Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Bu asyalılar hayvanı o kadar çok elliyor ki hayvan benliğini kaybediyor.

Gördüğüm japon sayfasında hayvan o kadar rahatsız olmuştu ki eliyle yüzünü kaşıyıp kafasını sürekli sağa sola hareket ettiriyordu.

Dehşete düşmüştüm onu görünce.

Normal olan hayvanın yabani ve agresif olmasıdır.

Bu hayvanda mutlu gözükmüyor.

Bu asyalılar hayvanı o kadar çok elliyor ki hayvan benliğini kaybediyor.

Gördüğüm japon sayfasında hayvan o kadar rahatsız olmuştu ki eliyle yüzünü kaşıyıp kafasını sürekli sağa sola hareket ettiriyordu.

Dehşete düşmüştüm onu görünce.

Normal olan hayvanın yabani ve agresif olmasıdır.

Bu hayvanda mutlu gözükmüyor.
O anlamda demek istememiştim, bizimkiler şu anda daha küçük. Sadece kaplumbağalar ne zaman tam olarak büyür, yani yetişkinliğe ulaşır, onu merak ediyorum. İnsanlarda nasıl boy uzaması genelde 20 yaşından sonra duruyorsa, kaplumbağalarda da bir noktadan sonra artık büyüme beklenmez ya...
Kendimden örnek vereyim: Boyum 1.53 ve artık uzamayı beklemiyorum. : //

O anlamda demek istememiştim, bizimkiler şu anda daha küçük. Sadece kaplumbağalar ne zaman tam olarak büyür, yani yetişkinliğe ulaşır, onu merak ediyorum. İnsanlarda nasıl boy uzaması genelde 20 yaşından sonra duruyorsa, kaplumbağalarda da bir noktadan sonra artık büyüme beklenmez ya...
Kendimden örnek vereyim: Boyum 1.53 ve artık uzamayı beklemiyorum. : //
Erkekler erken durur kabuk uzaması erkek 1-3 yaş arası 15cm görebilir sonra yavaşlar 20cm gibi durur kabuk uzaması dişiler ona bakarak dahada uzarlar 30cm 6-8 yaşına kadarda uzar dişiler

Bu hayvanların hepsi farklı karaktere sahip. Çok nadir böyle bir durum yaşanabilir. Güvenbağı oluşsa da bir çoğu o parmağı kapardı.

Tek yaşayan ve pasif karakterlilerde bu olası ama yine de güven olmaz.

Cem Bey, hayvanlarımın karakteri açısından şanslıyım sanırım çünkü hiç ısırma huyları yok. Sadece ilk geldiklerinde yemleme yaparken bir kere denk geldim. Yani aksi ya da saldırgan hayvanlar değiller. Ben de genelde kulaklarından değil başlarının üstünden severim, o sırada uyuyakalırlar. Bana gerçekten çok güveniyorlar.

Erkekler erken durur kabuk uzaması erkek 1-3 yaş arası 15cm görebilir sonra yavaşlar 20cm gibi durur kabuk uzaması dişiler ona bakarak dahada uzarlar 30cm 6-8 yaşına kadarda uzar dişiler
Erkek kaplumbağam şu anda 9-10 aylık ve kabuğu 10 cm, iyi mi?

Dişi kaplumbağam şu anda 12 aylık ve kabuğu 11 cm.

Erkek kaplumbağam şu anda 9-10 aylık ve kabuğu 10 cm, iyi mi?

Dişi kaplumbağam şu anda 12 aylık ve kabuğu 11 cm.
Erkek kabuk boyu normal zaten düzgün bakıldığında yeterli alan sunulduğunda 1 ayda 0-5,1 cm uzar hastalık ve gensel bişey olmadığında
Dişinin 1-2 cm daha uzun olması lazım bence @cem bakdığında söyler

Aylardır büyümelerini takip ediyorum ve bana Yavaş geliyor yanlış bakıyorum o zaman ya da devamlı gözümün önünde oldukları için alışmış olabilirim bilmiyorum çevremdekilere sorduğumda hayır çok büyümüş diyorlar devamlı mezura ile ölçüyorum

Sevmeden nasıl dayanıyorsun? Çok tatlılar, mıncıklamak istiyorum ama kedi gibi değil ki öyle seveyim. :)
Karakteri ne olursa olsun sevilmekten hoşlanmaz. Pısırık ise tepki vermeye çekinir sadece.

