Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa aldım ve kabuğu yumuşak napmam lazım yardım edermisiniz

Kapın boyutu iyi degil mi
Kap şuan genişlik olarak minimum idare edecek seviyede ama yüksekliği uygun değil. Bu hayvanlar özgürlüğü sever özgür olmak ister. Kaçmaya çalışır.

En az 60*40 en boy 30cm de yüksekliği olan bir kap alın yada daha büyüğünü. Hayvanlar büyüdükçe de yuvayı büyütmek gerek yada direkt ömürlük yuvaya geçin.

Anladımm geçicem ama mutlaka yeni olduğu için maksat o minik kaptan kurtulsun diye koydum bide arada geniş leğende fln gezintiye çikarabilirim demi derin suya girebilirmi

Çok soru soruyorum affınıza sığınıyorum gerçekten tam kafamdaki soruları bitirmek için bişey olur diye korkudan gece ara sıra uyanip bakıyorum korkuyorum çunkü 🥲

En az 15cm su derinliği olmalı ki hayvanın ciğerleri gelişsin. Fakat akvaryum içerisinde bir yere sıkışıp kalırsa boğulur. Nefes almak için yüzeye çıkması lazım. Yüzeyde tutunacakları birşey olmalı yorulduğunda buna tutunup nefes alır dinlenir.

Canı isterse de kuru alana çıkıp ısıtma lambası altında bacaklarını açarak keyif yapar.

Hemen akvaryum ve ekipmanlardan oluşan bir sisteme geçin.

Bu kapta sudan başka hiçbirşey yok. Kuru alan bile yok. Kaçmak istemesi normal.

Geri