Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Başlangıç

denizroyem

Yeni Üye
Daha önce bir çok defa kaplumbağa baktım. ölüm fanuslarında ... :'( tabi buna bakmak denebilrse. Şimdi bu hatamı telafi ettirmek ve bi uğraş bulmak için yeniden başlıyorum :smile: Bunun için size alacağım ürünleri tanıtacağım,yanlış veya eksik bir şey varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim :smile: İlk olarak alacağım akvaryum 75-80 cm uzunluğunda olacak belki daha büyüğü de olabilir. 2 adet kaplumbağa alacağım .
Ekipmanlarım :
Exo Terra Glow light aydınlatıcı armatürü . Bunu UVB lambam için satın alacağım. mailto:/images/shared/products/glow_light_packages_set.jpg

Exo Terra Repti Glo 2.0 UV Lamba 26 Watt lamba . Sizce UV ihtiyacını sağlamak için yeterli olur mu ?
mailto:/cache/n63/630/6294/62931/729309/cache_500_1__i_6007146_SHK.jpg?V=2013
evet tetra 50 watt ısıtıcım ısıtıcının nasıl takılacağını bilmiyorum üzerinde wather level diye bir yazı varmış . kafa kısmı dışarda mı kalmalı ? kablo suya deyse sıkıntı olur mu? cevaplarsanız sevinirim :smile:
mailto:/6864/Tetra-Tec-HT-50-Akvaryum-Su-Isiticisi-50-W__68648239_0.jpg
ısıtıcının videosu bu : http://www.youtube.com/watch?v=RDdf3LflSKw bi inceleyip nası takıcağımı nerenin su içinde olması gerektiğini söyler misiniz ?
Filtreyi akvaryumu aldığım yerden alacağım zaten.
Kuru alanım EXO TERRA MEDİUM TURTLE BANK bilmeyen yoktur o yüzden foto yollamıyorum :rolleyes:
Şimdi yemleri ve bakım ürünlerinden bahsetmek istiyorum
Yemlerim şunlar :
Sera Raffy I (Gammarus) 250 ml
Sera Reptil Carnivor Etçil Sürüngen Yemi 250 ml
JBL Rugil Stick Kaplumbağa Yemi 100 ml
JBL Gammarus Kaplumbağa Yemi 250 ml
JBL Agivert Organik Çubuk Kaplumbağa Yemi 100 ml
Bulduğum en pahalı ve kaliteli yemler bunlar .
Vitamin olarak bu linkteki :
mailto:/?urun-566-beaphar-turtle-vit-sivi-kaplumbaga-vitamini-50-ml
Toplam her şey dahil 410 tl gibi bir fiyat tutuyor.
Almam gereken başka ürünler varsa söylerseniz sevinirim :smile:

Vitamin olarak sera reptilin
Ana yem olarak ekstra tetra reptomin almanızı öneririm exo terranın aydınlatma armatürü yerine 10 TL'ye mandallı masa lambası daha uygun olur

Uvb olarak exo terra 5.0 olması gerekiyor en uygun olanı bu (bu lambayı satıyorum hiç kullanılmış ve paketi açılmamış ama bendeni lambayı kullanmak için 10 tl ye volt çeviri almanız gerekiyor elektrikçiden çünkü Amerika'dan geldi lamba bu yüzden 60 tl ye satıyorum size 70 tl ye gelmiş oluyor ) veya namiba uvb lamba alabilirsiniz

Sera Raffy ı ile jbl gammarus aynı tip yemdir ana yem için Raffy ı yerine Raffy p alın

Isıtıcı akvaryumun hacmine göre değişiyor akvaryumun litresine göre o kadar watt alabilirsiniz ben 200 lt akvaryumda 300 e ısıyı kullanıyorum ve de uvb lambanın yanında ısıtıcı lamba gerekiyor neodym veya soft ampul almalısınız kuru alanı ısıtmak için

Telefondan girdiğim için tüm soruları farketmemiş olabilirim ek sorunuz varsa onları da alta yazın hoş geldiniz :)

