Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

Cvp: Yeni akvaryum

Akvaryumunuz gördüğüm kadarıyla camın önünde. Konumu cam önünde olan akvaryumların hızlı yosunlaşması kaçınılmaz. Kesinlikle yerini değiştirmeniz gerekir.
Su düzenleyici, dış filtre bakımı gibi konularda Arzu' ya harfi harfine katılıyorum.

Zencefil' Alıntı:
Suyun yeşermesi, koku oluşması genellikle nitrat patlaması dediğimiz olaydır.Bu olay sistemi oturmamış ve yeni kurulan akvaryumlarda daha çok görünüyor.

Öncelikle yosunlaşma var demişsiniz.Akvaryum direk güneş ışığı alıyorsa bunun önüne geçemezsiniz.Ya da aydınlatma çok geliyorsa akvaryuma yosun oluşumunu hızlandıracaktır.

Akvaryumlarda kimyasal maddeler düzenleyici olsa da kullanılmamalı bence.
Öncelikle dış filtrenizin malzemelerini doğru seçerek bu yeşil su sorununun önüne geçebilirsiniz.
Substrat, zeolit kaplumbağa akvaryumunda ki filtrelerde olmazsa olmazdır bence.Zeolit varken ve yokken yaptığım su değeri ölçümlerinde belirgin farklar oluyor.
Yaklaşık 3-4 aydıe filtremde kullanmasamda size zeoliti önerebilirim.

Dış filtrenizi 1 ayda temizlediğinizi yazmışsınız.Bence bu durum doğru değil.Kendi dış filtremi 4-5 aydan önce açmıyorum.Açtığımda da elyaflarını değiştirip çalıştırıyorum.Ay da bir komple temizlik o sistemin düzeninin oturmasını sanıyorum ki engelliyor.

Akvaryum tabanında ki iri çakıllar tehlike.Pislikler, yem artıkları onların arasında kalır.Dip çekimini zorlaştırır ve suyun bozulma sürecini etkiler.

Sistem oturana kadar haftalık %20 dip çekimi veya su değişimini ihmal etmediğiniz taktirde umarım suyun bozulmasını engellersiniz.
Merhaba,

Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dış filtrem Terra Ext. 700. Kaliteli ve güzel bir filtre sizin bildiğiniz gibi. Temizliği ve temizlik periyotlarını, kullanma kılavuzunda belirtilen talimatlara göre yapıyorum. Sistemi eylül ayında kurdum ve ilk temizliği yaklaşık 3 hafta önce yaptım. Aktif karbon ve elyafları değiştirip bioball ve seramik taşları akvaryum suyuyla temizledim. Hortumlar çok kirliydi, fırçalayıp temizledik.

Akvaryumu özellikle güneş ışığı alan kısma koydum ki kuru alanda direk güneş ışığı ile güneşlenebilsinler (hava yeterince sıcakken dış camı açıyorum - UV engellenmiyor :) ). Evde koyacak başka alanım da yok. Bu nedenle yosun kaçınılmaz sanırım.

Su düzenleyici kullanmak zorundayım çünkü sularımız aşırı kirli ve sudan gelecek klora güvenemiyorum. Damacana suyu zaten 200 lt lik bir akvaryuma yetiştiremem. Bundan sonra yapmayı planladıklarım, zemini silis kumla kaplamak, yemi biraz olsun azaltmak, her hafta dip çekimi ve belirli oranda su değişimi yapmak (ki zaten yapıyorum) dış filtreyi daha uzun sürede temizlemek. Sonucu bekleyip göreceğim.

Genel olarak zaten güzel bir sistem. Sadece filtrasyon verimi için önerdiğim filtre giriş çıkış borularını uzaklaştırmanız yeterli. Yosun sizi yıldırabilir. Cam önünde direk ışık aldığı için diğer müdahaleler sonuç vermez bence. Camın önünden alamıyorsanız bence arkasına hiç ışık geçirmeyecek bir mukavva yada pano gibi bir malzeme koyup direk gölgede bırakabilirsiniz. Benim bir akvaryumum cam önünde ben o camın panjurunu bir daha açmamak üzere komple kapadım ve hiç sorun yaşamıyorum.

