Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum..

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Merhaba arkadaşlar eksik gördükleriniz varsa veya önerileriniz lütfen belirtin

Bu ısıtıcım mailto:/63vafb.jpg

Bu rampam mailto:/2lcwqxi.jpg

Bu da akvaryumun son hali... mailto:/2uswjrp.jpg

Şimdiden teşekkürler

Çok güzel gözüküyor ama 3. fotoğraf tarzında biraz daha net resimler çekersen yardımcı olabiliriz.

akvaryum boyutlarınız nedir, filtreniz var mı kulu alan lambası uvb lambanız var mı yem olarak ne kullanıyorsunuz ? :)

Cvp: Yeni akvaryum..

Yem standar kaplumğa yemi verildi henüz onlarla ilgilenemedim. Uvb ışığı değilde şu ecolite 52 w halosoft ampul arıyorum Özel bir kuru alan daha yapmayı planlıyorum

En önemlisi akvaryum ölçüleriniz kuru alanınız akvaryumu tam kapasite ile kullanmnızı engelliyor gördüğüm kadarıyla bende de ecolite var devit kullanıyoru m şuanda sizde o şekilde idare edebilirsiniz kum olarak silis kum kullanırsanız daha verimli olur

Isıtıcıyı tam batıramıyosunuz sanırim

Batıracağım ama su seviyesini yükseltmem gerek ve kapluşlar ço küçükler.. Henüz 4 cm falan.. Yani teraryumda satılıyordu ben akvaryuma aldım şu saatte yeni yeni alıştılar üstteki kapağı çıkarıp kuru alan yapmayı düşünüyorum ama biraz daha büyümelerini bekleyeceğim.. Ya da sizler bana akıl verin bu daha yardımcı olacaktır..

Benim kapluşlar 3,5 cm ken 50*50 akvaryumda akvaryumun 3/2 suyla dolu gayet sorunsuz yaşadılar isterseniz konularımdan bakabilirsiniz o kuru alanı çıkarıp cd kabından yenisini yapabilirsiniz forumda nasıl yapılacağı gayet net anlatılıyor gayet kolay ve ucuz . Ayrıca daha öncede dediğim gibi kapluşlar bu yetenekle doğuyor ne kadar çok yüzerse ciğerleri o kadar açılır yavaş yavaş yükseltebilirsiniz suyu alısacaktır.

tarık su yükselmenin hayvanlara zararı olmaz tersine gelişimleri için faydalıdır. kuru alan olarak kullandığın ürünün altına su bardağı veya taş koyarak yükselt. burada büyük bir tehlike var. su ısıtıcısı tehlikeli oranda alçak. su oranı ısıtıcının markasının üzerindeki yanlama kırmızı çizgi hizasında olmalı. bu şekilde patlayarak akım verir. ayrıca termostat suyu değil havanın ısısını algılıyor bu da suyun istenilen ısıda olmasını sağlamaz. ve bir iç derece al.

acaba ısıtıcıyı tamamen su içerisinde mi bırakmalıyım elektrik akımı kaçabileceğini düşündüm.. Teşekkürler yarın yükselltecğim su yüksekliğini.. Bir de arıtıcıdan su ekliyorum çeşme suyu kullanmıyorum bunu nasıl bir etkisi olur acaba?
Cd abından yapmamı mı yoksa yükseltmem mi daha doğru olur?

arıtma su iyidir. ben de kullanıyorum. bunun etkisi hayvanın kabuğunda kireç yapmamasıdır. her türlü pislik, klor ve kireci süzer.

ısıtıcının kutusunda completely summersible yazmıyorsa tepesi su içine girmemeli. kutuda konumlandırma şekillerine de bakabilirsin. tam batma olayı varsa yatay olarak dipten bir kaç cm yükseğe ve filtre su çıkış borusu önüne doğru konumlandırabilirsin. batmıyorsa gene tepesinden su alarak akım verip hayvanların ölmesine neden olur. ısıtıcı ile uğraştığında fişten çekip en az 5 dakika bekle soğusun. sıcakken su üstüne çıkarırsan camı çatlar.

kuru alanı cd kabından yaparsan su yükseltme işin rahat olur. bir de bu petrol ürünü sudan çıkmış olur.

Isıtıcının üst kısmı hariç tamamı su içine kalacak şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir. Bu hassas ve acil bir konudur. Su seviyesi ne kadar yüksek olursa kaplumbağanızın sağlığı ve mutluluğu aynı paralelde etki gösterir, en kısa zamanda kaçmaların göz önünde bulunduracak şekilde su seviyesini yükseltmeniz ve buna uygun kuru alan başlığı altında ki örnek kendiniz yapabileceğiniz veya internet üzerinden alabileceğiniz hazır kuru alanlardan sipariş edebilirsiniz. Sizinde bahsettiğiniz kuru alan ısıtıcı için ecolite 52 w halasoft ve bunu kaldırabilecek bir masa lambası ile çözebilirsiniz. Önümüzün kış olmasına istinaden güneşlendirme imkanımızda olmayacak ve uvb lamba kabuk sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Hayvanlar D3 sentezini uvb lamba ile yapacak olup, geçici bir süre için eczanelerden devit 3 ile idare edilebilir.

