Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni axolotl aldım yardımcı olunn!!

yeşim

Bronz 4 Üye
Yeni axolotl aldım gayet sağlıklı ve hareketli. Akvaryum düzeni bu şekilde bir adet şelale filtre kullandım saklanacağı alanı da var 0.5 mm kum kullandım bazen yutuyor sorun olur mu?Akvaryumunda ihtiyacı olan başka ekipman var mı?Görseler eklediğim yemi kullanıyorum ancak parçası büyük geliyor bölüp veriyorum 3 parçaya böldüm yine ağzı doldu ilk verdiğimde bir hata yapıp sadece 2 parçaya bölmüştüm hayvancağızın ağzı doldu axolotlı elime alıp ağzından çıkardım , yemi şimdi 3 parçaya ayırdım yaklaşık 7-8 dk sonra ağzından midesine indirdi bir sorun olur mu, ağzı yine şişmişti?Yemin yanında ek olarak gamarrus (kurutulmuş karides) kullanıyorum.Öneri yeminiz bulunuyor mu? Lütfen sorularımı cevaplayın...

Not : Balık ve kaplumbağa hakkında tecrübe sahibiyim ancak axolotl hakkında fazla tecrübem yok garip bir canlıymış.

Akvaryumunu büyüyünce değiştireceğim.

Ekli dosyalar

• 20250510_151524.jpg
    20250510_151524.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 16
  • 17475478948963164710937289394861.jpg
    17475478948963164710937289394861.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 16
Suyu sogutman gerek yazın soğuk kışın sıcak diye biliyorum

20 derece su yeterlidir. Yazın 40 derece olduğunda buz kullanabilirsiniz. Fazla sıcak veya soğuk hayvana zarar verir.

Yeni axolotl aldım gayet sağlıklı ve hareketli. Akvaryum düzeni bu şekilde bir adet şelale filtre kullandım saklanacağı alanı da var 0.5 mm kum kullandım bazen yutuyor sorun olur mu?Akvaryumunda ihtiyacı olan başka ekipman var mı?Görseler eklediğim yemi kullanıyorum ancak parçası büyük geliyor bölüp veriyorum 3 parçaya böldüm yine ağzı doldu ilk verdiğimde bir hata yapıp sadece 2 parçaya bölmüştüm hayvancağızın ağzı doldu axolotlı elime alıp ağzından çıkardım , yemi şimdi 3 parçaya ayırdım yaklaşık 7-8 dk sonra ağzından midesine indirdi bir sorun olur mu, ağzı yine şişmişti?Yemin yanında ek olarak gamarrus (kurutulmuş karides) kullanıyorum.Öneri yeminiz bulunuyor mu? Lütfen sorularımı cevaplayın...

Not : Balık ve kaplumbağa hakkında tecrübe sahibiyim ancak axolotl hakkında fazla tecrübem yok garip bir canlıymış.

benim semenderim vardı sürekli buz atıyordum buda çok zorlayıcı oluyordu soğutucu fan almanız daha doğru olur
bunun gibi

Tubifexi verirken akvaryumdan bir miktar su alın ve tubifexi içine atın katı yapısı çözülüp tane tane oluyor öyle verin yanlış kullanmayın yemi

Yaşam ortamları hakkında bilgim yok.

Yem olarak tropical axolotl, tropical blood worms alın. Gammarusta olur.

Tropical krill gran var. İki ebadı var. Biri hap gibi diğeri kırmızı mercimek gibi yassı buna gran chips deniyor. Suya batabilen yem. Yalnız tam boyutlarını bilmiyorum hap gibi olan büyük olabilir. Sert yeme benziyor. Gran chips daha makul duruyor.

Tubifex tuzlu, yerken suya dağılıyor. Kaplumbağalarda yemede zorlanıyor.

Yaşam ortamları hakkında bilgim yok.

Yem olarak tropical axolotl, tropical blood worms alın. Gammarusta olur.

Tropical krill gran var. İki ebadı var. Biri hap gibi diğeri kırmızı mercimek gibi yassı buna gran chips deniyor. Suya batabilen yem. Yalnız tam boyutlarını bilmiyorum hap gibi olan büyük olabilir. Sert yeme benziyor. Gran chips daha makul duruyor.

Tubifex tuzlu, yerken suya dağılıyor. Kaplumbağalarda yemede zorlanıyor.
Bloodwormsu eğer dondurulmuş olarak bulursanız öyle alın besin değeri kurutulmuşa göre daha yüksek

Geri