Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Kurmak için ihtiyaçlar

Ahmed Fehim

Bronz 5 Üye
Merhaba kaplumbağamın şuanki 30lt lik akvaryumu çok küçük geldiğinden dolayı yeni 140 lt lik bir akvaryuma geçmeyi planlıyorum. Almayı planladığım kavaryum ikinci el olduğu için her ne kadar temiz denmesine rağmen yinede bir temizlik yapmak istiyorum. Bunun için sonradan kaplumbağaya da zarar vermeyecek şekilde ne kullanabilirim.

Ayrıca 30lt den 140lt ye geçişte muhtemelen filtrem yeterli gelemyecek bunun için ne tarz bir ürün almalıyım? Ürün yeterlilikleri neler?

Filtre dışında neler gerekli? Kuru alan lambasını bugün alacağım. Onun dışında normal ısıtıcı vs neler gerekli ve yine ürün yeterlilikleri neler?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Forumda ekipmanlar kısmını inceledim ama iç/dış filtre ısıtıcılar hakkında vs. çok fazla bilgi olduğu için açıkçası biraz kafam karıştı. Bu konularda daha nokta atışı tavsiye verebilir misiniz?

Akvaryumu akvaryuma ait bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile iyice silikon köşelerine kadar ovala. Sonra üst kısmında su döküp camları elinle ovalayarak deterjanı iyice çıkar suyu al. Köpük gidene kadarbirkaç defa doldur boşalt yap. Tabanda kalan suyu akvaryuma ait temiz bezle emdirip al. Temizlenince 2 gün kurumaya bırak deterjan kokusu gitsin.

Sonra temiz su döküp bir kez daha yıkayıp temiz su doldur. Uygun ısıya gelince hayvanı akvaryuma alırsın.

Akvaryumun ölçüsü nedir? Cam kalınlığı kaç mm?

Hayvanın baştan kuyruğa kabuk boyu kaç cm?

Eski akvaryum 20*50*30(yükseklik) cam kalınlığından emin değilim yanımda ölçebileceğim birşey yok
Yeni akvaryum 81*38*45(yükseklik) aynı şekilde cam kalınlığını bilmiyorum, sordum ama cevap gelmedi. Kaç olması gerekiyor?
Kabuk boyu kaylaşık 10 cm

8 mm kalınlıkta ise akvaryum üstü kuru alan yapılabilir. Bu da suyu yükseltme imkanı sağlar. Bu camdan kuru alan için taşıyabilecek kalınlık. Alternatif olarak ahşap olabilir o zaman 7 mm'de kaldırabilir. Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

150-200 litre civrı bir akvaryumun filtre ve temizlik ihtiyaçları neler?

Su yüksekliği max ne kadar yükseltilebilir?

Kum+32 cm gibi olursa sobo 808c köşe filtre uygun. Alt hazneye elyaf üst hazneye zeolite konularak kullanılabilir.

Merhaba, 70*45*45(yükseklik) olmak üzere 140 litrelik akvaryumu temin ettim. Bu durumda filtre, ısıtıcı ve gerekli başka ekipman varsa ne model ekipmanlara ihtiyacım var?

200w civari bir isitici lazim uvb 5.0 lamba ve uva lamba lazm isinmasi icin isitici lamba eski halojen cam 50w civari ampulde is gorur dis filtre kurarsaniz bakteri oturursa suyu genelde temiz oluyo 3 ayda bir filtre temizleniyor lifetech 835 3 sepet filtre ise yarar fp ama malzemesi dandik yedek parcasi var isitici da marka alin dandik olanlarin kalibrasyonu hatali oluyor isitmiyor suyu

Tetra ht 100 watt olur. İleri dönük 200 watt olanı da alabilirsiniz. Bulabilirseniz roxin yada ribao marka çelik ısıtıcı da olur.

Pahalı ama evladiyelik jbl protemp 200 watt'ta olur. Bu 300 litrelik akvaryumu ısıtabiliyor.

Su yüksekliği kaç cm olacak?

Lamba olarak şuan "Fujıka Enerji Tasarruflu Halojen Ampul 42 W" diye önerilen bir lambayı kullanıyorum bunun üzerine başka bir lamba alamam gerekir mi? Gerekiyorsa model söyleyebilir misiniz doğrudan. Şuan akvaryumu kurmadığım için içerisinde su yok. Su yüksekliği ne kadar olması gerekli? İlk suyunu musluk suyundan koyup birkaç gün bekletip klorunun gitmesini mi sağlayayım nasıl yapmalıyım? Filtre dış filtre mi yoksa iç filtre mi olmalı buna göre model önerir misniz?

Ampul uygun. Yalnız Hayvan büyük olduğu için bir dahaki sefere bu ampulün 52-53 W olanlarını alın.

Su ısıtıcı tam batan model olmak kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı ama hayvan büyük 20 cm daha iyi olur. Diğer taraftan dikey filtre için en az 30 cm kumda olacaksa 35 cm'ye kadar yükseltilmeli.

Su akvaryuma konup bir gün filtre çalıştırılarak klorun uçması sağlanabilir. Filtre hava kabarcığı veren model olacak.

31-32 cm su derinliği olsa sobo 808c köşe filtre önerirdim ama bu kadar su alanı olmayacak sanırım. Diğer filtrelerde birbirine emsal. Randımanlı netice vermez. Su kirlenecektir.

70*45*45h için 700-800 lt/h debili 3 sspetli dış filtre olur ama ömürlükte yetersiz kalır. Bunda ikinci el mantıklı ilerde çöp olacak. Sıfır filtrenin fiyatına değmez. Hafif sirkülasyon fazla gelebilir ama lifetech 835 model dış filtre olur gibi.

Merhaba, şuan son durumda su yüksekliğini 35 cm civarında tutup sobo köşe filtresini ve tetra ht 200 watt ısıtıcıyı almayı planlıyorum. Bunun dışında akvaryum için bir ekipman ihtiyacı var mı? Ayrıca bu iki ekipmanı internetten mi almalıyım yoksa istanbul içi alabileceğim uygun fiyatlı bir akvaryum dükkanı biliyor musunuz? Özellikle kartal civarı iyi olur ama genel olarak İstanbulun her yerine ulaşabilirim. Su yüksekliği 35 cm olduğunda yukarıda 10 cm boşluk kalıyor kaplumbağanın bu boşluktan dışarı çıkma gibi bir ihitmali olmaz değil mi?

Petshoplar genelde pahalı veriyor. Netten alın. Yada o firmaların çoğu istanbul'da adresini alarakta gidebilirsiniz.

Kaçış boşluğu su tarafında 7-8 cm kadar yeterli.

Kuru alanda ayağa dikilip boynunu gerdiğinde çenesini cam üstüne koyamayacak kadar olmalı. Başka bir hayvanın üstüne yada lamba çanağını eğip ayağının yanması pahasına basıp atlayabiliyorlar.

Akvaryum içine silis kum ön cama su yüzeyi hizasında tünek yeterli. Eğer kabuk kaşıyorsa mango yada mopani kökü de olur. Altına girebilecek şekilde ne üstünden düşecek kadar hafif ne de altında kalacak kadar ağır olmalı.

Geri