Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryumum, kum bulanıklıgı gecermı?

Cvp: yeni akvaryumum, kum bulanıklıgı gecermı?

şimdi sipariş verdim :) yem yemeyede başladı karides de yiyor normal sosis yemindende yiyor maşşallah :) yanına 1 tane daha alsam akvaryum acısından nası olur? kapluş daha mutlu olurmu ?

İki kaplumbağaya ömürlük 200 lt ve üzerinde bir su hacmi gerekir. Yavru iken kaplumbağa başına bu hacim minimum 40-50 lt olmalıdır. Buna göre karar verilebilir.

33x14x22 şuanki akvaryumum10 küsür litre yapıyor sanırım o zaman akvaryumu buyutene kadar 1 tane olarakmı kalsın ?

Tabiki tek kalsın. Bu dahi birinin gelişimini olumsuz etkileyecek kadar küçük.

şu haliyle yazın değişim şart gözüküyor çünkü büyüme sebebiyle kaçma girişimleri olacak ve bunu da başaracak. daha şimdiden niyeti bozduğu belli.

Sipariş ettiğim kuru alan ısıtıcısı bugun geldi arkadaşlar. AEK arkadasımızın önerdigi http://www.petburada.com/?urun-22109-Jbl-Reptil-Spot-Neodym-40w-Reptil-Lambasi.html bu linkdeki lambayı aldım. Resimleride gördügünüz gibi. Akvaryumada takdım durus açısı ve uzaklıgı iyimi ? değilse nasıl konumlandırmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

mailto:/2pyzspc.jpg

mailto:/4r2236.jpg

bu konuda bilgili arkadaşlar yorumunuzu bekliyorum. lambanın konumu iyi mi ? değilse nasıl konumlandırayım ve lambayı nasıl kullanmam gerekıyor ne sıklıkla acmam gerek ne kadar süre acık kalması gerek ?

bu şekildeyken açtım denedim kapluş ışığı açtığımda kaçıyor hemen ışık olmayan yerde bekliyor. ve 2-3 gündür dikkatimi çekiyor kuru alana cıkmıyor kapluşum. kuru alana ellerini koyuyo su icinde beklıyo oylece niye acaba ?

Kuru alan ısısı 31-33 derece olmalı. 40w ısıtma lambası bunu 15-18 cm mesafeden sağlar. Ancak diğer faktörlerde göz önünde bulunarak kuru alan ısısı cam derece ile kontrol edilmelidir.
Lamba gündüz 10-12 saat sabit açık kalmalıdır.

zeki52' Alıntı:
bu şekildeyken açtım denedim kapluş ışığı açtığımda kaçıyor hemen ışık olmayan yerde bekliyor. ve 2-3 gündür dikkatimi çekiyor kuru alana cıkmıyor kapluşum. kuru alana ellerini koyuyo su icinde beklıyo oylece niye acaba ?

Özellikle odada biri varken kuru alana çıkma denemeleri uzun zaman alabilir. Bu sebeple hareket ve ses olmayan yerde bulunması bu süreci kolaylaştırır.

teşekkür ederim bilgilendirdigin için.

Geri