Betulsah
Taç 5 Üye
Bizimkiler şu kıvama kaç yılda gelir?
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Bizimkiler şu kıvama kaç yılda gelir?
O anlamda demek istememiştim, bizimkiler şu anda daha küçük. Sadece kaplumbağalar ne zaman tam olarak büyür, yani yetişkinliğe ulaşır, onu merak ediyorum. İnsanlarda nasıl boy uzaması genelde 20 yaşından sonra duruyorsa, kaplumbağalarda da bir noktadan sonra artık büyüme beklenmez ya...Bu asyalılar hayvanı o kadar çok elliyor ki hayvan benliğini kaybediyor.
Gördüğüm japon sayfasında hayvan o kadar rahatsız olmuştu ki eliyle yüzünü kaşıyıp kafasını sürekli sağa sola hareket ettiriyordu.
Dehşete düşmüştüm onu görünce.
Normal olan hayvanın yabani ve agresif olmasıdır.
Bu hayvanda mutlu gözükmüyor.
Yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Hayvan rahatsız değil, geri çekilmiyor; hatta hoşuna gidiyor gibi geliyor bana.Bizimkiler şu kıvama kaç yılda gelir?
Erkekler erken durur kabuk uzaması erkek 1-3 yaş arası 15cm görebilir sonra yavaşlar 20cm gibi durur kabuk uzaması dişiler ona bakarak dahada uzarlar 30cm 6-8 yaşına kadarda uzar dişilerO anlamda demek istememiştim, bizimkiler şu anda daha küçük. Sadece kaplumbağalar ne zaman tam olarak büyür, yani yetişkinliğe ulaşır, onu merak ediyorum. İnsanlarda nasıl boy uzaması genelde 20 yaşından sonra duruyorsa, kaplumbağalarda da bir noktadan sonra artık büyüme beklenmez ya...
Kendimden örnek vereyim: Boyum 1.53 ve artık uzamayı beklemiyorum. : //
Hayır kesinlikle rahatsız.
Sevmeden nasıl dayanıyorsun? Çok tatlılar, mıncıklamak istiyorum ama kedi gibi değil ki öyle seveyim.Hayır kesinlikle rahatsız.
Sadece alışmış hayvanın bilinci yok.
Zaten kulak kısmına dokunulmaz. Bu enfeksiyona neden olur.
Erkek kaplumbağam şu anda 9-10 aylık ve kabuğu 10 cm, iyi mi?Erkekler erken durur kabuk uzaması erkek 1-3 yaş arası 15cm görebilir sonra yavaşlar 20cm gibi durur kabuk uzaması dişiler ona bakarak dahada uzarlar 30cm 6-8 yaşına kadarda uzar dişiler
Her ikisindede gensel olarak bişey olabilir @cem daha iyi bilir ama normal gibi uzamalarıErkek kaplumbağam şu anda 9-10 aylık ve kabuğu 10 cm, iyi mi?
Dişi kaplumbağam şu anda 12 aylık ve kabuğu 11 cm.
Erkek kabuk boyu normal zaten düzgün bakıldığında yeterli alan sunulduğunda 1 ayda 0-5,1 cm uzar hastalık ve gensel bişey olmadığındaErkek kaplumbağam şu anda 9-10 aylık ve kabuğu 10 cm, iyi mi?
Dişi kaplumbağam şu anda 12 aylık ve kabuğu 11 cm.
Karakteri ne olursa olsun sevilmekten hoşlanmaz. Pısırık ise tepki vermeye çekinir sadece.Sevmeden nasıl dayanıyorsun? Çok tatlılar, mıncıklamak istiyorum ama kedi gibi değil ki öyle seveyim.![]()
Benim sıpalar kendileri elimin altına giriyor, kendi kaşınmak istiyor. Açıkçası zararı yok, kendisi de zevk alıyor. Gönül isterdi ki kedi ya da köpek olsun ama bizimkiler sevmiyor. Ben de "bu hayvanları kokmuyor" deyip aldım, gayet de kokuyorlar. Hepsi göndermek istiyor ama ben göndermiyorum, biraz kandırmış gibi oldum.Karakteri ne olursa olsun sevilmekten hoşlanmaz. Pısırık ise tepki vermeye çekinir sadece.
Elimle kafasının ust kısmını bazen seviyorum kafasının ustundeki kireç kalıntısını almış oluyorum.
Onun dışında kabuğunu nazikçe kaşırım. Poposunu elime sürtüp kaşınır. Bu da biraz hoşuna gidiyor ama bunları önermiyorum hayvanı strese sokuyor.
Hayır hiç kokusu yok bunların tertemizler. Suyu düzenli temizlenirse hiç koku yapmaz. Eğer deniz seviyesinden daha yukarıda bir yerde yaşıyorsanız buharlaşma ve koku daha fazla olacaktır. Kaplumbağının üzerinde değil ama odada elektrik yüklü çalışan bir alet var ise bunlar da kokuyu minimuma indirir.Benim sıpalar kendileri elimin altına giriyor, kendi kaşınmak istiyor. Açıkçası zararı yok, kendisi de zevk alıyor. Gönül isterdi ki kedi ya da köpek olsun ama bizimkiler sevmiyor. Ben de "bu hayvanları kokmuyor" deyip aldım, gayet de kokuyorlar. Hepsi göndermek istiyor ama ben göndermiyorum, biraz kandırmış gibi oldum.
Bu kadarını bilmiyorum. Ben yemleme yaptıktan sonra bir iki tane yem kalıyor. Tabii, ben odada olmadığım için yem suya karışıyor ve biraz ağır bir koku oluşuyor. Mümkün olduğunca suyu değiştiriyorum ama haliyle yemler koku yapıyor. Hayvanın kendisi ise kokmuyor, tabii ki.Hayır hiç kokusu yok bunların tertemizler. Suyu düzenli temizlenirse hiç koku yapmaz. Eğer deniz seviyesinden daha yukarıda bir yerde yaşıyorsanız buharlaşma ve koku daha fazla olacaktır. Kaplumbağının üzerinde değil ama odada elektrik yüklü çalışan bir alet var ise bunlar da kokuyu minimuma indirir.
Günde ne kadar yem veriyorsunuz?Bu kadarını bilmiyorum. Ben yemleme yaptıktan sonra bir iki tane yem kalıyor. Tabii, ben odada olmadığım için yem suya karışıyor ve biraz ağır bir koku oluşuyor. Mümkün olduğunca suyu değiştiriyorum ama haliyle yemler koku yapıyor. Hayvanın kendisi ise kokmuyor, tabii ki.