Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum ve Önerileriniz

Ne olursa olsun ısıtıcının olması gerekktiğini düşunuyorum ben birde dipteki beyaz taşlar doğal değilse salınım yapabilirler yerine silis kum koyarsanız daha iyi olur akvaryumunuz ve kuru alanınız çok hoş kuru alandaki kapluşta çok şirin. : )

Cvp: Yeni Akvaryum ve Önerileriniz

@Kapluştron
Teşekkür ederim dipteki taşlar doğal taşlar olduğu için silis kum tercih etmedim. Isıtıcı konusunda haklısınız 1-2 güne temin edeceğim zaten. Aslında öğrenciyim kendimden çok kaplumbağam masraf ettim bu ara :)) Umarım kuru alana alışırlar.

Evet bende öğrenciyim aynı durumdayım.: ) ama silis kumda almalısınız bence çünkü sindirimleri için o kumdan yiyorlar ve deri degişiminde oldukça faydası oluyor.

Çok güzel olmuş akvaryumun.Birde kuru alanını nerden ve ne kadara aldın bende öyle bir kuru alan almak istiyorumda

Bu akvaryumlari cok begeniyorum. Ama en fazla 5-6 ay kullanicaksiniz. Kaplus artik buyuyecektir. Bu arada ck tatlii :)

@Beyoğlu

Vallahi petshoptan aldık İzmir'den 30 lira kadar para istemişti dükkan sahibi. Kendi kullandığı kuru alandı söktü bize verdi.

@Kapluştron

Silis kum alayım öyleyse zaten pahalı da bir şey değil. Teşekkür ederim.

@Şelale

Açıkçası benim kaplumbağam aslında annemindi ve dört sene boyunca plastik bir kapta baktı hayvana ben yaşadığına şükür ettim :) Sonrası bu akvaryum hayatı başladı. Hele büyüsün de bakalım. Çok teşekkürler Mülayim sahiden sevimli kerata

@kapluştron

5 cm den biraz fazla. Gelişimini tam olarak tamamlayamamış olabilir yaşam şartlarından dolayı.

Gerçekten baya küçük kalmış ama sizin sağladığınız imkanlarla eminim toparlayacaktır. : )

Ewt gercekten kücük kalmış benim kaplus 4-5 aylık 4,5 cm .bide 3 aylık sanırim o da 3,5 cm o kaplus kücük kalmış sen iyi bakarsan kısa zamanda arayı kapatır :D

Benim de en büyük temennim o zaten onu izlerken ben de keyif alıp gülümsüyorum yetiyor bana :) Teşekkür ederim.

gürkan hayvanlar iki sebepten çıkmıyorlardır. birincisi oyuncak kaplumbağa ikincisi lambanın şekli. bu arada sanırım buji tip sarfiyatsız ampulü var o ısı vermez. çanaklı bir lamba almalısın. hayvan baktımı ışığı ve ısıyı algılayabilmeli. ben geçen hafta seferihisardaydım. izmir içi gündüz sıcak olsa da gece serin oluyor. bu yüzden su ısıtıcısını ve ısıtma lambasını ihmal etme. bir de pencere açma olayın olursa cereyana kapılmasınlar bazen deli esinti oluyor.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=157&urn=15058
Kaplumbağa adası sanırım bu. Exo terranın taklidi olan ürün.

Akvaryumda ısıtıcı olmalı. Derece ile ölçüm yapılmalı ve su ısısı 26-28 derece olmalı. Kuru alan ısısıda derece ile ölçülmeli ve ısı 31-33 derece olmalı. Kuru alan uygun sıcaklıkta olmazsa çıkmaz. Ayrıca çıkarsa kaçabilecekleri bir yükseklik mevcut, önlem alınıp su biraz azaltılmalı. Bunun dışında o taşların boyutu sakıncalı. Yemeye çalışırsa yutamayıp boğazında kalırsa boğulabilir. Yada sndirim sisteminde tıkanıp kalabilir. Bu hayvanlar taş ve kum yiyerek sindirime yardımcı olur. Ya kuma geçmeli yada hiç yutamayacağı boyutta taş konulmalı.

Yem bu hayvana günde tek öğün verilmeli. Ancak gelişemediği için tam yavru gibi olmasada bitkisele henüz geçilmemeli. Yemlerde reptomin ve agil var sanırım ama diğer sarı kutu nedir göremedim. Bu arada yandaki şişelerde ne var belirtirseniz değerlendirilir. Kabuk sertleştirici olmasında.

Bu akvaryuma yapılacak masraf bence gereksiz olur. Bunda da tam gelişemez. Bence uygun bir akvaryum alıp ona göre ekipmanlar temin edilse daha iyi olur. Alınacak ısıtıcı bu akvaryumdan daha büyük olana geçerken çöp olacak.

Arkadaşlar benim akvaryumumun büyüklüğü Gürkanınki gibi.Gürkan bey szin akvaryumunuz kaç litre alıyor acaba?

Geri