Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni başlangıçlar :)

Jda

Yeni Üye
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
4
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve iki adet red ear slider uzun uğraşlar sonunda sahiplendim :) Malum satışları yasaklandığı için karaborsa durumdalar. Tabi ben de bu ve benzeri forumlarla karşılaşana kadar akvaryum, ısıtma gibi gereksinimlerinden oldukça habersizdim. Tamam ölüm fanuslarında beslemeyi düşünmedim (şu aşamada sadece sularını değiştirip temizleyeceğim zaman kısa süreli olarak o kapta tutuyorum). Ama evde iki tane de cevval kedim olduğundan üstü açık bir kaplumbağa bahçesi de tercih edemedim ve Imac Daphne kapalı kapta bakmaya başladım. Henüz biri 3 diğeri 3.5cm civarında.
Forum içerisinde konuları mümkün olduğunca okudum ama bu boyutlarda olan yavruşlara rastlayamadım. Bu nedenle size danışmak istediğim birkaç konu var:
- Akvaryuma geçiş yapmam gerektiğinin farkındayım ancak şu aşamada bütçe olarak ve evde yer sıkıntısı nedeniyle 100cm civarı bir akvaryum almam mümkün değil. Bu nedenle ilk etapta 50*20*30 bir akvaryum almam uygun olur mu?
* Belirttiğim boyutlarda bir akvaryum için önerebileceğiniz iç filtre ve ısıtıcılar nelerdir?
* Şu an için bir masa lambası ve 60watt lık eski tip ampul ile kuru alan ısıtması sağlamaya çalışıyorum, uygun mudur?
* Yem olarak Ahm Turtle almıştım ama stick yemleri henüz çeneleri pek güçlü olmadığı için ancak suda yumuşadıktan sonra yiyebiliyorlar ama içerisindeki Gammarus olanlara tabii ki bayılıyorlar :) Bu nedenle Ahm Gammarus da aldım. Sadece Gammarus ile beslenmeleri sakıncalı mıdır? Yem olarak ne önerirsiniz bu boyuttakiler için?
* Forumda okuduğum kadarıyla dvit3 damla öneriyorsunuz. Bu boyutlardayken de kullanmalı mıyım?

Şimdiden çok teşekkürler :)
 
Foruma hoş geldiniz.

Kaplumbağalar için 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve gammarus, bu ikisi yeterli şimdilik. P içindeki kırmızılar mineral yemdir bunu ayırıp haftada iki öğün vereceksiniz. Aynı gün yada haftanın uzak günlerinin birer öğününde. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonra tek öğüne düşüyoruz. Günlük kafa hacmi kadar. Ayarlayamazsanız 1 fazla verirsiniz. Bir raffy P stick iki gammarusa denk gelir ortalama.

Hayvanlar ufak onun için ara geçişli akvaryum yeterli bunu ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Boyda 100, 80, 60, 50 cm olabilir. Eni minimum 25 cm 30 olursa daha iyi olur. Yükseklikte 35 cm veya üstü olsun 50 cm'ye kadar yolu var. Bu dik konumlandırmalı ısıtıcı ve filtre için olması gereken yüksekliktir. Tabana kumda serilecek, bunda vitasand marka sarı silis kum kullanıyoruz.

Akvaryumu netleştirdiğinizde ısıtıcı ve filtreyi hesaplayalım.

Bu arada unutmadan su değişimleri emsal sıcaklıkta su ile olsun. Basitte olsa arıtma sistemli su kullanırsanız doğrudan şebeke suyundan daha iyi olur. Yada içme suyu, içme suyu ile harmanlanmış şebeke suyu. En sonda düz şebeke suyu.

Lamba ve ampul uygun ampul 60 W filamenli model sanırım. Eski tip dediğinize göre. Bulursanız soft tipini tercih edin. Camı buzlu olanlardan. Birde halojen 52W ampul kullanıyoruz.

Mesafe ölçümünde kuru alana hayvanın sırtı hizasına gelecek bir yükseklik koyup üstüne cam derece yatırıyoruz. Evde kullanılanda olur. Mesafeyi 15 cm civarı yapın. İlk yarım saatlik ölçümde, ne az ne fazla 32 dereceyi bulduğunuz nokta uygun mesafeyi verir. Isı ne etkisiz kalsın ne hayvanı kızartsın.

Deviti şu aşamada kullanmıyoruz. Yavru hayvanlarda kabuğun esnek olması. Büyürken organların baskı altına girmesini önleyip kabuk yapısında deformasyonu önler.
 
Merhaba,
Cem bey öncelikle ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler. Hazır akvaryum olarak ne yazık ki fazla boyut seçeneği bulunmuyor. Şimdilik bulabildiğim dediğim gibi 50*20*30. Bu boyutlarla 1 sene civarı gitseler sonrasında özel yapım bir akvaryum düşünebilirim. 50*20*30 olması durumunda ilk aşamada kum kullanmasam sorun olur mu? BU boyutlarda bir akvaryum için ısıtıcı ve filte ne olmalı?
 
Kum şu aşamada önemli değil. Akvaryum 1 sene gitmez eni 20 cm yani çok dar. Bir senede herşey düzgün gider hastalanmazlarsa 8-9 cm kabuk boyuna ulaşırlar. Bu da rahat hareket etmelerini kısıtlar.

50 W bir ısıtıcı yeterli ama tam batabilen bir ısıtıcı alırsanız 100 W güçte alın. İkinci bir ara geçişli alırsanız yeni ısıtıcı almaya gerek kalmaz. Bunda ya roxin çelik ısıtıcı yada tetra ht 100 alın. İkiside tam batar.
 
Filtreyi emre geldiğinde anlatsın.
 
65 x 25 x 41( 6 mm Cam ) bir akvaryum buldum sanırım daha uygun olacak sanırım. Düşüncelerinizi alabilir miyim ikisi konusunda?


 
Fiyat uygun ve önü bombesiz düz dikdörtgen ise 65 cm olanı tercih edin. Akvaryum içi kuru alan kullanacaksınız. Yeterli yükseklik olsun.
 
Tamamdır sipariş verdim bakalım ne zaman gelir tabii ???? bu arada boyut belirlediğimize göre diğer malzemeler için de tavsiye alabilir miyim?
 
Akvaryumu kargo elemanı gitmeden yanında aç kırık çatlak varsa iade edip tutanak tutturup, gönderin.

Isıtıcıda roxin 100 watt çelik ısıtıcı (cam olan değil) yada tetra ht 100 watt alabilirsiniz.

Standard filtrede hava kabarcığı veren 600-650 lt/h debili bir filtre olacak. Ucunda şelale boru tercih sebebi. Yada şu tip filtreler var.

Sobo wp 1301f ve 1302f var. 1301f 600 lt/h debili uygun. 1302f 800 lt/h bunun boyu 27 cm diye gördüm. Sonuç olarak 30 cm su derinliği lazım. 1301f nin boyu ne bilmiyorum. Ama bu daha bir uyumlu olur gibi hayvanlar daha yavru savrulmaz.

Yine de emreden bir görüş alın.
 
Geri
Üst