Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumumm=))

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
Uzun zamandır planladığım ama maddiyata bağlı olduğu için ertelediğim ve hayalimdeki o güzel akvaryuma sonunda kavuştum=)) 40x80 boyutlarında 50 cm yüksekliğinde güzel bi akvaryum aldım, tabı bu akvaryumu temızlemek için güzel bi dış motor, kumuydu ilacıydı yemıydi bana maliyeti 350 lira oldu arkadaşlar. resimlerde gördüğünüz ortadakı taşı ben deniz kenarından toplayıp silikonla iyce birbirine yapıştırdım ve kuru alan yaptım malum akvaryum kayaları oldukça pahalı=)) resimleri koyuyorum ve yorumlarınızı beklıyorum=)

mailto:/g/dscn0568z.jpg/
 
Oldukça güzel bir akvaryum olmuş gerçekten, taşları toplu şekilde sağa ya da sola devirmezlerse akvaryum içinde sorun yok demektir başka :) Emeğinize değmiş gerçekten başarılı bir çalışma olmuş, hayırlı olsun :) Uuzun yıllar birlikte olmanız dileğiyle ufaklıklarla.
 
teşekkür ederim=))) taşların devrilme ihtimali yok zaten oldukça ağırlar ve dibinin dört bi tanına küçük taşlarla destek yaptım yerınden kımıldama şansı yok yanı.. bişey sorucam.. şimdi akvaryum büyük olunca kapluşlar dahamı hızlı büyür? öyle bişey okudumda forumlarda..
 
Evet iç güdüsel olarak büyüdükleri zaman sığamama riskinden dolayı ufak akvaryumlarda büyümeleri yavaşlar kendiliğinden, büyük bir akvaryuma geçince ise bu durumun tam etrsi olur. Sizinkiler zaten pek de ufak sayılmazlar ama yine de 2-3 ay içinde gözle görülür bir büyüme fark edebilirsiniz büyük ihtimalle.
 
paludaryumdan akvaryuma geçtiğimde de aynı şeyi gözlemlemiştim de ben gelişme dönemi diye değerlendirmiştim.Ama öyle bir durum varsa bu akvaryumun boyutlarında büyümek zorundalar=)) teşekkür ederim verdiğinz bilgi için..


Edit zencefil: Lütfen kısaltma kullanmayalım.
 
çok güzel olmuş ama ısıtıcı uvb lamba ve ısıtıcı spot ışığınızı göremedim sıcaklık çok önemlidir ve sizi şu konuda uyarıyım eğer araştırma yaptıysanız kaplumbağaların salmonella virüsü taşıdığını bilirsiniz ailenizde çocuğunuz veya küçük bireyler varsa akvaryuma değilde kaplumbağanın suyuna ve kaplumbağaya yaklaştırmayın birlikte uzun yıllar yaşamanız dileğiyle
 
üst kapakta ısıtıcı lamba mevcut spot ışık koymak için yer yok malesef.. ısıtıcı da kayanın arkasında süreklı yerınden oynattıkları için oraya koymayı uygun gördüm.. su sıcaklıklarını 27 derecede sabit tutuyorum.. salmonella virüsünüde ilk olarak bu sitede okudum.. okuduğumdan berı ben dahıl kım kaplumbağalarada suya da elini değdirse muhakkak yıkıyorum ve yıkatıyorum.. bu sevımlı hayvanların bu tarz ciddi bi virüs taşımalarıda oldukça büyük bi dezavantaj.. umarım besleyen kımse bu tarz bı sorunla karşı karşıya kalmaz..
 
Merhaba.
Çok başarılı bir çalışma olmuş çok güzel olmuş akvaryumunuz...:)
Umarım sizinle birlikte uzun yıllar yaşarlar...
İyi forumlar...
 
beğenmenize sevindim arkadaşlar.. teşekkür ederim..
 
Way gerçekten çok hos duruyor daha dogal bir hal almis akvaryum. Gerçekten tebrik ediyorum sizi süper =)
 
Teşekkür ederim arkadaşlar.. bende sizlerin akvaryumlarını çok merak edıyorum sizde koyarsanız resmlerinizi çok sevinirim=)
 
Geri
Üst