Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemlerimiz uygun mu?

Şekerli

Gümüş 2 Üye
Katılım
12 Mar 2023
Mesajlar
183
Merhaba. Ben 1 Yaşındaki ve kabuk boyu yaklaşık 9-10 cm olan kaplumbağama aşağıdaki yemleri veriyorum.

Cem bey kaplumbağamı ilk aldığımda yavruyken sizin oluşturduğunuz programa düzenli uyuyordum ama büyüdükçe ister istemez düzenini değiştirdim.

Şimdi uzun süredir göz kararı şekilde günde 1 öğün gün ortalarında akşama doğru gibi hepsinden biraz karıştırıp veriyorum. (Raffy p 3 tane, Raffy L Gammarus yaklaşık 10 tane, Reptomin 2-3 tane, Pets Family 3-4 tane) (Pets Family hakkında hiçbir fikrim yok ama küçüklüğünden beri kullanıyorum bir sıkıntı olmadı.)

Ayrıyeten yeni bir yem aldım Deepfix diye 2 farklı çeşidinden ve 6 tane yemimiz oldu. (2 Deepfix, 1 Sera Raffy P, 1 Sera Raffy L Gammarus, 1 Tetra Reptomin, 1 Pets Family) Bu Deepfix’i hiç kullanmadım içeriğini paylaşacağım ama hep Sera, Tetra gibi markalara alışık olduğumuzdan biraz kuşku duydum sizce kullanmalı mıyım?

Bir de bir ara iştahı resmen sıfırlanmıştı neyseki düzeldi eskisi gibi doymak bilmiyor, yem dışı yumurta akı vs. hâlâ öneriniz midir acaba nasıl uyarlamalıyım?

Tüm bu yemlerle ilgili ve beslenme düzeniyle ilgili önerilerinizi çok rica ediyorum Cem bey şimdiden gerçekten çok teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7192.jpeg
    IMG_7192.jpeg
    986.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_7193.jpeg
    IMG_7193.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_7194.jpeg
    IMG_7194.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_7195.jpeg
    IMG_7195.jpeg
    887.4 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_7197.jpeg
    IMG_7197.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Günde bir öğün tamam. Yemleri karıştırmayın. Her gün tek marka kullanın.

Raffy I bitince yerine dajana gammarus sticks yemi alın. Gammarus artık ufak gelir.

Bir de mineral yem olarak tropical biorept W yemi alın.

Pets family yemi yiyor ise sorun yok. Ama bitince almaya gerek yok. Reptomin gibi kaliteli bir yeminiz var.
 
Çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım. Şimdi bu 6 çeşit yemi her gün 1 çeşit vererek tüm hafta kullanabilirim değil mi?

Bir de dediğiniz iki yemi de aldığımda çok çeşidimiz olacak 8 çeşit, her gün farklı farklı vermemde sıkıntı olmaz değil mi çeşitlilik iyidir diye düşünüyorum ama karışmaz değil mi?

Bir de mesela Pets Family’nin taneleri çok çok minik bu boyutta bir kaplumbağa için o zaman 10 tane falan atmam gerek anladığım kadarıyla.

Son olarak kusura bakmayın çok sordum ama, Deepfix hakkında ne düşünüyorsunuz 2 tane yemini aldım resimdekileri çok ucuzdu kullanılabilir mi bilemedim 🙏🏻

Bir de yem almak için nereleri önerirsiniz ben hep aldığım yerde bulamıyorum artık
 
Son düzenleme:
Her gün bir çeşit vereceksiniz. Karışık vermeyin. Dajanayı normal gammarus bitince açın.

Reptomin kan kurdu şeklindeki stick ise 7-8 tane verin. Daha az yiyip bırakırsa yada kusarsa sayıyı düşürün. Bu yem miktarını ölçü alarak diğerlerini de o oranda verin.

Deep fix yem piyasasına sonradan girdi ama yemi hakkında bir bilgim yok. Piyasada tutunmak için biraz ucuz veriyor. Sever mi sevmez mi bilmiyorum.

