Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum aldım bundan sonrakiler için yardıma ihtiyacım var.

ella_zuzu

Bronz 3 Üye
merhabalar,
yeni bir akvaryum siparişi verdim. resmi ektedir. 100x45x50 8 mm cam.
benim kaplumbağa  15-20 cm büyüklüğünde.
bir iki sorum olacak.
1-kuru alan adası kaç cm yukarda olmalı. kaplumbağam büyük burayı tırmanıp kaçmasından korkuyorum. bu kuru 2-alan hizasına kadar su koymalıyım değil mi?
3-ne kadarlık bir iç filtre almalıyım.  ne önerirsiniz.
4- dış filtre gerekli mi? gerekli ise ne önerirsiniz. bu akvaryum oranları için tabii. ısıtıcım var.
5- başka neye gerek var acaba.
6-kaplumbağamın şeffaf deri döküntüsü var. ve kabuklarıda parça parça düşüyor. bu normal midir? yoksa bir hastalığımı var acaba?

teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_7213.JPG
    IMG_7213.JPG
    194.1 KB · Görüntüleme: 195
Kuru alanı akvaryum üstü yaptırman iyi olur böylece suyu yükseltme imkanın olur. 6 mm camdan yaptır. Rampa 45'lik açıdan dik olmamalı bunu yarın yazarım detaylıca.

Sobo 808c köşe filtre al. 2 haznelidir. Üst hazneye dokunma. Alt hazneye elyaf koyacaksın. Elyafta jbl symec al. 250 ya da 500 gramlık.

Hayvan büyük dış filtre şart. Bu sayede suyu kısmi değişimlerle değişip filtreyi 6 aya yakın açmadan kullanabilirsin tabi filtre malzemeleri de alacaksın.

Isıtıcı kaliteli olmalı. İnce cam tüp ise hayvan çarptığında kırar. Jbl protemp 200 w uygundur.

Mango veya mopani kökü ve silis kum alacaksın. Silis kumu 25 kg al. 2-3 kg yedekte durabilir komplede dökebilirsin. Her ikisini de aldığında nasıl steril edeceğini anlatırım. Kök altına rahatça girip kaşınabileceği ebatta olmalı. 15*35 cm gibi. Siliste vitasand marka al. Silis alt bağa plakalarını ve bacaklarındaki derileri çıkarmasını sağlayıp hazımsızlık çektiğinde yiyerek yemleri midelerinde parçalamalarını sağlayıp varsa bağırsaklarındaki parazitten kurtulmasını sağlar. Kök ise üst bağadaki plakaları atması için gereklidir.

Hayvan büyüdükçe alt ve üst bağadan eski plakaları atar ve deri değişimi sürekli olur.

Isıtma ve uv lambaları var mı ? Bir veya iki tane jbl veya sera marka 0-50 göstergeli cam iç derece alıp ön köşelere koy. Cam kalın stick derece işe yaramaz.

Yem olarak elinde ne var ? Ekstra birşey veriyor musun ?

Şimdi akvaryuma baktım. O kuru alan çok aşağıda verim sağlamaz. İkincisi kayıt olması iyi olmamış onları söktürüp 8'lik camdan 3 cm eninde aynı alt tabandaki gibi tam kuşak attır. Bu sayede cam üstü kuru alanı kullanabilir hayvanın kayıtların üstüne çıkıp dışarı atlamasını önlemiş olursun. Şimdilik o kuru alanın tabanı kuru kalacak şekilde komple rampa üstüne kadar su doldurabilirsin ama sabit olduğu için kirlenme ve alg bağlamalarında temizlemen zor olacak.

Cvp: RE: yeni akvaryum aldım bundan sonrakiler için yardıma ihtiyacım var.

cem' Alıntı:
Şimdi akvaryuma baktım. O kuru alan çok aşağıda verim sağlamaz. İkincisi kayıt olması iyi olmamış onları söktürüp 8'lik camdan 3 cm eninde aynı alt tabandaki gibi tam kuşak attır. Bu sayede cam üstü kuru alanı kullanabilir hayvanın kayıtların üstüne çıkıp dışarı atlamasını önlemiş olursun. Şimdilik o kuru alanın tabanı kuru kalacak şekilde komple rampa üstüne kadar su doldurabilirsin ama sabit olduğu için kirlenme ve alg bağlamalarında temizlemen zor olacak.

kayıt derken üstteki camlarımı demek istiyorsunuz cem bey,
kuru alanı sabit olması derken kuru alanı nasıl sabit olmayacak şekilde yaptırabilirim.
benim evde 2 adet kedim var. kuru alanı yukarı alıp kuru alan çevresini camla çevrelemek mi gerek. üç tarafı.

cem' Alıntı:

kayıt derken üstteki beyaz metal çerçeveden mi bahsediyorsunuz?
 ısıtmaları var akşam bakar bilgilerini sizinle paylaşırım yeterli olup olmadığı konusunda fikrinizi alırım.
uv lambası yok. bu arada kaplumbağam 1 tane:)

ella_zuzu' Alıntı:
cem' Alıntı:

kuru alanı sabit olması derken kuru alanı nasıl sabit olmayacak şekilde yaptırabilirim.
benim evde 2 adet kedim var. kuru alanı yukarı alıp kuru alan çevresini camla çevrelemek mi gerek. üç tarafı.

cem' Alıntı:

ısıtmaları var akşam bakar bilgilerini sizinle paylaşırım yeterli olup olmadığı konusunda fikrinizi alırım.

ella_zuzu' Alıntı:
cem' Alıntı:

cem' Alıntı:

ella_zuzu' Alıntı:

dış filtre olarak ne önerirsiniz

ella_zuzu' Alıntı:
ella_zuzu' Alıntı:

dış filtre olarak ne önerirsiniz birde çizim var fikrinizi yazar mısınız.