Samet gayet güzel açıklamış. Armatür yapısı sebebiyle biraz uzak kalabilir. Bu sebeplede daha güçlü ampul takarsınız. Ben kuru alanın biri büyük olduğu için buna 75 yada 100 w ampul takıp ek ısı sağlıyorum. Ama mandallı lambalar en iyisi. Yakında bauhaus varsa massive mandallı lamba ve ecolite 52 w soft ampul uygun olur. Tabi uvb lamba kullanılacaksa. Uvb için verdiğiniz örnek çok yetersiz ışınım yapar. Kaplumbağaya etki etmez. Samet in lambası uygun.

Akvaryum ölçülerini tam vermekte fayda var. Su hacmine göre bu ısıtıcının bir üstü gerekebilir. Kafa kısmı dışarıda kalacak şekilde kullanılıyor.

Agiverti geri verip sera mineral yada jbl calcil alabilirsiniz. Mineral yem kalsiyum ve vitamin içerir ve ilave vitamin vermeye gerek kalmaz. Kalsiyum açısındanda faydalı olur.

Cvp: Yeni Başlangıç

ben il dışına çıkıyorum pazartesi döneceğim lambayı temin etmemiş olursanız yardımcı olabilirim exo terra 5.0 sandığım kadarıyla şuan türkiyede yok

Mandallı lamba demişsiniz de benim ampul onun duyuyla uyar mı bilmiyorum . Bu ampuller de normal ev ampulleri gibi mi bir yapıya sahip ??

Eski tip vlambalara uyumlu ampuller. E27 duy olarak geçiyor.

eğer buradaki arkadaşları takip edip sahiplendirme yapanlarla aynı şehirde isen onlardan al.

o armatürler teraryumda beslenen yani kuru ortam akvaryum diyeyim. kertenkele tipi hayvanlar için tepeden ışıtmada kullanılırlar bize uymaz alıp masraf etme.

uv 2.0 aynı şekilde derisi olan tropical hayvanlar içindir. kertenkele, kurbağa gibi. bizimkilerin kabuğu olduğu için işe yaramaz doğru olan 5.0 veya 6.0 tiplerdir. onu da alma.

ben şahsen tepesi su dışında olan ısıtıcıları sevmem. işi riske sokar. özellikle yazın buharlaşma etkisiyle su azalması görüldüğünde insana sıkıntı veriyor. bir de evde sürekli durmuyorsan su azaldı mı bir şey oldu mu gibi. yatay vaziyette dibe batanlar benim fikrimce daha iyi. bu şekilde genel olarak bütün akvaryuma ısı yayması daha etkin oluyor. bu konuda atmanın var bir tane ama en iyisinden olsun dersen jbl protemp dip ısıtıcıları konusunda bir numara. bu konuda ucuz olarak roxin var ama kalitesi tartışılır.

kuru alana gelirsek hayvanlar büyüdüklerinde çıkarken zayıf tutan mıknatısları attırıyorlar. bu yüzden turtle bankin yan kısımlarından vantuzlarla sıkıştırırsan bu olasılık önleniyor.

yemlere gelirsek raffy I olduğuna göre jbl gammarusa gerek yok. agivert hiç işine yaramaz o sadece kara kaplumbağalarının yediği yem. bu ikisini iade et. hayvanlar küçükse zaten ot türevli yem yemeyecektir. fakat yedikleri zaman alacağın yem vitaldir. sadece onu yiyorlar. bu iki yemin parasını alamazsan yerlerine sera raffy p, tetra reptomin veya sera mineral alabilirsin. sera mineral, vitamin, kalsiyum ve çeşitli madenleri içerir. bu yem haftada bir verileceği gibi damla vitaminin vereceği ihtiyacı da karşılar. o zaman vitamini almana gerek kalmaz. calcil almana gerek kalmaz. ek olarak alırsan damla vitamin iştahsız ve hasta olduğu zamanlarda kullanılır. sağlıklı zamanda mineral yem yeterli olur. ve damla yem alırsan sera reptilin bu konuda en kaliteli vitamindir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Geri