı.

İdrak edemiyorsun sanırım. Bir iki yem ısıtıcısının arkasına kaçtığı için hayvan ulaşamıyor, bu da nadir olan bir durum, anladın mı? Atar konusuna gelirsek, üstünkörü "aferin" diyemezsin. Benim nasıl baktığımı, nasıl ilgilendiğimi bilmediğin halde böyle konuşamazsın. O gördüğün tablo, ben evde olmazsam bizim ev halkı uyusun diye 10-12 ortama anlamında.

Geri