Ekli dosyalar

• akvaryum.jpg
    akvaryum.jpg
    783.5 KB · Görüntüleme: 125
Metalin altından komple tabandaki gibi cam dolanacak

Şu an izmire gidiyorum yoldayım yarın dingin kafa bakayım.

cem' Alıntı:
Metalin altından komple tabandaki gibi cam dolanacak

Şu an izmire gidiyorum yoldayım yarın dingin kafa bakayım.

CEM BEY çizdiğim ölçüler iyimidir sizce

Akvaryum içi düşünüyorsan turtle pier al. Medium yeterli gelir sanırım hayvan tek. Ek ayaklarla 30 cm yüksekliğe geliyor gerekirse o taraf cam kenarlarını mukavva ile çerçeveleyip kaçış boşluğunu yükseltirsin.

Çizdiğinde 25 cm az. 5 cm kadar kum koyacaksın kalacak 20 cm su. Bu da az. En az 30 cm olmalı.

Dış filtrede 1100-1200 lt/h debili bir filtre lazım. Tetranın en yeni çıkan modeli olabilir. O muslukların bağlı olduğu aparatın üst kapağa geçtiği boşluk eskilerde elips biçiminde yenilerde öne çıkıntılı yapmışlar. 1200 ex olacak. Jbl, fluval ve eheim pahalı. Diğer markalarda motor sesi biraz yüksek ve motor eski nesil wattları yüksek. Bu tetrada sorun kafa contasında 2-3 sene sonra su kaçırıyor. Bu conta şeffaf silikon ile yenileyince sorun ortadan kalkıyor. Bu dediğim yeni nesil olanında bu sorunu çözdüler mi bilmiyorum.

Diğer markaları kullanan arkadaşlar görürse yorum yapsınlar.

Cvp: yeni akvaryum aldım bundan sonrakiler için yardıma ihtiyacım var.

:(CEM BEY TEŞEKKÜRLER çok soru soruyorum ama mecburen. Çok özür dilerim ama olmuşken herşey düzgün olsun istiyorum.

sizin söylediklerin den yola çıkarak;

resmini yolladığım akvaryumu kuru alan yaptırmadan alıp birde turtle pier almalıyım. turtle pier işe yarar değil mi. benim zuzu (kaplumbağam) 20 cm e yakın.
tavsiye ettiğiniz köşe iç fltre  ve silis kum ve mopani kökü  internetten sipariş ettim.
yem olarak sera raffy aldım galiba hatırlamıyorum.

bu resmini yolladığım akvaryum ile ilgili  "İkincisi kayıt olması iyi olmamış onları söktürüp 8'lik camdan 3 cm eninde aynı alt tabandaki gibi tam kuşak attır." demiştiniz.

ben ne demek istediğinizi anlayamadım. :( üstteki beyaz çerçeveyi mi kaldırtayım.  alttaki beyaz gibi ince bir kayıt mı olsun. birde resimde akvaryumun üzerindeki 5-6 cm lik camlar eklenmiş. kuşak dediğiniz bunlar mı_? bunlar kalsın mı acaba?

dış filtre şart galiba. fiyatlar uçuk :(

Hayvan 20 cm civarı ise medium turtle bankin ölçüsüne bir bak unuttum. Mediumu bir kenar 29 cm idi sanırım diğerlerini hatırlamıyorum. Large olanı akvaryumu kaplar. Uzun kenar 40 cm var.

Kök gelince sterilizasyonunu anlatırım. İnşallah uygun ölçü ve şekilde gelir.

Tabanda kenarlardan üçer cm'lik ende çerçeve gibi cam dolanıyor ya o kuşak.

Akvaryumun üstünde iki parça geniş cam (uzun camlar arasındaki o da kayıt. Sorunda bunlar. Bunlar olmasa yukarı cam üstü kuru alan yaptırıp sorunu çözersin.

Bu üst kısma atılacak kuşak o beyaz sacın altından dolanacak. Onu sökmeyeceksin.

Burada benim kuru alanım var. Akvaryumun üzerindeki çelik sacın altına kuşak atıp üstünü sac kaplattım. Böyle yaptıracaksın eğer bu tip kuru alan istiyorsan.

Dış filtre döngü yapan bakteri oluşumunu sağlar. Bu da amonyağı nitrite, nitriti nitrata çevirip su kalitesini korur. Bir kısım malzemelerde bunları, sudaki ağır metalleri çeker. Dışkı gibi ağır kirleri tutar. Bu gerekli bir ekipman. Sürekli genel temizlik yapma derdi yanında parası düşünülmüyor.

Yem olarak kullanacakların, sera raffy P veya carnivor. Tetra reptomin, sera royal veya jbl energil. Jbl agil, sera vital, carnivor almazsan sera mineral de olmalı. Bunların dışında tatlı, tuzlu, baharatlı, yağlı, kokulu, işlenmiş et, meyve ve peynir türevleri vermiyoruz. Yemler gerekli ihtiyacı karşılar. Günde bir öğün kafa hacmi kadar vereceksin. Haftada bir aç gün yaparız o günde marul kıvırcık verebilirsin.

Aklına takılan herşeyi sor. Hayvanın rahat yaşaması için güzel bir sistem olmalı ki hayvanda mutlu ve sağlıklı olsun. Benim kaçırdığım aklıma gelmeyen noktalar olabilir.

Geri