Atakan petshop başta olmak üzere juenpet markete bakın. Diğerlerinden emin değilim onları alışveriş siteleri üzerinden almak iyi olur. En azından parayı siz onay verene kadar hesaplarına geçmiyorlar. Bunlar içinde akakçe ve cimri.com üzerinden bakın hesaplıyı bulun.

Atakanı arayıp lazım olan şeyleri almalarını söyleyeceğim ama hep unutuyorum. Bunlar eskiden beri biraz daha hesaplı veriyor.
 
Çok teşekkür ederim şu şekilde düzenleyeceğim yemlerini o zaman:

Dajana Gammarus Stick, Tropical Biorept W, Tetra Reptomin, Sera Raffy P., Pets Family, Deepfix’ler.

Deepfix’leri de önce bir denerim zararı olmaz herhalde, baktım yiyor rutine eklerim o zaman?

Bir de mineral yem benim bildiğim Raffy P’nin içindeki diğerlerinden daha koyu yeşil olan değil mi, Biorept de mineral dediniz ama Raffy P’yi çıkarmama gerek yok değil mi?

Güncelleme: Şimdi Deepfix’in yukarıda attığım hem kutuda hem pakette olan yemlerini denedim hemen yedi ama çok zorlandı parçalayamadı bir türlü, baktım yeme ben bile elime zor kırdım değişik bir yapısı var sizce kullanmamam gerektiğini gösterir mi?
 
RaffyP içinde fazla bir miktarda yok. Biorept W bütün ihtiyacı karşılayacak düzeyde.

Gammarusu bitirin sonra dajanaya geçin.

Bazı yemler serttir yavrular yiyemez yetişkinlerde ise bu çene kaslarını güçlendirir. Suya toplu halde atın biriyle uğraşırken diğerleri su alıp yumuşar.

Belli bir boya geldiklerinde ısırmaya tenezzül etmeden direk yutuyorlar.

RaffyP yemi sıralamada biorept W ile repto arasına alın.
 
Anladım çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok yardımcı oldunuz. Yaklaşık 1.5 yaşında ve yaklaşık 10 cm kabuk boyu olan bir kaplumbağa şu an artık yetişkindir sanırım değil mi
 
Evet yetişkin diyeceğimiz boyutta.
 
Cem bey merhaba dediğiniz tüm yemleri aldım elimde Tetra Reptomin, Raffy P, Dajana Gammarus Sticks, Tropical Biorept W, Pets Family ve 2 tane Deepfix yem şeklinde 7 çeşit yem olacak.

Bunları dediğiniz gibi her gün bir çeşit tek öğün kullanacağım sıralamada da dediğiniz gibi Raffy P’yi Tropical Biorept W ile Tetra Reptomin arasına alacağım.

Elimde çok yem olacağı için acaba bunların açıldıktan sonra kullanım ömürleri nasıl oluyor ve en iyi şekilde nasıl muhafaza etmemi önerirsiniz acaba çok sıcak bir bölgede yaşıyoruz. Teşekkür ediyorum şimdiden🙏🏻
 
Buzdolabında saklayın. Sıcakta hem nemi kurur sertleşir hemde yağı açığa çıkıp acılaşır. Buzdolabında tazeliğini biraz daha fazla koruyacaktır.

Biten olursa onun yerine diğer yemlerden birini koyarsınız. Haber verirsiniz uygun olanı artırırız.

Pets family ve deep fix hariç diğerleri daimi olarak kullanacağınız yemler.
 
Tamamdır ben sadece gammarus buzdolabına koyulur sanıyordum stick yemlerde de sıkıntı olmuyorsa o şekilde yapayım teşekkür ederim peki açıldıktan sonra ne kadar ömrü vardır acaba bu yemlerin çünkü baya süre bitmeyecek gibiler😄
 
Stick yemlerde gölge ve serinde durabilir ama çok sıcak var dediğiniz için işi garantileyelim.

