Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

yesvedeendso

Bronz 2 Üye
Selamlar,

Sitede yaptığım genel araştırmalar, tavsiyeleriniz ve otuz.com'daki araştırmamdan sonra aşağıda resimleri görülen akvaryuma geçiş yaptım. Henüz kuru alanı keşfedemediler. Umarım yakın zamanda oraya da çıkacaklar. AKvaryum, 90x55x45 boyutlarında. 222 lt'lik.

Akvaryum için yorumlarınız varsa bekliyorum. Eklenmesi gereken malzemeler konusunda da cevap yazabilirsiniz. Özellikle dekoratif anlamda.

Mevcut donanım: Tetra EX700 dış filtre, Atman 250 watt ısıtıcı, kuru alanda ısıtıcı lamba (ilerleyen zamanda UVB lamba almayı planlıyorum).

mailto:/2wbzz9s.jpg
mailto:/1125p1c.jpg
mailto:/2cia3k6.jpg

Cvp: Yeni akvaryum, ekipmanları ve tavsiye edilen markaları

Taban fena karışık durumda :D
Tek renk güzel bir kum bu akavryumda şık duracaktır.
Silis kum, siyah kuvars kum, dere çakılı gibi kumlardan mutlaka alıp görsellik açısından bu akvaryumu geliştirmelisiniz.İçerisine doğal görünümlü bir tane büyük ipek bitki, tek renk bir fon tadından yenmez :)

Benim asıl uyarım şu ki o kuru alandan kaplumbağa kaçar :D
Ben ilk yaptığımda aynı sizin gibi yanlara çok fazla cam destek koymamıştım.Kuru alana çıkan kaplumbağa bir şekilde camın alçak kalan yerinden dışarıya atıyor kendisini.Belki görselliği bozacak ama bir şekilde o yanlarda ki camları uzatmanızı öneririm.

Bu arada akvaryumunuzu ayrı bir başlık altına taşıdım.Çünkü herkesin görmesini istediğim forumumuzda ki örnek akvaryumlardan birisi olmuş bence :)

Cvp: Yeni akvaryum

Merhaba,

Yaptığın yorumlar için ve tavsiyelerin için çok teşekkürler. Bu akvaryumu ekipmanları ile bu hale getirebilmek için 500TL ye yakın bir harcama yaptık eşimle beraber :) Bir süre sonra içini döşemeye başlayacağım.

Kaplumbağanın yandan kaçma ihtimali ile ilgili olarak doğru bir tespit yapmışsın. Eski 40 lt'lik akvaryumumdan bile daha zor tırmanılacak noktadan 2-3 kez kaçıp saatlerce evin içinde aradığımızı bilirim. Estetik olarak kötü duracak ama yanlara plastik kap vb. malzemelerle kapama yapacağım. Akvaryumcunun istediğim akvaryumu tam anlayamamasından kaynaklı bir durum :( İlk gördüğümde bayağı canım sıkılmıştı bu duruma.

Arkadaşlar,

Forumdaki yazılardan birine denk geldim. Hatırladığım kadarıyla bu tip akvaryumun içine bir çöpçü balığının alınması tavsiye edilmişti. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini beyan ederlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ecem'in akvaryumunda vatoz var.Onun kaplumbağaları nedense vatoza pek dokunmadı.Ancak her kaplumbağa için aynı şey geçerli değil.Karakterlerine göre bazıları fazlası ile saldırgan olup balığa zarar verebiliyor hatta komple de yiyebiliyor.
Bunun için balık işine girişmenizi ben pek önermem.

Büyük kaplumbağamız Çimen çok akıllı, meraklı ama bir o kadar da saldırabilecek bir potansiyele sahip. Balık için riskli olabilir. Ayrıca balık bakımı için gerekli akvaryum şartları kaplumbağalardan az da olsa farklılık gösterebilir. Bu durum iki türe da zarar verebilir. Almamak en iyisi bence de. Tşk.

Kuru alan rampasiniz uzerindeki nedir? Yapistirdinizmi oraya?