Dipteki kum cinsi nedir ? bunun için diğer başlıklarınızda önerilen silis kum 0.7mm ideal olur ve akvaryum dibinde 5 cm kalınlığı olabilecek şekilde alınmalıdır.

bunun için aşağıdaki kum ideal
http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Akvaryumunuzun kapasitesine göre birde filtre olayını çözmemiz gerekir. Detaylı bilgiler verirseniz yardımcı olabiliriz.

Su çok sığ. Gelişimi için derin ve rahat yüzeceği su gerekir. Filtre ısıtıcı ve kuru alan için arkadaşlar önerilerde bulunmuş. Bence kaynatılmış sağlam üst üste oturtulan birkaç kaya bile bundan iyidir. Ama cd kabı sudaki yer darlığını da ortadan kaldıran bir yöntem. Kuru alan ısısıda lamba ile 31-33 derece olmalı. Bu akvaryum kaplumbağa bahçesi olarak satılan yüksek olmayanlardansa malesef uygun değil.

Merhaba arkadaşlar. Yeni akvaryum düzenimi sizinle paylaşmak istedim.. CD kabında çok güzel bir kuru alan yaptım fakat içine yerleştirmem biraz sıkıntı oldu ben de kuru alan rampasının şeklini değiştirdim..
Yorumlarınız ve önerileriniz benim için çok önemli. Teşekkürler..
mailto:/6613incix6382646.jpg
mailto:/1678incic4467078.jpg
mailto:/4223incil1926861.jpg
mailto:/7719incir3952876.jpg
mailto:/1226incih642356.jpg

Öncelikle kuru alan adına yapılmış o taş çok tehlikeli geldi bana Vural. Maazallah bir kayma durumu gerçekleşip sıkıntılar yaratabilir. Hele ki altında bir kaplumbağanın olduğu zamana denk gelirse, kabuk ve hayvan yapısında ki hasarları geçtim, sen yok iken olması dahilinde hayvan altından çıkamayıp boğulma tehlikesi bile yaşayabilir. Ayrıca nasıl bir maddeden yapılma bilmiyorum ama üzerinde boya var gibi duruyor, buda salınım konusunu meydana getirir. Kuru alan başlığı altında senin akvaryumuna da uyabilecek çeşitlilikle bolca var. Bir kaç deneme yapıp uygun bir kuru alan sağlayabilirsin. Veya da hazır alabilirsin. Bunun yanında ise kuru alanı yüksek tutup suyu yükseltmende sağlıları açısından iyi olacaktır.

Isıtıcı konusunda da suyu yükseltip cam kısmının tamamının suda olmasını sağlaman gerekir. Isıtıcıların ( genellikle) üst plastik kısmının sadece dışarda kalması gerekir. Bazı modellerin tamamı suya girebilse de hiç birinin cam bölümü dışarda kalmaması gerekir. Suyu yükseltene kadar hafiften yana meğilleyebilirsin veya farklı şekilde.

Kuru alan ısıtıcı ampul olarak ne kullanıyorsun ? Ve kuru alana verdiği ısıyı ölçme şansın oldu mu. Evlerde bulunabilen cam dereceler yardımıyla ölçüp 32-33 derece civarında olmasına dikkat edersin. Ayrıca akvaryum içine de bir tane derece şart. İstenilen ısı ayarı oluşup oluşmadığı kontrol edilmeli.

Dipte ne kullanıyorsun ?

vural kuru alan işini en kısa zamanda halledersin. bunun kuma ucunu tam göm. aşağı düşmemesi için altına taşa benzer bir destek koy hayvanlar altında kalmasın. ısıtıcının altında pay var. üst kısmındaki yanlama kırmızı çizgi hizasına kadar suya indirebilirsin.

mango için erken ama görsel olarak güzel durmuş. yavaş yavaş her şey yerine oturacak. bu kışı çıkartır sana bahara Allah kerim. bir tane de iç derece al. ısı gerçekten ısıtıcının ayarıyla bir mi bakarsın.

Isıtıcı için su seviyesi az gibi. Tehlikeli olmasın. Minimum water level seviyesinin azda olsa üzerinde olmalı. Aksi halde çizgide dahi olsa buharlaşan su seviye düşüşü sorun olur.

Ampul ecolite 52 watt halasoft özellikle internetten getirttim dereceyi ayarladım şimdi kırmızı çizginin birazcık üstünde.
Alttaki 0.8 mm beyaz kum
Kuru alan için lütfen öneri yapabilir misiniz?
Kuru alan taş değil. Akvrayumda kaplumabağ rampası olarak satılıyor plastik bir madde. Tek amacım onu değiştirebilmek zaten

Bu arada iç derece konusunda cam bir iç derece aldım. Şu an bulunduğum şehire kargoyla geldi yalnız kargo genel merkezinde. Bu akşam o da elime geçmiş olacak

Geri