Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum..

Cvp: Yeni akvaryum..

Ben aynı ampulü kullanıyorum ve 17 cm de ısı ayarını tutturabildim. Eğer 32-33 civarı ise kuru alan sorun yok. Kuru alan olarak eğer imkanın varsa hazır kuru alanlardan turtle bank alabilirsin akvaryumuna uygun boyut olanını veya şunlara da göz atarsın. mailto:/forum/Konu-hazir-kuru-alanlarin-tanitimi-resim-video.html Dediğim gibi diğer ev yapımı kuru alan için biraz göz gezdirmek kuru alan başlığına, seni fikir sahibi yapacaktır. Akvaryum ölçülerin nedir ? 3 kaplumbağa için şimdilik neyse de bir zaman sonra yetmeyebilir bu sistem. İç derece geldiğinde her gece bir göz atarsın, suyun ısı durumunu kontrol edersin.

Bence kuru alan dışında sorun yok. O ürün yerine kayalardan bir kuru alanda olabilir.

Derece konusu iyi olmuş. Hem kuru alan hem su ısısı rahatça ölçülür.

Suyun sıcaklığı 27 28 derecede sabit. Ama o derece ile kuru alan ısısını yakalayamıyorum. onuda 28 27 falan gösteriyor.
Birde şu ısıtıcı lamba günde kaç saat kullanılmalı? Ve gündüz kullanılmalı değil mi?

Benim için sanırım en uygunu Turtle Dock Veya turtle Pier olmalı değil mi?

Bir de bu ürünleri temin edebileceğim bir site var mı acaba?

ampulün wattı ne kadar ?

dock türkiyede satılmıyor. pier bazı avm içlerindeki petshoplarda var 50 küsür tl fiyatı. buradaki sitelere bak var mı ?
https://www.google.com.tr/search?q=turtle+pier&rlz=1C1GGGE_trTR455&oq=turt&aqs=chrome.1.69i57j69i59j0j69i60l2j0.8919j0&sourceid=chrome&espvd=210&es_sm=93&ie=UTF-8#es_sm=93&lr=lang_tr&q=turtle+pier

Oda sıcaklığı normal değerlerde esintisiz olan bir odada 52 w ampulü kuru alan zeminine 14-18 cm mesafeden konumlandırdınızmı 31-33 derece ısıları elde etmek gerekir.
Isıtıcı lamba gündüz 10-12 saat açık kalır. Gün döngüsü taklit edilir. Örneğin ben 07:00-19:00 arası açık tutuyorum. Kışın açma-kapama süresi birer saat çekilip kısaltılabilir.

Emre çok teşekkürler bu bilgi çok işime yarayacak. Bu arada amazon.com sadece yurt dışında çalışmıyor mu? Türkiye içi yok diye biliyordum?

Önemli değil, umarım uygun ısıyı ilk fırsatta sağlarsın.
Amazondan ürün gelmiyor sanırım. Ancak Samet galiba ebay dan alım yapmıştı. Uvb ampul almış. Hatta fazla olanlardan satmıştı.

Umarım Turtle Dock'u ebaydan getiririm. Benim için ideal o çünkü

amazon.com'un çalıştığı kargo şirketlerinin türkiye'ye gönderisi yoktu. şimdiki durumda geçerli mi bilmiyorum.

Cam kuru alan şeklinde sorunu hallettim. Tekrar hepinize teşekkürlerimi sunarım

Bir ara resimleride görmek isteriz. Kuru alan kurmak ve kullanmalarını sağlamak her zaman kolay olmuyor.

İlgili konuyu burada açmıştım
mailto:/forum/Konu-cam-kuru-alan.html

Geri