Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Ve bu aralar aşırı elime gelmeyi istiyor kuru alanda dokunduğumda elimi tırmanmaya çalışıyor elime aldığımda sadece durup bekliyor

Akvaryumu daraltacak değişiklik yaptıysanız onları kaldırıp atmaya çalışır. Yem yememe gibi bir durum olmaz.

Tırnaklar uzamaya başladıysa erkek.

Kuru alan var onun altına girip kabuğunu kaşıyor ve birkaç plak dökülmüş kendiliğinden

Birkaç yerde ufaklıktan kalma plakalar duruyor. Diğer kısımlarda plakalar kabul edilebilir katman sayısında.

🙂 ben nerede hata yapıyorum bilmiyorum dişi kaplumbağamın kabuğu kalın erkek kaplumbağamda da sorun var sanırım bir şeyi ihmal mi ediyorum anlamıyorum ısı lambası 12 saat açık kuru alan var neden böyle yapıyorlar anlamıyorum

Dişilerin kabuğu kalın olur. Kaba durur. Ebat olarakta büyükler zaten..

Görsellik erkek kaplumbağalara özgü.

Cem Bey bir şey fark ettim, dişi kaplumbağam yemek yedikten hemen sonra uyuyor. Geceleri uyuması gerektiğini biliyorum ama ben genelde gece uyumadığım için onlar da uyumuyor. Uyku düzenimiz biraz bozuk ama agresiflik gibi davranışlar yok. Günde 2-3 kere derin uykuya dalıyorlar ama ben odaya girdiğimde ya da konuştuğumda hemen uyanıyorlar.
Bu durum büyümelerini veya gelişimlerini etkiler mi?

Yem sonrası hazmetmek için şekerleme yaparlar.

Sağlıklı gelişim için belli bir uyku düzeni şart.

Gece ışık yanıyorsa akvaryumu mümkün olduğunca karanlık tutacak bir örtü örtün. Plaj havlusu da olur. Yalnız bir hava boşluğu olsun. Işığı gördü mü uyumuyorlar.

Örtü örtme şansım yok ama ortam genelde loş oluyor gözü pek yormuyor doğrusu

Dalgıç florasan ışığı da hafif loştur ama o da uyutmuyor.

Yani bir denge olsun. Ne ona çok ışık gelsin ne de siz karanlıkta kalın.

Şöyle olabilir. Şu çamaşır asılan seyyar zımbırtı akvaryum önüne yanlamasına konulup pike asılabilir. Hem ışığı biraz engeller hem de sizi görmez.

Prize takılan led gece lambaları iş görüyor. Veya 1wattlık led ampullerde olur. 2 hayvan var ikiside uyuyabiliyor. Bende karanlıkta kalmıyorum.

Kuru alanda uyuyor ise 40Watt mavi akkor ampul iyidir.

Prize takılan led gece lambaları iş görüyor. Veya 1wattlık led ampullerde olur. 2 hayvan var ikiside uyuyabiliyor. Bende karanlıkta kalmıyorum.

Kuru alanda uyuyor ise 40Watt mavi akkor ampul iyidir.
Benim 4.8 watt'lık bir masa lambam var. Gözü yormayan, loş bir ortam oluşturuyor. Maraş'ta depremi yaşadığımdan beri geceleri uyuyamıyorum. İstanbul'da da deprem oldu, anlayacağınız uyku yok. 😅
Sabah saatlerinde yatıyorum, kaplumbağalarım da o saatlerde yatıyor. Benim sesime alışmışlar; konuşsam hemen uyanıyorlar. Yani geceleri benimle birlikte uyanıklar. 🙄

Cem Bey, dişi kaplumbağam için Devit-3 ve Gentagut aldım. Camı açık unutmuşum, kaplumbağam hapşırmaya başladı. İştah kaybı yok ve hareketli. Akciğer enfeksiyonu olabileceğini düşündüm, bu yüzden Gentagut da aldım. İki ilacı birlikte kullanmak ağır gelir mi?

Erkek kaplumbağama Devit-3 ilacını kullanmama gerek var mı?
1000023637.jpg

Üzerindeki yazıları görmezden gelin, önceden reçetesiz aldığım için biraz sorun çıktı. Tekrar almak için yazdırmak zorunda kaldım.

Devit kabupa uygulanacak o sorun değil.

Hayvanı 3 gün kontrol edin toparlamazsa gentaguta başlayın. Şu an akciğer enfeksiyonu yok. Sadece üşütmüş.

Anladım erkek kaplumbağama uygulamam gerekiyor mu
Bu aralar hava çok garip. Bir anda çok sicak oluyor ertesi gün buz gibi esiyor.

Kuru alanda uyuyorsa mutlaka 40W akkor ampul alın.
Soğuğa maruz kalmazlarsa toparlanabilir.
Hayvanları gozlemleyin.
Belirtiler birkaç gün içinde duzelmiiyorsa gentaya başlayın.

Geri