Elimle kafasının ust kısmını bazen seviyorum kafasının ustundeki kireç kalıntısını almış oluyorum.

Onun dışında kabuğunu nazikçe kaşırım. Poposunu elime sürtüp kaşınır. Bu da biraz hoşuna gidiyor ama bunları önermiyorum hayvanı strese sokuyor.

Karakteri ne olursa olsun sevilmekten hoşlanmaz. Pısırık ise tepki vermeye çekinir sadece.

Elimle kafasının ust kısmını bazen seviyorum kafasının ustundeki kireç kalıntısını almış oluyorum.

Onun dışında kabuğunu nazikçe kaşırım. Poposunu elime sürtüp kaşınır. Bu da biraz hoşuna gidiyor ama bunları önermiyorum hayvanı strese sokuyor.
Benim sıpalar kendileri elimin altına giriyor, kendi kaşınmak istiyor. Açıkçası zararı yok, kendisi de zevk alıyor. Gönül isterdi ki kedi ya da köpek olsun ama bizimkiler sevmiyor. Ben de "bu hayvanları kokmuyor" deyip aldım, gayet de kokuyorlar. Hepsi göndermek istiyor ama ben göndermiyorum, biraz kandırmış gibi oldum.

Benim sıpalar kendileri elimin altına giriyor, kendi kaşınmak istiyor. Açıkçası zararı yok, kendisi de zevk alıyor. Gönül isterdi ki kedi ya da köpek olsun ama bizimkiler sevmiyor. Ben de "bu hayvanları kokmuyor" deyip aldım, gayet de kokuyorlar. Hepsi göndermek istiyor ama ben göndermiyorum, biraz kandırmış gibi oldum.
Hayır hiç kokusu yok bunların tertemizler. Suyu düzenli temizlenirse hiç koku yapmaz. Eğer deniz seviyesinden daha yukarıda bir yerde yaşıyorsanız buharlaşma ve koku daha fazla olacaktır. Kaplumbağının üzerinde değil ama odada elektrik yüklü çalışan bir alet var ise bunlar da kokuyu minimuma indirir.

Hayır hiç kokusu yok bunların tertemizler. Suyu düzenli temizlenirse hiç koku yapmaz. Eğer deniz seviyesinden daha yukarıda bir yerde yaşıyorsanız buharlaşma ve koku daha fazla olacaktır. Kaplumbağının üzerinde değil ama odada elektrik yüklü çalışan bir alet var ise bunlar da kokuyu minimuma indirir.
Bu kadarını bilmiyorum. Ben yemleme yaptıktan sonra bir iki tane yem kalıyor. Tabii, ben odada olmadığım için yem suya karışıyor ve biraz ağır bir koku oluşuyor. Mümkün olduğunca suyu değiştiriyorum ama haliyle yemler koku yapıyor. Hayvanın kendisi ise kokmuyor, tabii ki.

Yemler bakteri üretir yemezse 30dk sonra alın suyuda kirletmez yada ayrı kapta alıp orda yemini verip geri akvaryumuna alabilirsiniz

Bu kadarını bilmiyorum. Ben yemleme yaptıktan sonra bir iki tane yem kalıyor. Tabii, ben odada olmadığım için yem suya karışıyor ve biraz ağır bir koku oluşuyor. Mümkün olduğunca suyu değiştiriyorum ama haliyle yemler koku yapıyor. Hayvanın kendisi ise kokmuyor, tabii ki.
Günde ne kadar yem veriyorsunuz?
Hangi yemleri veriyorsunuz?

Yenmeyen yem kalması normal bir durum değil. Yanlış yem veya yem miktarı yada hastalıktan dolayı olabilir.

Kedi köpek gibi hayvanların psiliği ve kokusu daha fazladır.

Geri