Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryumum hakkında

darshine666

Yeni Üye
yeni akvaryumum bu,
mailto:/1Yz8gA
mailto:/1Yz8gA.jpg
tam boyutlarını bilmiyorum arkadaşımdan alacağım kendine daha büyük bir tane aldı buda benim kaplişlere yaradı
sormak istediğim şu,üst kısmından kestirip kuru alan yapmak istiyorum bunu yaptığım şu çizimle kabaca anlatacak olursam;

mailto:/nA1XQM
mailto:/nA1XQM.jpg
bu şekilde
tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum zira yarın kestireceğim,
işimin yoğunluğu yüzünden çok teferrüatlı bi akvaryum istemiyorum,hayvanlar rahat etsin yeterli
önerileriniz için şimdiden teşk

Cvp: yeni akvaryumum hakkında

Kesin konuşabilmek için öncelikle akvaryumun en boy yükseklik ölçülerini belirtmeniz lazım. Tek Hayvan için Ömürlük bir akvaryum en az 150lt olmalıdır bence.
Resimde görünen ekipmanlarla orantılayarak yorum yaparsam eğer; bu ebatlarda bile akvaryum sadece geçiş akvaryumu olabilir. Kuru alan için kestirdiğiniz de ise derinlik iyice azalacak. Ayrıca hayvan sayısı ve boylarıda akvaryum yeterlilik durumunu etkileyecektir. Yorumunuzdaçoğul yazmanıza dayanarak söylüyorum ki birden fazla kapluş var sanırım doğrumudur? boyları ne kadar?

Eğer şuanda daha küçük kısıtlı ortamda kalıyorlarsa bu akvaryum değerlendirilebilir bir süre. Yalnız kestirerek kuru alan yapmak yerine üzerine el yapımı kuru alan yaparak akvaryum kapasitesini artırmış olursunuz.

Yoğun çalışan biri olarak şunu söylemek isterim ki; tam ekipmanlı akvaryum işimizi daha da kolaylaştırır. İdareten kurulmuş akvaryumlarda daha fazla ilgi gerekir.

Link'te yer alan konuyu detaylıca okumanızı tavsiye ederim.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

ölçüler ve cam kalınlığı nedir ?

olivia-peter' Alıntı:
Kesin konuşabilmek için öncelikle akvaryumun en boy yükseklik ölçülerini belirtmeniz lazım. Tek Hayvan için Ömürlük bir akvaryum en az 150lt olmalıdır bence.
Resimde görünen ekipmanlarla orantılayarak yorum yaparsam eğer; bu ebatlarda bile akvaryum sadece geçiş akvaryumu olabilir. Kuru alan için kestirdiğiniz de ise derinlik iyice azalacak. Ayrıca hayvan sayısı ve boylarıda akvaryum yeterlilik durumunu etkileyecektir. Yorumunuzdaçoğul yazmanıza dayanarak söylüyorum ki birden fazla kapluş var sanırım doğrumudur? boyları ne kadar?

Eğer şuanda daha küçük kısıtlı ortamda kalıyorlarsa bu akvaryum değerlendirilebilir bir süre. Yalnız kestirerek kuru alan yapmak yerine üzerine el yapımı kuru alan yaparak akvaryum kapasitesini artırmış olursunuz.

Yoğun çalışan biri olarak şunu söylemek isterim ki; tam ekipmanlı akvaryum işimizi daha da kolaylaştırır. İdareten kurulmuş akvaryumlarda daha fazla ilgi gerekir.

Link'te yer alan konuyu detaylıca okumanızı tavsiye ederim.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

evt 2 tane yawru kapluş var daha 5-7cm arasındalar şu an cam bir kaptalar,

tam ekipmanlı olacak ama evt yüzme alanları biraz kısıtlı olacak ama dediğim gibi evde zaten çok büyük bişeyi koyacak yer yok ve işin açığı 7/24 akvaryumla ilgilenmek te istemiyorum,
siteye koyulan resimleri inceledim, bu siteyi bir haftadır sürekli okuyorum, çok profesyonel yapılan akvaryumlarda var, çok amatörce de, ben ortası olsun istiyorum

cem hocam cam kalınlıkları ve akvaryum ebatları hakkında bilgim yok arkadaşımın dı yenisini almış bunu ben alıcam gidip, sordum oda bilmiyor,

kabaca da olsa bu akvaryumu nasıl en iyi şekilde değerlendirebilirim, tecrübeniz sayesinde yawrulara güzel bi yuva yapalım
az önce de uvb lamba ve ısıtıcı lamba siparişinide geçtim
yardımlarınız için teşekkürler

mailto:/blNODj
mailto:/blNODj.jpg
şu anki halleri bu
firar girişimindeler☺

Sizden ricam bu akvaryumu en verimli şekilde hem beni yormadan hemde hayvanlar için iyi bir yer olacak şekilde nasıl değerlendiririz