ben geçen gün tezgah altı su filtresi aldım. hem kaplumbağalar için hemde kendimiz için. bilimum madenleri arıtıyor. en başta klor ve nitrattan kurtarıyorsunuz. mineral filtre gerekli madenleri tekrar suya katıyor. bu sitede piyasaya göre çok uygun fiyatla satıyorlar. 6 filtreli sistem ve üstü güzel. 5'li yaramaz.

http://www.rosuaritma.com/urunler/6-asamali-su-aritma-cihazlari

AEK' Alıntı:
Genel olarak zaten güzel bir sistem. Sadece filtrasyon verimi için önerdiğim filtre giriş çıkış borularını uzaklaştırmanız yeterli. Yosun sizi yıldırabilir. Cam önünde direk ışık aldığı için diğer müdahaleler sonuç vermez bence. Camın önünden alamıyorsanız bence arkasına hiç ışık geçirmeyecek bir mukavva yada pano gibi bir malzeme koyup direk gölgede bırakabilirsiniz. Benim bir akvaryumum cam önünde ben o camın panjurunu bir daha açmamak üzere komple kapadım ve hiç sorun yaşamıyorum.

Ben sanırım akvaryumun güneş ışığı alan bir yerde olması gerektiği fikrine inandırmışım kendimi, sitedeki çoğu yorumu okuyup akvaryum yaptırmaya karar verince. Demek ki güneşsiz olsa da olur. Uygun bir zaman akvaryumu güneş almayan bir yere geçirsem iyi olacak anlaşılan. Tavsiye eden her arkadaşa teşekkürler.

cem' Alıntı:
ben geçen gün tezgah altı su filtresi aldım. hem kaplumbağalar için hemde kendimiz için. bilimum madenleri arıtıyor. en başta klor ve nitrattan kurtarıyorsunuz. mineral filtre gerekli madenleri tekrar suya katıyor. bu sitede piyasaya göre çok uygun fiyatla satıyorlar. 6 filtreli sistem ve üstü güzel. 5'li yaramaz.

http://www.rosuaritma.com/urunler/6-asamali-su-aritma-cihazlari

Hocam fiyatla bayağı uygun :)

Malesef akvaryumun sudan uzak olması gerekiyor. Güneş suyu bu yada daa kötü hale getiriyor. Kaplumbağaları ancak yazın akvaryumdan çıkarıp esintisiz bir yerde gölge ve su bölümleri olcak şekilde güneşlendirebiliyoruz. Ben vakitsizlikten yazında uvb ile devam ediyorum.

Arkadaşlar,

Tavsiyeleriniz üzerine aldığım JBL 40 watt neodym lamba, silis kumlar ve dekoratif duruş için plastik bitkiler ekte. Akvaryumun son hali guzel oldu. Kuru alanda yer alan çakıl taşları yerine silis kum koydum. Kuru alanı da biraz modifiye ettim. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

mailto:/2gy4wmf.jpg
mailto:/jq14q1.jpg
mailto:/28b8q2u.jpg
mailto:/2gufb82.jpg
mailto:/2zehwdc.jpg
mailto:/24cyvk6.jpg

Bence gayet güzel olmuş, su seviyesi biraz daha artabilir diye düşünüyorum 7b8499a6 Sağlıklı kapluşlar, bu arada cinsiyetleri nedir?
edit: bu arada ısıtıcınız ne marka?

Teşekkürler. Su seviyesi rampanın üzerine çıktığında kuru alanın altındaki suyun olduğu bölümle açık bölüm arasında bağlantı kapanıyor maalesef. O nedenle daha sığ tutmam gerekli.

Büyük olan Çimen. 2,5 yaşında, 23 cm ve dişi. Ufak olan Toprak. 2 yaşında, 12 cm ve erkek.

