niserendipity
Bronz 1 Üye
onu da düşündüm ya bitki de yerleştirsem bakımı falan nasıl olur acaba bi bilginiz var mıÇok hoş gözüküyor buna full bitkili bi akvaryum yapmak vardı![]()
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!onu da düşündüm ya bitki de yerleştirsem bakımı falan nasıl olur acaba bi bilginiz var mıÇok hoş gözüküyor buna full bitkili bi akvaryum yapmak vardı![]()
sağ olun çok teşekkür ederimmHayırlı olsun buarada
termometreyi nereden bulabilirim acaba akvaryum için uygun olanTermometreniz yok gördüğüm kadarıyla. Onu da ihmal etmeyin. Kaliteli ısıtıcılar +/- 0.5C toleransla su sıcaklığını sabit tutuyor ama yine de sıcaklığı gözlemlemekte fayda var.
Ben cama yapıştırılan tip ucuz termometrelerden kullanıyorum. Asıl tercih edilen tipler suya daldırılan cam tüp şeklinde olanlar ama benim yapıştırma tipler de şimdiye kadar tutarlı sonuç verdi. (İki farklı profesyonel termometre ile test ettim, hata payı 0.5C kadar) Atakan petshopta birçok çeşidi var.termometreyi nereden bulabilirim acaba akvaryum için uygun olan
tamamdır teşekkürler suya daldırılanlardan bulunca alacağımmmBen cama yapıştırılan tip ucuz termometrelerden kullanıyorum. Asıl tercih edilen tipler suya daldırılan cam tüp şeklinde olanlar ama benim yapıştırma tipler de şimdiye kadar tutarlı sonuç verdi. (İki farklı profesyonel termometre ile test ettim, hata payı 0.5C kadar) Atakan petshopta birçok çeşidi var.
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır?
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır? İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank...sukaplumbagasi.com
akvaryumcu doğal olduğu için böyle daha iyi olduğunu söylemişti ama suyun sıcaklığına göre taş da onlara göre olmaz mıAlan olarak büyük yeterli.
Kuru alan olarak taş olmaz. Taştan soğuk yer. Ayrıca gözenekli taş pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.
Doğada güneş taşı ısıttığı için sorun olmaz ama taşı ısıtacak güçte lamba hayvanı da yakar.
Kuru alan örnekleri burada var.
Su ısıtıcı gelince 28 dereceye ayarlayın.
Cam termometre ile ölçekte fayda var.
Isıtma lambası olarak 42 veya 52 Watt halojen ampul alın.
Kaplumbağa lambası diye satılanlar zararlıdır.
Yer kaplumbağa bitkilerionu da düşündüm ya bitki de yerleştirsem bakımı falan nasıl olur acaba bi bilginiz var mı
aaaa yemediği bir tür yok mu hiç bilmiyorum ya o zaman iyi olmuş böyleYer kaplumbağa bitkileri
Koparır hepsiniaaaa yemediği bir tür yok mu hiç bilmiyorum ya o zaman iyi olmuş böyle
Low tech dediğimiz bitkiler var hocam bu bitkiler ek co2 ıstemıyo sadece iyi bi işık kaynagı olsun yeterBelki hayvanlar büyüyene kadar akvaryumun 25-30cm lik bir bölümü ızgarayla ayrılıp bitkili bir bölüm oluşturulabilir. Ama bitkilerin fotosentez yapmak için karbondioksite ihtiyacı var. Kaplumbağanın suyunda karbondioksit nasıl olur o kısmını bilemiyorum.
Harici CO2 ye ihtiyaç duymadan büyüyen akvaryum bitkileri varsa sudaki nitratı da kısmen kullanabilirler. Siz de görmüşsünüzdür, büyük sump sistemi kuranlar bazen refugium denilen bitkili bölümler de ekliyorlar nitratı azaltmak için. Kaplumbağa akvaryumunda uygulandığını görmedim.Low tech dediğimiz bitkiler var hocam bu bitkiler ek co2 ıstemıyo sadece iyi bi işık kaynagı olsun yeter
Hayır olmaz. Tum taş ve kayaları çıkartın.akvaryumcu doğal olduğu için böyle daha iyi olduğunu söylemişti ama suyun sıcaklığına göre taş da onlara göre olmaz mı
suyun altında su çıkış borusu ve en fazla bu kadar uzak olabiliyor denedimDış filtreden su geçiyor. Dinlendirmeye gerek yok hayvanları koyabilirsiniz.
Su çıkış ve su emiş boruları yanyana olmaz olabildiğince uzaklaştırın. Su çıkış su yüzeyi üstü olursa akan su akvaryuma oksijen de verir.
Derece sera precision marka cam çubuk derece olacak.
Taşları çıkarın gereksiz yer kaplıyor. Kuru alanı yapana kadar sadece kuru alanlık taş kalsın.
Su ısıtıcı gelince dereceden uzak arka köşeye konumlandırın. Derece de ön köşede olacak.
tamamdır teşekkürler çok sağ olunÇıkan temiz sudan da bir miktar çekecektir. Bir de akvaryum genelinde sirkülasyon yapmayacağı için kir birikecek. Taşlarda engel ve çevresinde kir tutacak.
Bu hayvanlar geniş ve rahat hareket edebileceği alanı sever. Taşlar buna da engel.
O tek vantuzlu boruya bir vantuz daha takın.
Hava kabarcığı veren model bir iç filtre de lazım. 800 lt/h debili. Bu da sol kanatta arka köşede öne doğru akış vermeli. Hem oksijen verecek hemde sirkülasyon yapacak.