Son kullanma tarihine bakın. Buzdolabında durursa 1-2 ay daha gider. Hayvan büyüdükçe yem sayısı artacak ömürleri 1 sene üstü ise biterler.
 
Yemlerimiz geldi Dajana Gammarus Sticks dev gibiymiş gitmiş 1000 ml 375 gram almışım 😄 dediğiniz gibi muhafaza edeceğim buzdolabında hepsini kendi kutularında. Diğerleri de büyük ama bu kadar değil bu umarım bitene kadar sağlam kalır😄 Sürüsüne bereket yemimiz oldu 🥲 Raffy L kutusunda Deepfix var. Bir de balık yemi hediye etmişler de onu kullanmam.

Dediğiniz programı da uygulayacağım her güne bir yem, Deepfix ve Pets Family’i dahil etmeyi düşünmüyorum ama diğerlerinin yanında atıştırmalık gibi arada veririm. Bunlar dışında ev yemeği vermeli miyim yumurta vs acaba?

Bir de pets family tarihi bi 17 gün geçmiş onu daha düne kadar veriyordum ama atıcam çöpe bir sıkıntı olmaz değil mi daha vermem.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7805.jpeg
    IMG_7805.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Yem fazlasıyla var dışarıdan birşeye gerek yok.

Yiyorsa öğleden sonra bir zaman marul yada kıvırcığın körpe yapraklarından verin. Yemezse yarım saat sonra alın.

Yem bozulmuş acımış yada sertleşmiş ise atın.
 
Cem bey tekrardan merhaba ben tüm yemleri açmak için Tetra Reptomin ve Sera Raffy P’nin bitmesini bekledim, Tetra Reptomin bitti, Sera Raffy P’nin bitmesine biraz daha var diye açtım yeni yemleri. Şimdi günde tek çeşit olduğu için emin olmak için dediklerinize göre şöyle bir program izlemem doğru mu acaba:

Pazartesi: Biorept W
Salı: Sera Raffy P
Çarşamba: Tetra Reptomin
Perşembe: Dajana Gammarus Stick
Cuma: Biorept W
Cumartesi: Raffy P
Pazar: Tetra Reptomin

Günde tek öğün tek çeşit saat 2-3 gibi, kafa büyüklüğünde. (1 yaş 10 cm kabuk boyu, yemlerin hepsinden tek çeşit günde 8-10 tane civarı sanırım)

Yanlışım varsa düzeltirseniz çok sevinirim.

Akdeniz’in nem dolu 40 derece aşırı sıcak havalarına girdiğimiz için tüm yemleri de kutularında ağzı kapalı şekilde buzdolabına da kaldırdım.

Yaz boyu
yemlerin buzdolabında durması uygundur değil mi?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim🙏🏻
 
Biorept W haftada bir yeterli. Pazartesiyi de dajana yapın gerisi tamam.

Eğer evdeyseniz, 11 gibi verirseniz daha iyi olur. Yem sonrası kuru alana çıkıp şekerleme yapar.

Yemi 15-20 arası hazımsızlık çekmeyecek şekilde verin. Bunda RaffyP yemi baz alın. Diğerlerini o ölçüde ayarlayın.

Buzdolabında saklayın hava sıcak olunca yemler acılaşır.

Nem yoğun ise odaya mukavva kutu içinde mangal kömürü koyun nemi belli oranda alır. Nem alıcılar pahalıya gelir.
 
Tamamdır çok teşekkürler. Isıtıcı ampulü şundan klasik bir ampul ama bayağı ısınıyor. Herkes bu sıcakta açılır mı o ampul diyor sizce yine de yaz boyu 8 saat açık kalsın mı? Kuru alana çıkıp ampulün altına bir yattı mı 3-4 saat bile baya yatıyor. Arada suya inip geri çıkıyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20230321_141220.jpg
    20230321_141220.jpg
    864.1 KB · Görüntüleme: 2
Geri
Üst