Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

Cvp: Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

Buse; burada tavsiye edilenlerden kimsenin bir faydası yok ki, aksine herseyin en uygun olanını bulup bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Biraz daha dikkatli cümleler yazmaya özen gösterelim. Filtre olduğu vakit haftada 1 filtreyi temizleyerek su değişim süresini uzatabilirsin. Bu tabi kullandığın akvaryum büyüklüğüne ve filtreye göre değişir.

Her ekipmanda en doğrusunu yapmak ve kullanmak zorundayız biliyorsun baktığımız hayvanlar cok hassas. ;)
 
Buse yanlışlıkla yazdığını farz ediyorum. Senin babanın fikrini değiştirmen lazımdı babanın düşüncesini onaylamam değil. Dediklerine dikkat et. Filtre olmazsa kapluşlar bir çok hastalığa yakalanabilir.
 
Cvp: Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

Emre abi yaklasik 800 litre su bulunan akvaryumunda Eheim 2260 kullaniyor bir yilda yaptigi su degisiminde filtresi bile tertemizdi (yanlisim varsa duzzelt emre abi)

Ben 340 Litre su bulunan akvaryumumda tetra ex1200 kullaniyorum iki aydir su tertemiz gecen ay mikrobik bir durum yuzunden bir kere filtremi temizledi sadece

Ic filtreler haftada veya 2 haftada bir temizlenir fakat su asla tam degistirlmez
 
Cvp: Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

arkadaşlarr benimm sivri zekalı arkadaşım yazmış yoksa ben böyle bişey asla yazmam bende filtre kullanıyorum zaten arkaşadımın kusuruna bakmayın :133::133::133::133:
 
Arkadaşına söyle Buse bu ciddi bir konudur. İnsanların aklını karıştırmasın.
 
Cvp: Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

buse arkadaşına söyle kendi adıyla üye olsun. yorumlar senin üyeliğin altında gittiği için her ikinizin soruları ve cevapları birbirine karışıyor. ekipmanlarınız da dahil. bu sebeple verilen cevaplarda birbirine karışıyor.

su değişimine gelirsek filtrenin faydası çoktur. dışkı ve yem artığı gibi kirleri, çeker. kaplumbağaların büyüklüğüne ve sayısına göre su hacmi yetersiz olursa kir yoğunluğu artar, su değişim aralığı azalır. su değişiminde uygun ölçüde akvaryum olduğu taktirde eğer kir durumu varsa max 3'te 1 değişim yapılır. dış filtre ve büyük bir akvaryum olursa ufak kirler harici, bunlarda çok az su alınır, buharlaşma sebebiyle su ekleme kalır. bu aşamada su yenileneceği için su çekmeye gerek kalmaz.

iç filtre kir çeker ama hayvanların idrarından açığa çıkan amonyağı elimine etmez. bu da amonyak patlamasına sebep olur ve hayvanları zehirler. dış filtrede ise uygun filtre malzemeleriyle doğal döngüye yardımcı bakteriler ürer. dış filtrenin kir çekmesi yanında bu bakteriler amonyağı nitrit ve nitrata dönüştürerek suyu düzene sokar. iç filtrede haftada bir veya duruma göre iki defa sünger yıkaması yapılırken dış filtre temizliği 3-6 ay arasında bir yapılır.

su değişiminde kullanılacak su musluk suyu ise iki gün önceden pet şişe veya damacanaya alınır. ağzı açık ama kir toz girmeyecek şekilde tülbent gibi birşey ile kapatılabilir. klorun uçması sağlanır su dinlenir ve oda ısısında olur. akvaryumdaki su ile eklenecek su aynı ısıya yakın olmalı. bu üşümelerine neden olur. komple değişim gerektirecek durumlarda değişim esnasında önceden hayvanlar akvaryumdaki su ile ayrı bir kaba alınır. sonra akvaryumdaki su boşaltılıp temizlenir. yeni su eklendikten sonra ısıtıcı suyu istenilen ısıya getirene kadar beklenip hayvanlar akvaryuma öyle aktarılır.
 
Cvp: Yeni akvaryum yapacağım, önerilerde bulunur musunuz

merak etmeyin artık giremezz :) zaten artık arkadaşım deyil hayvanları sevmeyen biri benim arkadaşım olamaz :)
 
:D bende aynısı düşünmüştüm. Neyse bu konu çok uzamadan kapandı. Daha kötü birşey yazsaydı banlanabilirdim.
 
Evet Ali Sarp, dediğin gibi. Su ne kadar temiz ve uszun süre değişmeden korunursa o kadar iyi. Bizim stemler uç noktada olsada hepimiz mümkün olduğunca iyi şartları sağlayıp rahat etmelerini sağlamalıyız.

Akvaryum güzel olmuş. Başta ısı kontrolleri ve gerekirse düzeltmeleri ile dipteki yaşların ve komple plastik olan bitkilerin kalkması tamamen ideal duruma getirir. Varsa ipek yapraklı bitki kalsın yada edinilsin derim. Ufaklık güle güle kullansın. Yaz ortasına kadar götürecek bir sistem. Yenileme zamanı da beraberce fikir alışverişi yapıp en uygun son sistemi tasarlayabiliriz.
 
Geri
Üst