Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa aldık ona sıfırdan akvaryum kurmak istiyorum.

apak

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba.Kız arkadaşım bir kaç gün önce petshoptan su kaplumbağası aldı boyutu 3,5-4 cm civarı ama orada ki satıcı plastik küçük bir şeyle satışını yapmış.Bende hayvanın orda yaşıyamıyıcağı için sıfırdan bir akvaryum kurmak istiyorum,bunun için ufak tefek araştırma yaptım ama sizlerden yardım istiyorum.

Öncelikle kaç lt bir akvaryum yeterli olur?

Isıtıcı olarak kaç wt ısıtıcı ve hangi marka yeterli olur?

Filtre için ne önerirsiniz?

Kara alanını kendim yapmayı düşünüyorum ama gelişimleri ve kara da üşümemeleri için ampul gerekiyormuş bunun için ne öneririsiniz?

Petshopta ki arkadaş bir yem satmış hayvan onu yemiyor diye küçük karides verdim onu çok güzel şekilde yiyor sizlerin önericeği yem var mı?

Yardımcı olursanız çok sevinirim hastalanmasını ve zarar görmesini istemiyorum.

FORUMA HOŞ GELDİNİZ.

En az 30 litre olacak şekilde 50-60-80-100 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider. Sağlıklı kabuk gelişimi için bolca yüzmesi lazım.
100Litre için 100Watt 200litre için 200Watt ısıtıcı uygundur.
Filtre ilk başta su hacmine uygun watt-debi değerinde iç filtre alınmalıdır. 100 litre ve üstü akvaryumlar için dış filtre kullanılabilir.
Kuru alan hakkında bu konuyu inceleyin.

Isıtma lambası hakkında bu konuya bakın:

Şuan gammarus ile besleyin. Stick yem ne marka?
Gammarusa ek olarak omega one junveile turtle sticks yada tropical axolotl yemlerinden birini alın.
Sabah stick yem akşam gammarus ile günde iki kere besleyin.
Öğün hacmi hafa hacminin yarısıı kadar olmalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
FORUMA HOŞ GELDİNİZ.

En az 40 litre olacak şekilde 50-80-150-300 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider. Sağlıklı kabuk gelişimi için bolca yüzmesi lazım.
100Litre için 100Watt 200litre için 200Watt ısıtıcı uygundur.
Filtre ilk başta su hacmine uygun watt-debi değerinde iç filtre alınmalıdır. 100 litre ve üstü akvaryumlar için dış filtre kullanılabilir.
Kuru alan hakkında bu konuyu inceleyin.

Isıtma lambası hakkında bu konuya bakın:

Şuan gammarus ile besleyin. Stick yem ne marka?
Gammarusa ek olarak (omega one junveile), (tropical axolotl) yemlerini alın.
Sabah stick yem akşam gammarus ile günde iki kere besleyin.
Öğün hacmi hafa hacminin yarısıı kadar olmalı.
hocam cevabınız için çok sağolun pet shopun sattığı stick yemin bi markası yok küçük bir kapta duruyor o yüzden sizin dediğiniz yemlerden alıcağım.

Açık stick yemler ve açık gammaruslar parazit içerir.

Yazdığım stick yemlerin haricinde tropical river shrimps yada kapalı kutu bir gammarus alın.

Foruma hoşgeldiniz.

Su ısıtıcı da tetra ht 100 watt alın. Bu tam batar. 120 litrelik akvaryuma kadar su ısıtır. Akvaryumu belirleyin ona göre filtre bakalım. Shrimps büyük gelir. Gammarus ile devam edin şimdilik. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alınacak.

Kabı kalorifere yakın koyun.

Foruma hoşgeldiniz.

Su ısıtıcı da tetra ht 100 watt alın. Bu tam batar. 120 litrelik akvaryuma kadar su ısıtır. Akvaryumu belirleyin ona göre filtre bakalım. Shrimps büyük gelir. Gammarus ile devam edin şimdilik. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alınacak.

Kabı kalorifere yakın koyun.
GAMMARUS KAPALI KUTU OLMAK ŞARTI ILE* --Düzeltme--

cevaplarınız için çok teşekkürler dediklerinizi yapıp siparişlerimi vericem.

Arkadaşlar iyi akşamlar yaklaşık 60 lt lik bir akvaryum aldım,dediğiniz gibi tetranın ht 100 watt ısıtıcısını aldım ht 50 de vardı ama alıyorken 100lük alıyım diye düşündüm.

Şimdi filtre olarak satıcı arkadaş Eheim veya Sobo marka önerdi siz ne önerirsiniz?

Yem olarak aldığım yerde Ahm Gammarus vardı ondan aldım ve eve gelince verdik direkt yedi stick yemi sipariş verdim netten onu bekliyicem.

Lambayı sipariş verdim onu bekliyorum.Ampul olarak ısıtıcı ampul konusun da olan Helios Halogen Ampül 52 W satın aldım.

* Image 2025-02-26 at 18.38.00.jpeg

Kara İçin bu tarz birşey yapıcam yarın.

Birde satıcı arkadaşa sarı silis kum var mı diye sordum var dedi ondan da aldım ama satıcı arkadaş galiba karıştırdı bu kumdan koymuş bu kum kullanılır mı sizce yoksa değiştiriyim mi?Veya hiç kullanmıyım mı?
* Image 2025-02-26 at 19.49.15.jpeg

Su ısıtıcıyı 100 watt aldığınız iyi olmuş ileri dönük kullanırsınız.

Su yüksekliği kaç cm?

Kum olmaz. Silis kum olacak. Beyazı da var ama almayın. Bazıları mermertozunu silis diye satar. Parlaklık verir ve kiri gösterir. Bu kum quartz kuma benziyor o ise olmaz keskin kenarlıdır. Hayvan yerken tahriş eder.

Kuru alanda pvc paspas kullanın. Bu benim kuru alandaki gibi.

Lamba mesafesi ayarı için hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Sera precision marka iç derece alın. Bunu suda su ısıtıcıdan uzak ön köşeye konumlandıracaksınız. Kalibrasyonu dereceye göre baz alıp yapın. Bu kaliteli derecedir. Bunu daha kıran hayvan olmadı ve alkol bazlıdır cıva yok.

Hocam suyun yüksekliği 20-25 cm filan var.

Şimdilik rampa tarzı bişeyle karayı yaptık onu sizin ki gibi geliştiricem ,lambası için bekliyorum.

Termometre olarak petshoptan almıştım onu değiştiririm.sıcaklık olarak 25-26 derece civarlarına gösteriyor.

hocam birde elim de atlantiğin bir iç filtresi vardı onu takmıştım,bunun üstün de baya duruyor sabit bir şeklinde bir sorun olmaz değil mi?
* Image 2025-02-27 at 21.21.18.jpeg

yüzmesin de herhangi bir sorun gözlemlemedim hocam cevabınız için teşekkürler.

Benim Boni de çıkıyor filtrenin tepesine. Genellikle orada uyuyor, arada ısıtıcının tepesine de çıktığı oluyor :)

Sticker dereceler dış yüzeyde durduğu için tam net bir ısı vermiyor.

Hayvan daha ufak elinizdeki içfiltreyi kullanın bir süre o zaman. Sonra bakalım. Kum da koyunca su yüksekliği azalacak. Akvaryuma uygun filtreler 25 cm üstü yükseklik istiyor.

Filtreyi biraz daha yükseltin. Öyleki hayvan başını kaldırdığında burnu su dışına çıkabilsin resime bakarsak hayvanın sırtı hizası kadar yükseltin. O pay yeterli gibi gözüküyor.

Geri