Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Betulsah

Bordo Bereli
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Kaplumbağalarım artık 2,5 yaşında, hatta neredeyse 3 yaşındalar. Hatırlarsanız ikisi de dişi. Yem stoklarımı yenilemek istiyorum fakat artık oldukça büyüdükleri için bu dönemde beslenmelerinde değiştirmem veya eklemem gereken yemler var mı diye danışmak istedim. Şu anda kullandığım yemleri aşağıda belirttim. Yaşları ve geldikleri gelişim dönemi göz önünde bulundurulduğunda mevcut yemlerin devamı uygun olur mu, yoksa artık farklı yemlere geçmemi önerir misiniz?

Tetra ReptoMin Sticks
Tropical Dried Crickets for Reptiles
Tropical Fish for Reptiles
Tropical Reptiles Carnivore Soft
Sera Reptil Carnivor Nature
Sera Raffy P
Kurutulmuş Un kurdu
Omega One Adult Turtle

Arisa
Screenshot_2026-08-27-17-20-49-307_com.*.webp

Tyler
Screenshot_2026-08-27-17-20-20-021_com.*.webp

Yanakların rengi cinsiyete göre değişiyor değil mi

Cinsiyetle alakalı değil. Hormonları yükseldiğinde renk koyulaşıyor.

Tam emin değilim ama yediği gıdalara bağlı olarak renk değişimi de olabilir.

Bir de gensel olarak kavuniçi kırmızı renk farklılıkları oluyor.

Omega piyasada kalmadı.

Tropical reptiles carnivore içinde un kurdu var ekstra un kurduna gerek yok. Stick olan kısmı da biorept W yem.

Tropical dried fish e devam bunsan fosfor alıyorlar.

Crikets yeme de gerek yok.

Reptomin ve sera carnivor daimi yemler.

RaffyP yeme de devam edebilirsiniz yada dajana gammarus sticks yemi alın.

Sera carnivor haftada iki gün verilecek.

Tropical reptiles carnivore de un kurdunu bir gün, stickleri bir gün verin 7 güne tamamlansın.

Omega zamanında iki kutu almıştım. Şu anda yarım kutu kaldı, diğerlerini de temin edeceğim. Acaba stok mu yapsam diye düşünmeye başladım, biraz strese girdim açıkçası. Bir gün yem bulamayacağım korkusu geldi. : )

Bu arada kaplumbağalarım bayağı büyüdü. Kabuklarında yeni yeni desenler çıkmaya başladı, kafa yapıları da gittikçe büyüyor. Şu ana kadar herhangi bir sağlık sorunu yaşamadılar, maşallah. Tyler'ın cinsiyetini bir türlü kabullenememiştim. Geçenlerde yazdığınız bir metne denk geldim. Dişilerin kafalarının üstündeki kasların daha belirgin olduğunu yazmışsınız, fotoğrafta da aynen öyle görünüyor. Artık eminim.
: )

Yemler konusunda da ayrıca teşekkür ederim.

Geri