Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum Yaptırıyorum, Havada Olmak Zorunda Mı?

FarukŞentürk

Yeni Üye
Resimdeki şekilde bir akvaryum yaptırıyorum ancak hacmi sebebiyle 110x55x45 içine bir hayli su alacak ayrıca 8mm cam kalınlığı derken çok ağır olacak bunu taşıyacak bir masa yaptırım dedim 10bin fiyat verdiler. İllaki demir profilden bir masa tarzı birşey yaptırmak zorundamıyım? Yerin zeminine diğer konulardan gördüğüm kadarıyla 3cm strafor koysam akvaryum yerde dursa bi sakıncası olur mu?

Ekli dosyalar

• * Image 2025-01-20 at 17.02.04.jpeg
    * Image 2025-01-20 at 17.02.04.jpeg
    165.5 KB · Görüntüleme: 6
Yüksekliği en azından 50h olsaydı iyi olurdu. Üstüne kuru alanı koyacaksınız. 10 mm olsaydı daha güvenli olurdu.

Alt ve üstten 3 cm eninde iç kısımdan tam çerçeve kuşak atsın. Kuşaksız olmaz.

Demir yerine 4 cm genişliğinde kare arkada 4 önde 4 ayaklı ahşap dolap yaptırabilirsiniz. Dış filtre dolap içinde olacak şekilde yüksekliği olacak. Su hariç 40 kg kadar sarı silis kum gidiyor.

Yerde de altında strafor olması kaydıyla olur. Bu düzende dış filtre biraz etkileniyor. Normalde akvaryumdan aşağıda olması gerekiyor.

Bu konuda benim akvaryum ve kuru alanın resmi var. Kuşaklar aynı buradaki gibi olacak.

Yalnız sizin cam kalınlığı ince olduğu için cam kuru alan yaparsanız komple 6 mm kullanın. Yada ahşaptan yapın daha hafif olur.

Bu konudaki gibi.

Sizin akvaryumunuzu inceledim ucuz olsun diye kuru alanı ince camdan yapacağını söylemişti. Yapan kişi uzun mesleğinde tecrübelir bir camcı bu şekilde güvenli olacağını söylemişti ama ben yinede söylediklerinizi kendisine ileteceğim.

Ahşap dolap demir profilden daha pahalıya geliyor.

Ben 10kg kum alacaktım ama bu ölçüde bi akvaryum için 40 almamı mı tavsiye edersiniz?

Attığım fotoğrafda camdan kuru alan var aslında maliyetten kaçmak için orda 8mm değil çok daha ince bi cam kullanacağını söylemişti güvenli değil mi sizce?

Son düzenleme:
Camcı ile akvaryum imalatçısı farklıdır. Kuşak kesinlikle olmalı. Silikonun yüzey alanını geniş tutar. Akvaryum uzun su dolunca kasar. Kayıt attırmayın bu akvaryum üstü kuru alanı engelliyor.

En azından 5 cm yükseklik olacak kadar kum alın. En az 30 kg ama yedekli de alabilirsiniz. Temizlerken az da olsa kum bir miktar gidiyor.

Kuşak akvaryumun iç kenarlarını komple dolanan cam parçası. Akvaryum tabanına bakınca görürsünüz. Üst kısımda çelik sac ile kaplattım görülmesin diye.

6 mm altında hayvan paniklediğinde kabuğunu vurup camı kırabilir. Belki 5 mm yan camlarda olabilir ama taban camı 6 mm olsun. İki yan camı 3 mm aşağı uzatsın sağa sola kayıp düşmesin. En 55 cm, alanın enini 57 cm yapsın. Yani benim kuru alana bakarak yaparsa iyi olur. Yelpaze camlarıda unutmasın.

Geri