Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Bu aralar hava çok garip. Bir anda çok sicak oluyor ertesi gün buz gibi esiyor.

Kuru alanda uyuyorsa mutlaka 40W akkor ampul alın.
Soğuğa maruz kalmazlarsa toparlanabilir.
Hayvanları gozlemleyin.
Belirtiler birkaç gün içinde duzelmiiyorsa gentaya başlayın.
Kaplumbağalarım için kullandığım ampul 52 wattlık; kendi masa lambam ise 4.8 watt. Kaplumbağaların kuru alan sıcaklığı sabit olarak 32 derece.

Dişi ve erkek kaplumbağalarımı ayrı yerlerde bakıyorum. Dişi kaplumbağamın bulunduğu alan cama yakın. Dün nöbette olduğum için cam gece boyunca açık kalmış ve bu nedenle biraz üşümüş. Şu an yalnızca hapşırıyor; başka herhangi bir hastalık belirtisi yok.

Bir sorunumuz da şu: Dişi kaplumbağamın kabuğu kalın, bu nedenle Devit-3 tedavisine başladım. Erkek kaplumbağam için de bu tedaviye gerek var mı diye sormuştum. :)

1000023649.png

Bu dişi kaplumbağam, tahmini tam 1 yaşında ve kabuğu kalın. İlaç kullanmaya başladım, 2-3 plaka atar diye düşünüyorum.

1000023651.jpg

1000023650.jpg

Bu erkek kaplumbağamın kabuk durumu böyle. Tahminen 9 aylık. Aylardır ben bakıyorum. İlk başta dişi kaplumbağamla birlikte bakıyordum. Kızım, erkek kaplumbağamın kuyruğunu ısırdı, bu yüzden ayırdım. Kuyruğu, erkek kaplumbağalara kıyasla kısa.

Erkek kaplumbağama devit-3 tedavisine gerek yok değil mi?

Geri