Herşey kapluşlar için
yorumlarınızı bekliyorum

cam eğer 8 mm kalınlığında ise akvaryum üstü cam kuru alan yaptırabilirsin. o kapağı ziyan etme ilerde satacağın zaman balıklar için kullanacaklarında almasına katkısı olacaktır. yükseltisi çok bu sebeple rampa 45 derece açılı olmalı. diğer taraftan yine yüksekliği göz önüne alırsak akvaryum içi kuru alanda bir süre için kullanılabilir. bunu hazır veya el yapımı yapabilirsin. ama ölçüleri bilmek lazım aldığında bakarız.

hızlı resimdeki linki değil forumlar yazan kutucuktaki linki kopyalayıp buraya yapıştırırsan resim gönderdiğinde direk çıkar.

cem' Alıntı:
cam eğer 8 mm kalınlığında ise akvaryum üstü cam kuru alan yaptırabilirsin. o kapağı ziyan etme ilerde satacağın zaman balıklar için kullanacaklarında almasına katkısı olacaktır. yükseltisi çok bu sebeple rampa 45 derece açılı olmalı. diğer taraftan yine yüksekliği göz önüne alırsak akvaryum içi kuru alanda bir süre için kullanılabilir. bunu hazır veya el yapımı yapabilirsin. ama ölçüleri bilmek lazım aldığında bakarız.

hızlı resimdeki linki değil forumlar yazan kutucuktaki linki kopyalayıp buraya yapıştırırsan resim gönderdiğinde direk çıkar.

cem hocam bence cam kalın,fotodan öyle görünüyor, ama akvaryum üstü yaparsam iyice büyüyecem akvaryum,
zaten dar ve uzun, daha da uzun olacak, gene de düşünecem bu gene nasıl bişe olabilir diye
akvaryum içi nasıl yapabilirim, aceba suyun üstüne, çapraz köşeden köşeye bi cam mı kestirip yapıştırsam,
ya da camı yandan 10cm kadar kesip kuru alanı kutu şeklinde yarsı içerde yarısı dışarda şeklinde yapıştırsam mı
o zaman da cam kırıldı mı noldu diye çok evham yaparım
önerilerinizi bekliyorum teşk

arkadaşların kuru alan konusunda yaptıkları kuru alanlar mevcut onları inceleyebilirsin. cam yapıştırma temizlemesi dert olur. dikdörtgen yoğurt kabı tarzı birşeyi vantuzlayıp düşünebilirsin.

bende camları 8 mm diye tahmin ediyorum. ende bir 10 cm daha geniş olsaymış gayet kullanışlı uzun süreli bir akvaryum olurmuş.

cem' Alıntı:
arkadaşların kuru alan konusunda yaptıkları kuru alanlar mevcut onları inceleyebilirsin. cam yapıştırma temizlemesi dert olur. dikdörtgen yoğurt kabı tarzı birşeyi vantuzlayıp düşünebilirsin.

bende camları 8 mm diye tahmin ediyorum. ende bir 10 cm daha geniş olsaymış gayet kullanışlı uzun süreli bir akvaryum olurmuş.

Teşekkürler hocam yarın aldığımda ölçülerini yazarım onagöre bişe önerirsinşz bende şimdi  akvaryumiçi olanda karar  kıldım üçgen şeklinde turtle bank mı diolar o tarZ uygun fiyatlı bişe bulursam  köşeye vantuzlicam varsa alabileceğim bi yer adresten bakabilirim 
benbbiraz kuru alanlara bakayım arkadaşlar ne yapmış 

Turtle pier onun dikdörtgeni de var ama türkiyede yok. Medium ve large olanları 30 cm ayağa sahip. Ama önce ölçüleri bilmek gerek. Akvayumun yükseltisi çok hayvanlar ufak iç kuru alan daha sağlıklı olacaktır.

Tm hocam ölçülerini alınca bana bi iç kuru alan yapalım senden kaplişler adına ricam
sağolasın ilgine

Minnakmış onlar daha :) kesinlikle o ortamdan bu akvaryuma geçmeleri faydalı olur, akvaryum ölçülerini netleştirirseniz daha iyi örnekler ve ya fikirler suna biliriz. Cam kalınlığı yeterli gelirse direk üst kuru alan en iyisi olur.

El yapımı olarak örnekteki gibi saklama kaplarından akvaryum boyutlarına göre birşeyler yapabilirsiniz. Ama bunlar herzaman geçici çözümlerdir.

mailto:/nAXm5B.jpg

Bir metre/mezura/cetvel yardımı ile hem cam kalınlığı hem de akvaryum boyutu ölçülebilir.Boş yere risk almaya gerek yok.

Ölçüler 20 en
boy 60
yükseklik 36

Cem hocam buna uygun bir iç kuru alan önerirmisin
turtle a bank istiyorum ama oda mıknatıslıymış

sen http://m.gittigidiyor.com/urun/aciklamasi/139696528

tutacağı önermişşsin ama o nasıl olcak benim kaplişler o araya kaçar verimli olur mu vantuz cama sıfır olmayacağı için sıkıntı olur diye düşünüyorum

Bide bu ürün var.

