O marka ampulü hiç duymadım.
Filtrenin kendi elyafı incedir bunu kullanmayın. Elyaf alacaksınız. Bunu örnek patron olarak kullanın alacağınız elyafı ona uygun tam sepeti kapatacak kadar kesin. Elyafta hangi marka ucuz ise onu alın. 500 gramlık olanından alın. Temizlik zamanı atıp yeni koyuyoruz. Elyafı ıslatıp kabarıklığını alıp koyacaksınız. Sepet kenarlarında boşluk kalacaktır buralara parça koparıp kapatın. Boşluk kalırsa su malzemeden geçme yerine kolay geçiş olan kenarlardan kaçak yapar.
Ortası delik olan seramik bunu en alt sepete dizeceksiniz. Boşluk kalırsa ya seramik alın yada o siyah top şeklinde olan ismi bioball'dur. Onunla tamamlayın. Bunun üstüne siyah süngeri koyun. Kalan bioball'ları saklayın.
İkinci sepette elyaf>eurostar aquaclay>elyaf koyun.
Üçüncü sepette elyaf>zeolite >elyaf koyun. Eurostar marka ucuz.
Üst sepette elyaf carbon malzeme>elyaf yapın. Carbon malzemede coconut kömürü tercih sebebi. Bu tatta veriyor. Bunu uygun miktarda filtre torbasına koyup su altında tozu gidecek kadar yıkayın siyahlığı gitmez. Sonra sepete koyun.
Bazı malzemeler filtre torbasız gelebilir. Ti-sert markanın filtre torbası güzel. Aquaclay ve seramikte filtre torbası kullanmıyoruz.
Çalıştırırken önce su çıkışı büyük kovaya koyun ilk su carbondan dolayı siyah akar sonra şeffaflaşır. Sonra fişi çekip akvaryuma kurulumu yapıp çalıştırın.
Su pompası işe yaramıyor. Filtreyi boş kurun. Su çıkıştan hortumundan havayı çekin, su filtreye doğru akınca bırakın. Bu arada filtre akvaryumdan aşağıda olacak. Suyu, su çıkış hortumunda görünce fişi takıp çalıştırın. Doğrudan ağzınız hortuma temas etmesin. Elinizi sabunlayın, hortum ucunda yumruk yapıp o şekilde havayı çekin. Akvaryumda eksilen suyu tamamlayın.
Eksik birşey bıraktıysam yazın.
Yosun alg oluşursa ek filtre malzemesi öneririm. Şimdilik bu şekilde başlangıç yapın.