Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Filtre İhtiyacı

bugraksel

Bronz 4 Üye
Merhaba herkese.Benim şu an 5 cm kabul boyunda bir kaplumbagam var akvaryum ölçum ise 60x40x50.Şu anda filtre olarak Sunsun hj752 kullanıyorum.Ama filtreden tam performans alamıyorum.Akvaryumun içinde sirkülasyon olması için karşı tarafa da sobo kafa motoru taktım.Sesi rahatsız etmiyor.Ancak bu akvaryuma Sunsun hj752 sen daha kaliteli ama yine şelale filtre olacak şekilde bir filtre tavsiyeniz var mı? (Not:akvaryumun camına yapışması lazım akvaryumun tepesi ile su arası mesafe fazla tepeden asılı olan filtre uygun değil)şimdiden teşekkür ederim.

Su 31-32 cm derinliğinde ise sobo 808c köşe filtre alabilirsiniz. Bunun üstünde musluk var bu şiddeti azaltır. Çift hazneli olduğu için alta elyaf yada sera crystal clear alıp koyabilirsiniz. Üst haznede ise zeolite yada carbon-zeo karışımlı filtre malzemesi kullanabilirsiniz. Bu hava kabarcığı da veriyor.

Yalnız önce sunsun hj752 filtrenin şelale borusunu çıkarıp hava hortumu takarak kullanın bir de

Su 31-32 cm derinliğinde ise sobo 808c köşe filtre alabilirsiniz. Bunun üstünde musluk var bu şiddeti azaltır. Çift hazneli olduğu için alta elyaf yada sera crystal clear alıp koyabilirsiniz. Üst haznede ise zeolite yada carbon-zeo karışımlı filtre malzemesi kullanabilirsiniz. Bu hava kabarcığı da veriyor.

Yalnız önce sunsun hj752 filtrenin şelale borusunu çıkarıp hava hortumu takarak kullanın bir de
Suyun derinliği 25 cm civarında.sunsun Hj de ise kendi içinden çıkan hava hortumunu kullanıyorum.25 cm için uygun olursa sobo 808c yi deneyebilirim.

Şelale boru ile hortum aynı anda kullanılmıyor. Dikey pozisyonda su motor içinde kalacak şekilde yükseltme olanağınız varsa boruyu takıp su üstünden verin. Akış biraz daha ferahladığı için belki yaptığı sirkülasyon yeterli gelebilir.

Şelale boru ile hortum aynı anda kullanılmıyor. Dikey pozisyonda su motor içinde kalacak şekilde yükseltme olanağınız varsa boruyu takıp su üstünden verin. Akış biraz daha ferahladığı için belki yaptığı sirkülasyon yeterli gelebilir.
Bı de öyle deneyeyim.Şu an dikey kullanıyorum.Hem boru takili hem de hortum.demek ki orada yanliş yapıyorum.teşekkur ederim

Bir şey daha sormak istiyorum.Eğer istediğim gibi bir filtrasyon saglayamazsam sobo 808c 25 cm derinlikteki suya büyük gelir diye düşünüyorum.Baska alternatif var mı acaba?

Bildiğim yok. Arkadaşlar önersin. Sobo 808c en az 31-32 cm su derinliği ister. Sadece dikey konumlandırılıyor.

Sunsun Jp-023f iç filtre kullanıyorum ben. Hem sıfır ses, hem de 2 hazneli ve hazneleri gayet yeterli. Alt bölümde kendi süngerinin üzerine ince tabaka elyaf, üst bölümde de kendi süngeri üzerine zeolite taş koydum, filtrasyonu gayet yeterli. Tavsiye ederim.

Sunsun Jp-023f iç filtre kullanıyorum ben. Hem sıfır ses, hem de 2 hazneli ve hazneleri gayet yeterli. Alt bölümde kendi süngerinin üzerine ince tabaka elyaf, üst bölümde de kendi süngeri üzerine zeolite taş koydum, filtrasyonu gayet yeterli. Tavsiye ederim.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için 👍🙏☺️

Geri