Onu akvaryumu yaparken takmalarını ilettim. Camın üzerine silikonla yapıştırıldı. Bizim bildiğimiz mutfak kaydırmazlarına benziyor ama onlara göre daha sert ve delikli bir malzeme. Kaplumbağaların tutunmasını sağlıyor. Belki o rampanın üzerine ileride silikonla ufak taş yapıtşırabilirim.

Benim akvaryumda suan yeni yapiliyo. Yapim asamasinda onu yapistirabilirim bende. Nerden temin edebilirim acaba, muhtemelen hafif bir malzeme sanirim.

Akvaryum yapan arkadaşlara konuyu iletin. Onlarda bu tip malzemelerden mutlaka vardır. Eğer yoksa, 1 milyoncularda bu tip kaydırmazlık malzemelerini bulabilirsin.

Akvaryum çok güzel olmuş. Dizayn ve hayata geçişi için tebrik ederim. Tam bir kaplumbağa bahçesi.

Bir tavsiyem kuru alan zeminine ve rampaya ufak taşlar yapıştırarak daha doğal bir görünüm elde etmeniz yönünde olabilir.

Akvaryumda kayıt var ama kuşak yok sanırım.

Merhaba,

Dediğin şekilde taş yapıştırmayı ileride yapmayı planlıyorum. Kuşak dediğin nedir?

Büyük akvaryumlarda camların desteklenmesi ve esnemesini önlemek için alttan ve üstten kayıt ve kuşaklar konulur. Alttaki kayıtlar yapışan cam yüzeyini artırmak içindir. Üstteki kuşakta camın esnemesini engeller ve silikonların ömrünü artırır.
Sizin akvaryuma tekrar baktım, kayıtta yok zaten. Sanırım kareye yakın olduğu için gerek duyulmamış.

Aşağıda ilk resimde daha iyi görebilirsiniz. Tabanı komple çeviren cam çıtalar birleşme yerlerindeki tutunma yüzeyini artırıyor. Yukarıdaki karşıdan karşıya geçen köprü gibi olan camlarda esnemeyi engelliyor.

mailto:/img845/106/resimoy.jpg

mailto:/img51/6200/dscn0752o.jpg

Bilgi için teşekkür ederim. Mevcut akvaryuma bunlar eklenmemiş. Zaten tam istediğim şekilde de yapamamışlar. Umarım uzun yıllar bu akvaryum bizi idare eder.

Tetra ex 700 kullanıyormuşsunuz. Nasıl memnun musunuz? Sızıntı , debi düşmesi veya başka bir sorun yaşadınız mı? Tavsiye edermisinz? Yakın zamanda bende düşünüyorumda

banyoterligi' Alıntı:
Tetra ex 700 kullanıyormuşsunuz. Nasıl memnun musunuz? Sızıntı , debi düşmesi veya başka bir sorun yaşadınız mı? Tavsiye edermisinz? Yakın zamanda bende düşünüyorumda

Merhaba,

Cevap biraz geç oldu ama kusura bakma. Tetra 700'ün performansından memnunum diyebilirim ancak tek sıkıntım, filtreyi kurma sırasında suyu pompalayıp filtrenin içinden geçirme ve akvaryuma verme sırasında yaşadığım zorluk. suyun pompalanması çok zor ve ellerimi morartana dek su pompalamak zorunda kaldım. Onun dışında debi düşmesi, temizlememe gibi bir sıkıntı yok. Yaklaşık 1 ay sonra Tetra 700'ü ilk tez temizledim. Aşırı kirlenme yoktu ama aleti aktif edene kadarki pompalama süreci yine sıkıntılıydı.

Akvaryumdaki son yenilikleri son resimlerde görebilirsiniz. Zemine de silis kum koyacağım.
Büyük olan Çimen. 2,5 yaşında ve boyu yaklaşıl 18-20 cm civarı. Küçük olan Çimen. 2 yaşında ve boyu yaklaşık 8-10 cm. Çimen biraz obur sanırım. Yemeyi azaltmam lazım sanki.

mailto:/2nty24g.jpg
mailto:/28swpw9.jpg

Devam

mailto:/1z1so47.jpg
mailto:/2pyay9y.jpg
mailto:/2pocfmb.jpg

kuru alana bir tane enli, kaplumbağanın boyu kadar bir taş koyarsan iyi olur. sarı olan güzel ama yeşil gider süsünü kaldırıp yerine koy. böyle bir taşın üstüne çıkıp güneşlenmeyi seviyorlar. ve birazda yem çeşidini artır. sade tetra reptomin olmaz. ve akvaryum içinde kum oranını yükselt. boş cam doğallığı yakalamıyor.