Bunun mailto:/Product/aquatic-resin-creations-surungen-magarasi-23-cm/JPM014329?kat=157
kısmı altta bi kısmı üstte kalsa nasıl olur bide gene vantuzla nasıl olacak
umarım yardımcı olursun

Cem'in önerdiği vantuzlu tutacak 8 mm ve daha kalın camlarda kullanılmak üzere zira Exo Terra Turtle Bank'in mıknatısları 8 mm ve daha kalın camlarda işlevselliğini yitiriyor.
Exo Terra Turtle Bank Ölçüleri

Small 16.6 x 12.4 x 3.3 cm (PT3800)
Medium 29.8 x 17.8 x 5.4 cm (PT3801)
Large 40.6 x 24.0 x 7.0 cm (PT3802)

Akvaryumunuzun ölçülerini göz önünde bulundurduğumuzda cam kalınlığı sıkıntı yaratmayacağı için small ya da medium uygundur ancak bu ürünlerin kaplumbağalar büyüdükçe ihtiyacı karşılamayacağını unutmamak gerek.
Alternatif ürünlerden biri Penn Plax Turtle Pier
mailto:/albu_262878337_00-1.0x0/penn-plax-reptology-turtle-pier-basking-platform.jpg

ikincisi işine yaramaz. teraryumlar için. su içinde olması mağara içine pislik dolup zararlı bakteri üremesine neden olur.

exo terra medium uygun. yalnız alırken görüşme yapılmasında fayda var. NMC marka bu tip bir ürün var ve resimlerde hep exo terra kullandıkları için alıcı bununla karşılaşıyor. NMC marka olmasın o kalitesiz bir üründür.

mıknatıslara gelirsek 6 mm cam kalınlığı üstü işe yaramıyor ama normalde de bir tutunma sağlamıyor hayvanlar çıkarken mıknatısları atıyor. onun için ben zamanında bu vantuzlardan iki tane alıp bankı köşelerinden aynı hizada paralel sıkıştırıp kullandım. vantuzun C gibi olan kısmının birini uç köşelerden tutturup sıkıştırmıştım. ön kısmını biraz da eğip (vantuzla sıkıştırdıktan sonra vantuzu aşağı doğru indiriyorsun) rahat çıkmalarını sağlamıştım. 10-12 cm boylara kadar bu şekilde sabitleyince götürüyor.
mailto:/Product/europet-bernina-vantuzlu-tutturma-aparati-19-21-mm

Cem hocam anlamdım
2 ya da 3 vantuz alıp kendim mi tutturayım yoksa linkte verdiğin ürünü mü
linkte verdiğinin kullanımını anlatırmısın
Bununla turtle bank medium nasıl olacak
eğer cama sıfır olmazsa benim ufaklıklar oraya girer çünkğ sürekli kafalarını biyere sokmak istiolar bu yüzden turtle hunt ta alcam

Odontochelys,
ewt önerdiğin gibi turtle bank alacam
ama mıknatıslıymış tek sıkıntım bu şu an

Herhangi bir akvaryum köşesine yerleştirdikten son camın dış tarafına mıknatıslar yerleştiriliyor.8 mm ve daha kalın camlarda tutmama sebebi bu.Kaplumbağalar daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyana yani büyüyene kadar mıknatıslar iş görecektir.Daha sonrası için hem kaplumbağaların ağırlıkları hem de cam kalınlığı sebebiyle mıknatıslar işlevselliğini yitirdiği için Cem'in önerdiği şekilde vantuz yardımıyla sabitlenebilir.

mailto:/627JbE.png

Sarı daire içerisinde gözüken aparat mıknatıs.

Şimdi hocam biraz düşünce
bu aletten 2 tane alıp bankı tuttursam çok yer kaplamaz mı benimkinin eni biraz dar 20cm
medium bank ım eni 18 cm
çok kıritik yani

Hiç düşünmenize gerek yok.Bu akvaryum kaplumbağaların ihtiyacını uzun süre karşılamayacak zaten.Kaplumbağaların ağırlığı ve camın kalınlığı mıknatısların işlevselliğini etkileyen faktörler.Bu demek oluyor ki şuan için mıknatıslar işinizi görecek.Dolayısıyla şimdilik vantuz gibi bir aparat almanıza gerek yok.
İlerleyen zamanlarda kaplumbağaların boyu ile ağırlıkları da artacağından ötürü geçeceğiniz ömürlük bir akvaryumda bir süre daha mıknatıs ihtiyacı karşılamayacağı için bu ürünü vantuz yardımı ile kullanabilirsiniz.

turtle bank cama yapışık olacak. bu dediğim vantuzları su içi köşelerden yanlama tutturup sıkıştıracaksın. yatay şekilde koyunca kıskacın bir tanesi o köşelerden bankı kıstıracak. o linkteki resimde dikleme duruyor sen yatay çevireceksin.

Geri