Cvp: Yeni akvaryum..
Öncelikle kuru alan adına yapılmış o taş çok tehlikeli geldi bana Vural. Maazallah bir kayma durumu gerçekleşip sıkıntılar yaratabilir. Hele ki altında bir kaplumbağanın olduğu zamana denk gelirse, kabuk ve hayvan yapısında ki hasarları geçtim, sen yok iken olması dahilinde hayvan altından çıkamayıp boğulma tehlikesi bile yaşayabilir. Ayrıca nasıl bir maddeden yapılma bilmiyorum ama üzerinde boya var gibi duruyor, buda salınım konusunu meydana getirir. Kuru alan başlığı altında senin akvaryumuna da uyabilecek çeşitlilikle bolca var. Bir kaç deneme yapıp uygun bir kuru alan sağlayabilirsin. Veya da hazır alabilirsin. Bunun yanında ise kuru alanı yüksek tutup suyu yükseltmende sağlıları açısından iyi olacaktır.
Isıtıcı konusunda da suyu yükseltip cam kısmının tamamının suda olmasını sağlaman gerekir. Isıtıcıların ( genellikle) üst plastik kısmının sadece dışarda kalması gerekir. Bazı modellerin tamamı suya girebilse de hiç birinin cam bölümü dışarda kalmaması gerekir. Suyu yükseltene kadar hafiften yana meğilleyebilirsin veya farklı şekilde.
Kuru alan ısıtıcı ampul olarak ne kullanıyorsun ? Ve kuru alana verdiği ısıyı ölçme şansın oldu mu. Evlerde bulunabilen cam dereceler yardımıyla ölçüp 32-33 derece civarında olmasına dikkat edersin. Ayrıca akvaryum içine de bir tane derece şart. İstenilen ısı ayarı oluşup oluşmadığı kontrol edilmeli.
Dipte ne kullanıyorsun ?