Anladığım kadarıyla filtrenin giriş ve çıkış boruları aynı yerde. Muhtemelen bunu kuru alanın mani olmasından dolayı bu şekilde yaptınız. Suyu çeken boruyu arka kuru alanın başladığı yere koyup hafif çapraz altına uzatarak konumlandırırsanız verim artar.

Silis kum gerçekten akvaryumu açar. Onun dışında sisteminiz gayet güzel gözüküyor.

cem' Alıntı:
kuru alana bir tane enli, kaplumbağanın boyu kadar bir taş koyarsan iyi olur. sarı olan güzel ama yeşil gider süsünü kaldırıp yerine koy. böyle bir taşın üstüne çıkıp güneşlenmeyi seviyorlar. ve birazda yem çeşidini artır. sade tetra reptomin olmaz. ve akvaryum içinde kum oranını yükselt. boş cam doğallığı yakalamıyor.

Kuru alandaki plastik bitkiler aslında zemindeydi ancak kum gelince kaldıracağım için geçici olarak oradalar. Taş olayını yapabilirim. Yem olarak zaten birkaç çeşit kullanıyorum. Oradaki reptominler tesadüfen orada :)

AEK' Alıntı:
Anladığım kadarıyla filtrenin giriş ve çıkış boruları aynı yerde. Muhtemelen bunu kuru alanın mani olmasından dolayı bu şekilde yaptınız. Suyu çeken boruyu arka kuru alanın başladığı yere koyup hafif çapraz altına uzatarak konumlandırırsanız verim artar.

Silis kum gerçekten akvaryumu açar. Onun dışında sisteminiz gayet güzel gözüküyor.

Sistem iyi olmasına rağmen 1 haftada su yeşermeye başlayıp dip kirleniyor. Sera aquatan da kullanıyorum ama sonuç nafile. Yosunlaşma da var. Bakalım zemini silisle kaplayınca durum düzelecek mi? Yemi de biraz azaltmayı planlıyorum. Nitrat giderici de alacağım. Başka öneriniz olur mu?

Suyun yeşermesi, koku oluşması genellikle nitrat patlaması dediğimiz olaydır.Bu olay sistemi oturmamış ve yeni kurulan akvaryumlarda daha çok görünüyor.

Öncelikle yosunlaşma var demişsiniz.Akvaryum direk güneş ışığı alıyorsa bunun önüne geçemezsiniz.Ya da aydınlatma çok geliyorsa akvaryuma yosun oluşumunu hızlandıracaktır.

Akvaryumlarda kimyasal maddeler düzenleyici olsa da kullanılmamalı bence.
Öncelikle dış filtrenizin malzemelerini doğru seçerek bu yeşil su sorununun önüne geçebilirsiniz.
Substrat, zeolit kaplumbağa akvaryumunda ki filtrelerde olmazsa olmazdır bence.Zeolit varken ve yokken yaptığım su değeri ölçümlerinde belirgin farklar oluyor.
Yaklaşık 3-4 aydıe filtremde kullanmasamda size zeoliti önerebilirim.

Dış filtrenizi 1 ayda temizlediğinizi yazmışsınız.Bence bu durum doğru değil.Kendi dış filtremi 4-5 aydan önce açmıyorum.Açtığımda da elyaflarını değiştirip çalıştırıyorum.Ay da bir komple temizlik o sistemin düzeninin oturmasını sanıyorum ki engelliyor.

Akvaryum tabanında ki iri çakıllar tehlike.Pislikler, yem artıkları onların arasında kalır.Dip çekimini zorlaştırır ve suyun bozulma sürecini etkiler.

Sistem oturana kadar haftalık %20 dip çekimi veya su değişimini ihmal etmediğiniz taktirde umarım suyun bozulmasını engellersiniz.

Geri