Gayet güzel :)
İlk başlarda tabanda ki karmaşa bitmiş, kuru alan çok daha doğal bir hale gelmiş.Son hali bence ideale yakın olmuş.
İki canavarında mutlu olduğuna şüphem yok :)
Yakın zamanda sizden yumurta haberi bekleyebiliriz bence :)

Yorumun ve değerlendirmen için teşekkürler. Forumlarda takip ettiğim tavsiyelerde öne çıkan AEK için de çok teşekkür ederim. Sayenizde bu akvaryumu onlar için yaşanabilir hale getirdiğime inanıyorum. Ancak sanırım fazla besleme yapmışım ki Çimen daha 2,5 yaşındayken 24-25 cm boya ulaştı. Tırnakları artık elime batıyor ve ağırlığı neredeyse 400 gr civarında. Artık daha az ve dengeli besliyorum fakat protein esaslı Sera Carnivor a ikisi de resmen ölüyor. Bunu sanki yemek sonu tatlı niyetine azar azar veriyorum. Böyle giderse ileride bu akvaryumun da yetmeyeceğinden endişeliyim. Bekleyip göreceğiz :)

Bende teşekkür ve tebrik ederim. Gayet güzel bir sistem olmuş. Kaplumbağa gerçekten bayağı büyümüş sağlıklı ömürler dilerim. Bitkisel besinleri de bol bol kullanıyorsunuzdur.

Ben 1 sene daha protein ağırlıklı beslemeyi planlıyorum. Küçük olan Toprak, erkek ve bence biraz daha proteine ihtiyacı var. İlk bir yıl çok az ve binbir nazla beslendi ancak yeni akvaryumunda iştahı açıldı ve bol bol yiyor. Bitkisel esaslı yemlerin kokularından pek hoşlanmıyorlar şu anda. O nedenle riske atmak istemiyorum şimdilik. Ama ilerde emin olun bitkisel ağır basacak.

Bence büyük olan bitkiselde beslenmeli. Bunun için yeterince büyümüş. Tabi yem alışkanlığı sorunları ile uğraşmak zordur. Kandırma yöntemleri falan bir çok uğraş gerekiyor. Yavaş yavaş sabırla arada vererek alıştırmaya devam etmek gerekir. İştahları hiç kesilmesin inşallah.

24-25 cm te ulaşan kaplumbağa? 2,5 yılda ve akvaryumda. Fotoğraflarını koyarmısınız acaba? Birde yanlış anlamayın ama mezure ile cekilen, daha önce bu kadar buyugunu youtubeda gormustum :) 14-15 olmadığına emin misiniz?

banyoterligi' Alıntı:
24-25 cm te ulaşan kaplumbağa? 2,5 yılda ve akvaryumda. Fotoğraflarını koyarmısınız acaba? Birde yanlış anlamayın ama mezure ile cekilen, daha önce bu kadar buyugunu youtubeda gormustum :) 14-15 olmadığına emin misiniz?

Çimen'in çok büyüdüğünü düşündüğüm bir anda boyunu ölçmek istemiştim ve çıkan sonuca ben de inanamamıştım. Az önce senin için 2 foto çektim. Görünüşe göre kabuk uzunluğu 18-20 cm arası, ayaklar ve kafa dahil 26 cm'den de uzun. Evimde resmen bir tospa var :)

mailto:/wqvmzq.jpg

mailto:/29f4e8z.jpg

Valla süper ya allah nazarlardan saklasın maşallah :) Bitkisel yem e gecin bence proteinli yemler ek besin olsun. Kabuk piramitleşmesi vs yaşamayın mazallah sera carnivorun bitkiseli var ornivor muydu neydi ondan kullanabilirsiniz..

Maşallah 19 cm kabuk boyu var. Çokta güzel bir kabuk :)

maşallah bu sene kırkpınara gönderirsin artık.:haha:

bunların boyu bu kadar mı yoksa kabuk boyu mu 25 cm kadar oluyor en son evrede. daha büyürse bulduk belayı.

banyoterligi' Alıntı:
Valla süper ya allah nazarlardan saklasın maşallah :) Bitkisel yem e gecin bence proteinli yemler ek besin olsun. Kabuk piramitleşmesi vs yaşamayın mazallah sera carnivorun bitkiseli var ornivor muydu neydi ondan kullanabilirsiniz..

Carnivor bitkisel olan değil Mert. Herbivor olan. Ama hatırladığım kadarıyla Arzu bunu pek önermiyordu. Gene Vital en iyisi sanırım. Benimkiler hiç yememezlik yapmadı.

Geri