Cvp: RE: Yeni akvaryumumla birlikte yeni sorularim
Alisarp' Alıntı:
Cem ve emre abi cok sagolun cok yardimci oldunuz sonunda filtre isi halledildi hatta geriye donup yaptigim aptal denemelere ve yuttugum 10 litre suya ragmen aslinda kolay ismis ama simdi soylemeden gecmiyim madde madde siralanmis yorum cok yardimci oldu
Buarada insan hep fazlasini istermis ya filtrenin sesinde bir sorun yok tamamda bu deliklerden dokulen su cok ses yapti su tam seviyede oluncada suyun ustunde kalicak bunun sesini nasil kesebilirim?
Yarin artik insallah tosbalar akvaryumun icinde fotograflari paylasirim
17-16 cm iki tosbaya ve 21 cm tosbaya bi yemek programi yaparmisiniz hic bi yemim yokmus gibi hesap edin
Ya bide admine iletebilirmiyiz yorumlar ve konular listesi biraz daha uzun olabilirmi?
Önemli değil Ali Sarp, ortadan baştan kouya ilave mesajlar yazınca karışıklık olmuştur diye madde madde yazarak sırayla ne yapılacağını yazmak daha iyi oldu.
Filtrenin sesini kesmek için iki yöntem var, biri Cem in önerdiği tapayı çıkarmak, diğeride cama yakınsa fiskiyeyi cama doğru açı ile vererek akışı doğrudan suya yapmamak. Ben saatte 2400 lt su çeviren filtreyi su yüzeyinden 1-2 cm yukarıdan döküyorum. Ses oluyor ama ben seviyorum

Artık merakla resimleri bekliyoruz. Hayvanlarda sabırsızdır. Bu arada filtrenin suyu akvaryumdan alan borusu ile suyu akvaryuma veren borusu akvaryumun ayrı uçlarında olmalıki çevrim sağlıklı olsun.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html
Bu başlıkta her yaştan hayvan için nasıl bir beslenme uygulanır yazdım. Ancak seninkiler doğru geçişlerle devam etmediyse kısa süreli yavaş seyirle değişimleri tamamlamalı. Yani büyük hayvan 2 gün aç kalacaksa ve şimdiye kadar hiç aç gün uygulaması yapılmadıysa buna birden geçmek doğru olmaz. Örneğin 6 ay 1 sene tek gün uygulayıp ertesi sene iki güne çıkarılmalı. Sen bize şu anki beslenmeni söyleki biz sana geçişli yada doğrudan öğünü yazalım. Genede sende olması gereken zorunlu yemler şunlar;
Sera vital bitkisel yem.
Sera raffy p, sera carnivor, tetra reptomin, jbl agil ana yemlrinden en az iki çeşit.
Bulursan jbl energil yada olmazsa sera royal ek yem.
Sera mineral ve jbl calcil destek yemlerin ikisi.
Ana yemlerden benim önerim carnivor, agil ve reptomin üçlüsünü alman.
Energil balık, karides karışımı royal olana göre iridir. Royalde yavru balıklar varki senin hayvanlara hiç gerek yok. Ek yem öncelikli energil. Hem genelde tarihi daha uzun oluyor ama genede bak.
Birde ön öneri vereyim. Bir hafta calcil bir hafta mineral destek yem vereceksin. Carnivor ana yemi calcil haftası verip mineral haftası verme. Bu carnivor yemin ortası mineral toplarıdır.